Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Chápu, že pro véháeskové nostalgiky a pamětníky je tohle legenda, ale viděno střízlivě nenabízí Krvavý sport vůbec nic zajímavého (snad jen ukázku několika exotických bojových stylů). Příběh je nicotný, herecké výkony nesnesitelné (zejména Jean-Claudovy pokusy o ventilování velkých emocí povzbuzují peristaltiku střev přímo hromsky), boje tak nějak statické, nezajímavé... Nevím, Van Dammův styl mě nijak neoslovuje. Jedinou silnější emocí bylo nepříjemné svírání v oněch citlivých mužských partiích, když hlavní hvězda předváděla rozštěpy. Estetický dojem veškerý žádný. A pokud už nesměle zaškrábal na okénko, zaručeně ho sejmul syntetický soundtrack alá léta 80. Ne, tohle vážně nemusím... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tohle ani nejde popsat slovy,mnoho lidí se jistě vysmívá a ať se klidně vysmívají,tohle je pro mě všechno,Van Dammovo proražení a jeho největší hrdost ve všem.Můj vzor,nehodlám to nikomu ospravedlňovat,i kdyby třeba špatně hrál,ale on hraje skvěle.Sem dospělej člověk ale tohle pro mě znamená všechno,tohle je pro mě důkaz,že můžete dosáhnout toho co chcete,když v to věříte.100% Hudba,hrdost,záporák,Van Damme,splněné sny..... Milý Ráďo99 a vám podobní...naserte si jo? :) ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Za kultovú scénu  osobne považujem tú, ked si žánklod naťahuje tie svoje elastické slipy, ráno v hoteli,  po trtkačke s tou novinárkou. No a potom, samozrejme, ten zvuk syňťákov tud tud tud tututud , ked Frank Dux sedí v buse večer a je jasné, že ma  predplatený týždenný lýstok na dopravu v Honkongu a pritom vidí svojho kámoša Džeksona  úplne všade. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Životopisný film to tak úplně není, zaznamenává především jednu událost ze života Franka Duxe, která je okořeněna několika rychlými retrospektivami. Dle mého soudu na životopisný film málo. Sportovní film to vlastně také není, neboť kumite, tak jak jej nám předložili tvůrci, není rozhodně nějaká sportovní událost roku, ale tvrdá eliminační gladiátorská aréna kde dva muži vejdou a jeden vyjde. Akční film to taky úplně není, protože na akční film je tam málo akce. Vlastně většinu filmu sledujeme průběhy utkání mezi dvěma zápasníky nebo zákulisí těchto utkání. A jedna honička po Hong Kongu nedělá přece akční film. Zajímavostí ovšem je, že se to odehrává ve zmíněném Hong Kongu, který tehdy ještě spadal pod Britskou nadvládu. Možná je tento film žánrem historický. Navíc důležitou složkou filmu je vztah Franka Duxe s jakousi blonckou, takže já bych to viděl spíš na žánr romantika a kvůli retrospektivám s japonským mistrem a soužití s ním i rodinný. Nakonec bych rád zmínil postavu primitiva Jacksona, bodrého a především hláškujícího Američana. Takže Krvavý sport je tedy Romantický / Historický / Rodinný / Komedie, plus ohromná příležitost pro Foresta Whitakera. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečného příběhu "bojového umělce" Franka Duxe, jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění ( 56 knockoutů a 300 bodových vítězství ). Snímek, který vynesl na světlo filmového světa představitele hlavního hrdiny, belgického sportovce Jeana-Claudea Van Damma. Scénář : Sheldon Lettich, Christopher Cosby a Mel Friedman. Kamera : David Worth. Hudba : Michael Bishop a Paul Hertzog. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Van Damme se na snímku podílel i jako choreograf bojových scén a scénárista. (Eldrick)
  • Paulo Tocha, který hraje zapásníka Muay Thai, je ve skutečnosti šampión v Muay Thai. (KucC)
  • V úvodu filmu Frank (Jean-Claude Van Damme) vzpomíná na náročný trenink, který absolvoval a ve kterém mu v jeho závěru mistr předával rodinný meč. Když mu Senzo Tanaka (Roy Chiao) meč předává, podává mu ho tím stylem, že je meč opřený o mistrovo rameno. Poté Frank stiskne rukojeť, aniž by se meč nějak hnul, avšak v následujícím záběru meč o mistrovo rameno opřený není. (Armin82)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama