Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (346)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Perfektní film a budu se ho zastávat viděl jsem několikrát a má své místo ve sbírce. Dvoje role Van Damme je skvělá jeden hodný a jeden zlý a dobrodružství nejenom o návratu bratrů ale hlavně o pomstě, solidní kočka v doprovodu je skvělá, prostředí výborné hudba ujde, ale nejvíc mám rád akčně smutnou úvodní chvíli protože tam je kdo karate okaty frajer který je dost známi. Srdcovka které k dokonalosti chyběla fakt jenom kapička. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když byli ještě kojenci, byli jejich rodiče brutálně zavražděni a Alex a Chad byli rozděleni. Každý vyrůstal v jiném prostředí na jiném konci světa. Po pětadvaceti letech je ale čas, aby se opět dali dohromady, a našli vrahy svých rodičů a pomstili je. Jenže to nebudou mít moc jednoduché, šéf mafie Zhang má spoustu nahraditelných vojáků, a nedá se jen tak lehce... Tak tohle byl film, na který se před necelými dvaceti lety chodilo do kina. V dnešní době by po něm nikdo dvakrát neštěkl (natož aby šel do kina), ale tenkrát to byla opravdová pecka. Vzpomínám si, jak si malí cigoši kupovali lístky do prvních řad, a po vzoru Van Damma před sedadly trénovali karate.. Ale zpět k filmu, Van Damme rozhodně patří k hercům, kteří hráli nejvíce dvojrolí ve svém hereckém životě. Dvojitý zásah je právě jedním z nich, a rozhodně lze Van Damma pochválit, že každá z jeho rolí byla úplně jiná (ulicí vychovaný Alex a trochu zženštilý Chad). Jinak ale film nepřináší nic moc objevného, a jak to dopadne je také jasné už od prvních minut. Dvě hvězdičky, spíš ze sentimentu ... ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

O jeden malý vlásek Geoffreyho Lewise, ale přece - můj nejoblíbenější a asi i nejlepší Van Damme (před Krvavým sportem a Kickboxerem), který tady hned dvojnásobně kope padouchy tam, kde končí záda a začíná krční páteř... Příběh dvou naprosto odlišných bratrů, které po čtvrtstoletí spojí paní POMSTA, se mi líbí už od dětství, kdy dostával často zabrat na videokazetě a k mému velkému potěšení, neztratil nic ze svého béčkového kouzla ani po mnoha letech. Stále dobrá akční zábava, která má drive, plus skvělý záporák Bolo Yeung a namakaná nad-žena Corinna Everson. No nekupte to. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seber si svoje módní hadry a hedvábný slipy a vrať se do Disneylandu." Nostalgických vandammovek mám rád několik a tahle vždycky patřila k mým nejoblíbenějším. Nikoli proto, že by Van Damme dokázal svým charakterním herectvím dokonale odlišit Alexe od Chada, protože na to stačí účes, ale proto, že jeho roznožky mě nikdy neomrzí, že naivní mafiánský příběh v béčkovém světě bez obtíží funguje, že Corinna Everson nádherně škrtí stehny a zejména pro způsob, kterým dokáže zjizvený sympaťák Bolo Yeung házet sudy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě perfektně béčkoidní film, ale před mnoha lety jsem byl na něm v kině a musím uznat, že zase taková nuda to nebyla. Pak jsem tento film viděl vícekrát na VHS. Mělo to povedený dabing, Van Damme byl na vrcholu, spoustu akce a nuda se nedostavovala. S odstupem času se film dá brát jako dynamická podívaná a nejvíce se mně vybavují totálně nepovedené scény s dvojníky, kteří Van Dammovi nebyli vůbec podobní. Za příval akce i příjemných humorných scén, ke kterým docházelo zejména při záměně obou dvojčat a sympatickou hereckou snahu Van Damma, si to 80% zaslouží. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Bolo Yeung bol do úlohy Moona obsadený na žiadosť J.-C. Van Damma, pretože počas natáčania Krvavého športu (1988) sa medzi nimi vytvorilo veľké priateľstvo. (m.a.t.o.)
  • Tento snímek se natáčel od 4. listopadu do 30. prosince roku 1990 zejména v bývalé britské kolonii Hongkongu. Dále se točilo v kalifornských městech Santa Clarita a Los Angeles. (Trajektt)

Reklama

Reklama