Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Jako jo, dá se. Film je dějově slušně rozehraný a dohraný. Problém je ve středových pasážích. Jednak je tu přítomné výrazné hluché místo na ostrově. A pak se tu najde několik akčních scén, které nejsou moc zábavné - spíše pomalé a toporné ( zejména přestřelky). Van Dammovo herectví je v rámci možností dostačující. Svým způsobem musím před ním smeknout, protože v kontextu akčního filmu a hereckého umu představitelů akčních figur jde o akt dosti ojedinělý. Postavy vytěžily jeho tehdejší herecké schopnosti na maximum. Byť jsou oba bratři typově odstíněni docela tupým způsobem, Van Dammovi se daří vytvořit dvě odlišné, plnokrevné figury. Lepší je jednoznačně v poloze Alex. Zajímavé je, že v momentech, kde se Lettich snaží Van Dammovu dvojpřítomnost - nepřítomnost ochcat střihem, funguje to lépe, než v místech, kde jsou obě postavy ostentativně trikově nacpané do jednoho záběru. Tyto momenty mají spíše tendenci na sebe nevhodně upozorňovat a atrakčně zcizovat ve smyslu "koukněte se, on je tam dvakrát"....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/dvakrat-sheldon-lettich-dvojity-zasah.html ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Van Damme -ho to ma pomerne slusny scenar, reziser Sheldon Lettich taktiez vyzera, ze sa do filmu vyzna /dokaz v podobe Double Impact/. Aj ked Van Damme moc hrat nevie, a dejova linia je slabucka, chvalim perfektne akcne sceny, zaporaka Bolo Yeung-a a orientalne prostredie. Zral som to ako decko a zerem aj po 12 - 15 rokoch. Hodnotim ako celkom chutne filmove zradlo 84 % ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho najlepšie filmy. Na dosť dobrý a pomerne originály príbeh o dvojici bratov, dvojčiat, ktoré boli v detstve oddelené, pretože ich vplyvný otec spolu s matkou boli zavraždení, aby vplyvní zločinci získali ešte väčší majetok a peniaze, ale teraz po mnohých rokoch sa vďaka nevlastnému strýkovi jedného z nich znovu stretávajú, aby sa pomstili a získali späť to, čo im právoplatne patrí. Spracovanie je celkom slušné, síce hlavne prvá hodina nepôsobí až tak dynamicky, ako by mohla, za čo môže hlavne niekoľko mierne nadbytočných prvkov, ale vôbec to neprekáža, stále sa niečo deje, potenciál dvojčiat je tu využitý asi naplno, je zábavné sledovať ich rozdiely a počiatočný nulový rešpekt drsnejšieho z dvojice voči tomu jemnejšiemu a minimálne posledná polhodina už je skvelá, patrí medzi to najlepšie, čo sa dá v akčných filmoch deväťdesiatych rokov nájsť. Akcie je tu plno a je výborná. Mnoho akčných scén je takých menej výrazných, ale niektoré patria medzi Van Dammov vrchol. Dlhších súbojov je tu minimum, väčšinou ide o rýchle zneškodnenie protivníka za pomocou efektívneho kopu alebo úderu, ale keďže tých protivníkov je tu plno, tak sa je na čo pozerať, poteší niekoľko kvalitných zlomení väzov, dobre pôsobia aj krátke prestrelky, s akciou som veľmi spokojný, či už po obsahovej alebo vizuálnej stránke. Najviac sa mi páči prepadnutie ozbrojencami na ostrove, kde musím vyzdvihnúť hlavne perfektné usmrtenie protivníka jeho prehodením, ale zároveň zachytením hlavy, takže si vlastnou hmotnosťou zlomí väzy, výborný je aj záver na lodi, alebo akcia v prístave. Herecké obsadenie je skvelé, Jean-Claude Van Damme v najlepšej forme a v dvoch rôznych postavách, ktoré bavia už len ich rozdielmi, k tomu Geoffrey Lewis, príjemná Alonna Shaw a výborní záporáci, obzvlášť Bolo Yeung, ale aj tí hlavní, či už Alan Scarfe alebo Philip Chan. Réžia je na tom dobre, Sheldon Lettich hlavne Van Dammovu akciu zvláda skvelo, takže som dosť spokojný a technická stránka je až na pár nedoladených menších detailov pri oboch bratoch naraz v obraze na tom rovnako. Dvojitý zásah je akčná klasika, ktorá sa dá pozerať stále, pár menších vylepšení a neváhal by som s plným hodnotením. 80% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnocenej film se mi zda JCVD ma urcite lepsi ani tam nemusel bejt 2x jednou by to stacilo... no hlavne ze je tam Bolo Yeung jeho zaporak je zcela ultimatni jinak akce slusna v detstvi sem to taky zral to jo ale kratsi delka by filmu neuskodila misty se to celkem vleklo a tech kecu a pokusu o vtip bylo az moc takze prumer PS ale ten plakat ve tvaru vhs je neskutecne cool! to mi pripomina stare casy ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velká nostalgická klasika, kterou jsem léta považoval za jeden z kopáčových nejlepších filmů. Inu,  bezpochyby k nim patří. Svou hereckou bídu tu zužitkuje rovnou ve dvojroli a dopřeje si i žhavou erotickou scénu s panenkou Alonnou Shaw, která založila i na  tehdy populární otázku Umělá či pravá? Největší "síla" filmu pak tkví pochopitelně v bojových scénách a o ty tu není nouze. Van Damme si tu zopakuje souboj s Bolo Yeungem,  máme tu lesbu kulturistku či muže s ostruhami. A slušně se člověk pobaví i u akčních sekvencí bez pěstí.  Jednou  z nejpamátnějších je ta, kde na Van Damma střílí z několika metrů muž ze samopalu, ten však neztrácí hlavu, skloní se pro zbraň, v klidu ji nabije, namíří, vystřelí a co myslíte?. Tohle se prostě neomrzí.  Pohodové tři. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)
  • Van Damme se podílel i na námětu a scénáři. (Eldrick)
  • Ve filmu si zahrála svou první zápornou roli šestinásobná Ms. Olympia v kulturistice Cory Everson. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama