Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mladý J.C.v D. v plné kráse... Hm. Vypadal sladce. Zjevná lahůdka pro všechy ty chlapce a hochy, trpící potřebou dívat se na hekající a mlátící se zpocená mužná těla. Tak jo kluci, vzhůru do posilovny... "Vynikajíci ukázky bojových stylů" - a o to tady prý přece jde. No, já jsem si vždycky myslel, že v hraném filmu jde hlavně o ten film. Tenhle film ovšem jako film stojí za dvě věci... Navíc s debilním českým nováckým >hekacím< dabingem záležitost fakt pro uchyláky. Knock-out... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Až na těch pár směšných soubojů je to překvapivě celkem povedený film. Samozřejmě tu určitou roli též hraje nostalgie, na podobných snímcích jsem delší dobu ulítával, přesto však Krvavý sport považuji v rámci žánru za nadprůměrný. Sice již působí ošuňtělým dojmem, přesto však má čím zaujmout, minimálně výrazy Bola Yeunga stále stojí za pozornost. [TOP 19/12 48%] ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Setkání se svalnatým sportovcem a splněným snem stárnoucího. Sejmutí soupeře se stává stěžejním. Souboje skýtají silné scény. Sledování svalovce svědčí slečnám, slastně slzí, i svobodným sokolíkům, svírají scvrklé svalstvo, sužují solar, stoprocentně souzní sportovci, stimulují soutěživost sošné svalové soustavy. Stručně stvrzuji: stravitelné sousto. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečného příběhu "bojového umělce" Franka Duxe, jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění ( 56 knockoutů a 300 bodových vítězství ). Snímek, který vynesl na světlo filmového světa představitele hlavního hrdiny, belgického sportovce Jeana-Claudea Van Damma. Scénář : Sheldon Lettich, Christopher Cosby a Mel Friedman. Kamera : David Worth. Hudba : Michael Bishop a Paul Hertzog. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela v pohodě film, když jste schopní přijmout tu naprostou naivitu. "Krvavý sport" obsahuje vše co má bojové béčko z 80. let z produkce Cannonu mít. A to hodného šikmookého mistra u kterého hlavní hrdina absolvuje tvrdý trénink. Dále namakaného a podlého záporáka, který ze začátku vyhrává, ale pak stejně dostane do držky, a nakonec nesympatická rádobyhezká ženská (která naprosto neumí hrát) do které se hlavní hrdina zamiluje. Jean-Claude Van Damme podává roztomile sračkovej výkon, což ovšem vynahrazuje roznožkama a všema těma kopama a cvikama. Akorát jsem nestihnul tu komickou figurku jménem Jackson co vypadá jak Peter Jackson. Film, který v podstatě načnul žánr "arénovek" bez kterého by dnes nebyl "Mortal Kombat" a "Kickboxer," ale zase ani "Souboj cti" a to by vůbec neškodilo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Honorář J.C.Van Damma činil 25 000 amerických dolarů. (M.B)
  • Natočený film málem vůbec nešel do distribuce. Jean-Claude Van Damme ho ale pomohl přestříhat, aby mohl být uveden. (Bauer)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama