Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (346)

castor 

všechny recenze uživatele

Vyrůstal jsem v době, kdy se na každé druhé titulní straně filmových časopisů nasmíval Jean-Claude Van Damme. Ne zrovna schopný herec, absolutní sympaťák, velmi solidní sportovec, vždy do půl těla svlečený a bojující za spravedlnost, v šikovně nastříhaných sekvencí upoceného boje. Na děsně nadabovaných kazetách nás pravidelně provázel světem hrdiny, který musí opatrovat ty, na kterých je pácháno zlo. Pokaždé jde o něco nemilého, náš hrdina například přihlíží vraždě svých blízkých, vzápětí se dostává pod ochranná křídla nějakého človíčka, oplývajícího východními bojovými technikami, následuje tréninkový dril, tu a tam romantická vsuvka, pár naivních zauzlení a závěrečná mlátička, která rituálně končí happy-endem a dokonanou pomstou. Dvojitý zásah však vybočuje klasickým schématům bojových filmů, Lettich zručně zvládal akční sekvence, Van Damme se tentokráte (a několikrát i potom) objevuje v dvojroli po narození rozdělených dvojčat, které se po letech v dospělosti setkávají. Jeden by se mohl smát, že přechází z jedné polohy do druhé s rutinou charakterního herce, jenže ono to není tak úplně nepravdou. Nedůvěřivý cynik Alex a v přepychu žijící lehkomyslný Chad nejsou úplně hloupé postavy. Přes počáteční nevraživost odlišných bratrů jdou společnými silami proti přesile (solidně charismatických) nepřátel, ve které figuruje i málomluvný Bolo Yeung, známý to záporák se škubajícími prsními svaly. Alespoň pro mě jde o jeden z Van Dammeových vrcholů jeho dnes už pohřbené kariéry – po letech se sice tu a tam usmívám, ale moc rád vzpomínám na ty časy, kdy jsem seděl se zaťatými pěstmi před videem a fandil tentokrát dvojité belgické mlátičce. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Akoby to bolo včera 24.december zhodou okolností vianoce,darčeková opojenosť,dozvuk zemiakového šalátu na záchode a do toho pripitý hlas môjho otca" už to ide decká!" Akčný trhák s J.V.Dammom a tým druhým,ktorého by som vtedy určite neúspešne hladal na csfd v prípade vlastnenia internetu a vlastne aj počítaču... Ale k veci na svoju dobu prepracovaný akčný thriller s pompéznosťou a netradičným prostredím Hongkongu,ktorý bol pre mňa fascinujúci a vzdialený,no zároveň najviac uveritelný aký som zažil dodnes,nebolo to len tým že hlavné postavy neboli aziati,z čoho vyplýva rasová ztotožnenosť,ale krásne a uveritelné scenérie,ktoré ma spravili jeho obyvatelom! Pribúdajúcimi rokmi sa stal z toho pre mňa kult a určite nejsom sám! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po vlně buddy movies v osmdesátkách si na začátku devadesátek natočil jednu i van Damme - sám se sebou. Zatímco jeho karate a kickboxerské bijáky mě nebavily, tohle už bylo podle mého gusta. Zábavný námět s dvojčaty, kdy si dal van Damme přesvědčivě hlavně drsňáka Alexe, vyvážený mix karate, střelby a výbuchů jištěný solidním rozpočtem (16 milionů, předchozí van Dammeho Leon jen 6), nadsázka a dobrý záporák v podání Bolo Yeunga. Najdeme tu van Dammovu historicky první milostnou scénu, pojatou docela originálně jako opileckou představu v záchvatu žárlivosti (i když mě osobně mnohem víc zaujala osobní prohlídka Alonny Shaw sexy zabijačkou Karou) a JCVD si to tu poprvé rozdal se ženou i v boji a samozřejmě se porval i sám se sebou! Takže slušné akční béčko, kterým se van Damme odstřihnul od bezduchých mlátiček ke koukatelným filmům (a zajímavým režisérům) jako Univerzální voják nebo Živý terč. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (so slovenským dabingom): MARKÍZA = 10.4.2010, VanDamme-a dabuje MARTIN KAPRÁLIK --- Malo by platiť nepísané pravidlo, že na kinodabingy sa NESIAHA. Najmä keď len pred pár mesiacmi bežala táto klasická pecka porevolučných kín na STV s pôvodným českým kinodabingom od INTERSONICu. V MARKÍZE, ale od toho tancovania načisto zdementneli a asi nemajú čo robiť s peniazmi za SMSky, tak to predabovali. A od 7.4.2010 strihajú po vzore JOJ titulky už aj pri seriáloch. Ale zas by som bol vulgárny, tak už svoj komentár radšej končím. (11.4.2010) ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Jako jo, dá se. Film je dějově slušně rozehraný a dohraný. Problém je ve středových pasážích. Jednak je tu přítomné výrazné hluché místo na ostrově. A pak se tu najde několik akčních scén, které nejsou moc zábavné - spíše pomalé a toporné ( zejména přestřelky). Van Dammovo herectví je v rámci možností dostačující. Svým způsobem musím před ním smeknout, protože v kontextu akčního filmu a hereckého umu představitelů akčních figur jde o akt dosti ojedinělý. Postavy vytěžily jeho tehdejší herecké schopnosti na maximum. Byť jsou oba bratři typově odstíněni docela tupým způsobem, Van Dammovi se daří vytvořit dvě odlišné, plnokrevné figury. Lepší je jednoznačně v poloze Alex. Zajímavé je, že v momentech, kde se Lettich snaží Van Dammovu dvojpřítomnost - nepřítomnost ochcat střihem, funguje to lépe, než v místech, kde jsou obě postavy ostentativně trikově nacpané do jednoho záběru. Tyto momenty mají spíše tendenci na sebe nevhodně upozorňovat a atrakčně zcizovat ve smyslu "koukněte se, on je tam dvakrát"....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/dvakrat-sheldon-lettich-dvojity-zasah.html ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Moon ( Bolo Yeung ) řekne ve filmu pouze 16 slov. (korbitch22)
  • Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)

Reklama

Reklama