Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Michael Brace (Christopher Walken) a doktorka Lillian Reynolds (Louise Fletcher) jsou výzkumní pracovníci, kteří vymysleli přístroj schopný nahrávat a zaznamenávat lidské emoce a zážitky. Navíc každý kdo si nahrávku pustí, zažije totéž, co jejich původce. Vynálezu se chopí armáda a snaží se oba z projektu odstranit. Když Lillian dostane infarkt na nějž následně zemře, stačí se ještě připojit k přístroji a nahrát svou smrt. Michael se rozhodne nahrávku prožít, ale není tak silný, aby se postavil tomu nejstrašnějšímu, s čím se může člověk setkat. Se smrtí samotnou. (monolog)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Jeden z prvních filmů, který byl natočen v širokoúhlém obrazovém formátu Super Panavision 70. Poměr stran obrazu činil 2,21:1. Dnešní filmy se točí většinou buď 1,85:1 nebo 2,35:1. (Marsik)
  • Herečka Natalie Wood zomrela pred dokončením natáčania, takže koniec musel byť skonštruovaný zo scén natočených skôr. Film bol venovaný jej pamiatke. (Msscastillo)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

08.02.2022

Ve věku 79 let opustil filmový svět mistr speciálních efektů, vynálezce, filmový režisér a producent Douglas Trumbull. Informaci médiím předala jeho dcera Amy. Uznávaný hollywoodský tvůrce, který má… (více)

Reklama

Reklama