Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

choze 

všechny recenze uživatele

Po vlně buddy movies v osmdesátkách si na začátku devadesátek natočil jednu i van Damme - sám se sebou. Zatímco jeho karate a kickboxerské bijáky mě nebavily, tohle už bylo podle mého gusta. Zábavný námět s dvojčaty, kdy si dal van Damme přesvědčivě hlavně drsňáka Alexe, vyvážený mix karate, střelby a výbuchů jištěný solidním rozpočtem (16 milionů, předchozí van Dammeho Leon jen 6), nadsázka a dobrý záporák v podání Bolo Yeunga. Najdeme tu van Dammovu historicky první milostnou scénu, pojatou docela originálně jako opileckou představu v záchvatu žárlivosti (i když mě osobně mnohem víc zaujala osobní prohlídka Alonny Shaw sexy zabijačkou Karou) a JCVD si to tu poprvé rozdal se ženou i v boji a samozřejmě se porval i sám se sebou! Takže slušné akční béčko, kterým se van Damme odstřihnul od bezduchých mlátiček ke koukatelným filmům (a zajímavým režisérům) jako Univerzální voják nebo Živý terč. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Pořádně nevím proč, ale trik s dvojením herců a hraním dvojčat byl na začátku devadesátek velmi populární. vyzkoušel si to Jean a o rok později i Jackie. Oba vždy s důrazem na protichůdnost postav, které ve filmu hráli. Zpětně nutno dodat, že Jackiemu se jeho počin povedl lépe. Jeanův kousek je ale pořád velmi dobré akční béčko ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

"Hele, seber si svoje módní hadry a hedvábný slipy a vrať se do Disneylandu!" Věřte nebo ne, ale byly doby, kdy v akčních scénách bylo opravdu něco vidět, střihač nejel na speedu a zpomalovačky vypadaly skutečně cool. Žádný dráty, za to oku extrémně lahodící choreografie plná potu a krve. Na to, kolik je tu rádoby expertů na oldschoolovou akci, je ale trochu podivné, s jakou všeobecnou oblibou se tu do téhle klasiky kope (inu, stádečku zvonečky, čest výjimkám!). Příběh není o nic řidší než v případě uctívaných Expendables, má to spád, hromadu luxusních hlášek, záporáky jak ze slabikáře a mraky školených komparzistů na odstřel. Možná ze mě mluví jen infantilní duše milovníka full-contactu, ale tahle prostá, leč značně výbušná symbióza USA/Hong-Kong vážně nedopadla vůbec špatně. A Van Damme se s tím vším (a vlastně taky sám se sebou) popral skvěle. A teď mě kamenujte dle libosti. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nezdolný mistr karate a roznožek ve své nejikoničtější roli aneb jediné, co může být lepší než Van Damme, je dvojitá porce Van Damma. Film, kde ztvárnil dvojroli rozdělených dvojčat, které v dospělosti znovu spojí pomsta na mafiánech, kteří zabili jejich rodiče, vznikl v době, kdy se belgický rodák už prosadil v béčkových amerických produkcích věhlasné firmy na brakové sny Cannon Films a měl nakročeno k áčkovým výšinám. Vedle ambiciózní premisy navíc film zasazený do Hongkongu nabízel nejen exotické prostředí, ale především spojoval hollywoodské řemeslo s kaskadérskými a bojovými profesionály tehdejší britské kolonie. S nimi ostatně Van Damme spolupracoval už na svém průlomovém snímku Krvavý sport. Ikonický záporák z tohoto VHS hitu, hongkongský kulturista a praktikant bojových umění Bolo Yeung, si v Dvojitém zápasu dal s Van Dammem filmovou odvetu v neméně ikonickém duelu. Stranou fanouškovských superlativů je ovšem třeba přiznat, že na akčních scénách je bohužel evidentní, že byly dílem amerického štábu. Právě v porovnání s dobovou špičkou, ale i třeba jen průměrem hongkongské akce se "Dvojitý zásah" ukazuje jako hodně marná podívaná, kterou nad vodou drží právě a především její ústředí dvojnásobná dávka Van Damma. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Připomenutí tohodle fláku sem si plánoval už dlouho. Těsně po vzniku jsem měl doma kopii na vhs. Pak jsem ale dělal čistku, a tohle a spousty tehdejších filmečků z hong-kongu zmizelo na smetišti. A co těch filmů tehdejší doby bylo. Je pravda, že tohle patří k tomu lepšímu. U mě ovšem pouze tři hvězdice. Na víc to nevytáhnu. 50%. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Bolo Yeung bol do úlohy Moona obsadený na žiadosť J.-C. Van Damma, pretože počas natáčania Krvavého športu (1988) sa medzi nimi vytvorilo veľké priateľstvo. (m.a.t.o.)
  • Van Damme se podílel i na námětu a scénáři. (Eldrick)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno