Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jéé, co na těch Coppolových teenagerských ´rumble´ filmech vidíte? Stejně jako Dravé ryby i tohle je prostoduchý a i přes skvělé obsazení nepříliš zábavný příběh o dospění a uvědomění si, že poflakování se bez cíle a bitky nejsou všechno. A tváří se to, jako kdyby nám to sdělovalo objevná životní moudra. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo pre vekovú skupinu teenage, takže ja už žiaľ nie som krvná skupina. Je to o hľadaní samého seba a poznávaní tých pravých životných hodnôt, a to dosť drsným spôsobom... Príbeh hlavnej trojice chalanov a dvoch gangov - Pomád a Pracháčov má síce výraznejšie neoslovil a miestami aj trocha nudil, no užil som si aspoň výbornú réžiu a technickú stránku snímku spolu s hudbou. Tiež oceňujem herecké výkony budúcich veľkých hereckých hviezd. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc hezký o dvou klucích, kteří mají poměrně jemnou duši, čtou si Jih proti Severu, obdivují západ slunce, leč okolnostmi i prostředím jsou předurčení být členy gangu. C. Thomas Howell i Ralph Macchi jsou v hlavních rolích skvělí oba vypadají na těch 16 kolik hrají. Výborný je i Dillon v roli drsňáka, který je drsný, aby se k němu nic nedostalo, nic mu neublížilo. V dalších rolích se objevují později známí herci - Lowe, Estevez, Swayze, Cruise (kterého jsem zde ani pořádně nezaregistroval). Finále je opravdu strhující u konce mi bylo hodně smutno. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrné povídání o úskalích dospívání, které je zabalené do potyček dvou znesvářených gangů. O nějaké generační výpovědi samozřejmě nemůže být moc řeč, nestranného diváka ale určitě potěší pohled na několik toho času začínajících (a ve většině případech i později hvězdných) herců (Dillon, Cruise, Macchio, Swayze, Lowe, Estewez i Diane Lane). Je až podezřelé, že drtivou většinu Coppola představil širokému publiku!! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po Rumble Fish další Coppolův vydařený výlet mezi mladistvé a pouliční gangy. Opět se snímek pyšní velmi silným hereckým obsazením v čele s Mattem Dillonem, velký prostor tu však tentokrát má C. Thomas Howell. Všichni zúčastnění zde podávají parádní výkon a jejich příběh je opravdu silný. Škoda, že v dnešní době tento snímek skoro nikdo nezná. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Více než 30 minut bylo vystřihnuto ještě před uvedením filmu do kin. Důvodem byla obava producentů, že je film příliš dlouhý. Kompletní verze, která odpovídala vizi Coppoly, byla vydána na DVD v roce 2005. (Monco)
  • Aby se Tom Cruise lépe vžil do své role, neustále posiloval, nemyl se a nechal si odstranit korunku ze zubu. (Monco)
  • Režisér Coppola si přál, aby Matt Dillon v rámci přípravy na film strávil noc ve vězení a kradl v obchodě. (Monco)

Reklama

Reklama