Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Shit 

všechny recenze uživatele

Všechny tyhle filmy s Van Dammem jsou hodně podobný, až skoro totožný, ale troufám si říct že tenhle první film ve kterým se poprvé pořádně prosadil a proslavil je z nich asi nejlepší. Van Damme samozřejmě zase nehraje, ale za to je v těch zápasech hodně dobrej, žádnej pomalej chudáček jako v Questu, ale pekelně rychlej a tim to vypadá mnohem líp. Hlavní nepřítel je taky v pohodě, Bolo Yeung neni žádnej nazdárek a na záporáka se skvěle hodí, jediný co mi trošku vadí jsou ty pořád se opakující zápletky, typu zranění či zabití kamaráda, ale jinak je to jeden z nejlepších Van dammových filmů ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na sklonku 80. let měli diváci akčních filmů respekt ze tří subjektů: prvním byl mimozemský lovec s laserovým kanónem na rameni, druhým thajská hora s ocelovými holeněmi Tong-Po a tím třetím byl Chong-li! Zákeřný chlápek s rameny širokými jako zadek od autobusu a hrudníkem větším než přistávací plocha pro vrtulník v zápasišti běžně lámal bojovníkům krční obratle a vydupával mozky z hlav. Vládnul krvavému sportu, dokud nepřišel Frank Dux, co umí sekat cílené roznožky i poslepu a několik jich Chong-limu nalepil na ksicht... Holt Krvavý sport je prostě akční klasika, jedna z nejlepších arénovek, můžete se pokochat desítkami bojovníků, resp. bojových stylů. V intermezzích zápasů sledujeme trochu jiný příběh, který tak zábavný není, nicméně film celkově je v jistém směru kultovní a Van Damma a Bolo Yeunga, stojící na opačných stranách barikády, jsem prostě žral. 1,5 miliónů dolarů(rozpočet)/12 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Za kultovú scénu  osobne považujem tú, ked si žánklod naťahuje tie svoje elastické slipy, ráno v hoteli,  po trtkačke s tou novinárkou. No a potom, samozrejme, ten zvuk syňťákov tud tud tud tututud , ked Frank Dux sedí v buse večer a je jasné, že ma  predplatený týždenný lýstok na dopravu v Honkongu a pritom vidí svojho kámoša Džeksona  úplne všade. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Uff..bohužel i filmy stárnou a tenhle za ty dvě desítky let opravdu hodně, přišlo mi to téměř nekoukatelné. když k tomu přidám, že Van Damme nikdy nebyl můj oblíbenec, tak je mé hodnocení jasné..1* z čiré nostalgie. To se radši příště kouknu na karate či taekwondo na blížících se Olympijských hrách v Pekingu,než znovu na tento "skvost"..Někdy je opravdu lepší, zůstat jen u vzpomínek na některé filmy co jsem "hltal" v dětství, realita je pak docela tvrdá.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mal som tu hviezdičky štyri, ale to som vtedy naposledy videl asi ako 10ročný. Je to klasika, ale na už tento vek môj príliš naivná a prehnaná. Každý moment pohľadu kamery na Van Dammea je využitý na predvádzanie jeho napnutých svalov. A záverečný boj je dopredu predvídateľne hollywoodsky. Najprv Dux vyhráva, potom už je na pokraji prehry, no spomenie si na svoj tréning a zázračne všetko vybojuje. Paráda! A tie spomalené zábery ma tiež dostali, aspoň keby nebolo tak prehnane vidno, že všetky údery skončia tak 10cm od tela. 60%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Při závěrečném souboji Franka Duxe (Jean-Claude Van Damme) s Chong Lim (Bolo Yeung) má chvílemi Frank hlavu zpocenou, chvílemi však naprosto suchou. (Armin82)
  • Když má Frank Dux (Jean-Claude Van Damme) předvést „dotek smrti“, tak jsou cihly srovnané poměrně laxně, především třetí prostřední řada. Při samotném úderu jsou najednou perfektně vyrovnané. (Ozzy88)
  • Videohra, kterou spolu hrají Van Damme a Donald Gibb se jmenuje Karate Champ. (Divočák)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama