Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (227)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Poměrně pěkná adaptace vlastního comicsu - to je značně ulítlé. Vytvořit svět, jeho pravidla, hrany a pak to všechno lehce převrátit. Původní komiks je velmi svěží dílko s nádechem nutného punku a absurdity. Možná je škoda, že vyměnil New York za původní Paříž a nezohlednil lehce lechtivou anarchistickou, politickou taškařici. Jinak jako příběh je to poutavé vyprávění, míchající motivy ze všech tří dílů. Po hudební stránce bez debaty výborné - Sigur rós v komiksáku, to chce určitou třetí kouli... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vznášející se pyramda z které vyleze muž s orlí hlavou. Bíla žena s modrými vlasy a modrými slzi, které co jednou nabarví, už je navždy modré. Jeden muž, který připomíná chudšího Darta Vadera. Svět budoucnosti , kde všechy auta fungují jako trulejbusy ve vzduchu. Místo, kde se z central parku stala brána do jiné dimenze.... Toto všechno patří k filmu Immortel stejně jako k jeho komiksové předloze. Lituji, že neznám všechny symboli tohoto filmu a všechny postavy a neznalost komiksu mě mrzí, snad budu mít šanci tuto svou chybu napravit, protože tento svět je nejen krásný a originální, ale i kouzelně fascinující...Velmi mě dostal počet živých herců a vizáž filmu, která mě přes svojí jasnou béčkovost stejně naprsoto dostala. Vůbec jsem něco takto dobrého nečekal.... ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Poetiky tu bolo, až z toho tiekli slzy ( modré ) .... Jeden z prvých filmov, kde bola použitá technika "Digital Backlot" . Tvorcom pomáhala dokresliť kreatúry z roku 2095-2096. Príbeh a akcia však trošku zaostávali za tempom filmu. Vyzerá to tak, že posolstvá, poetika a dobro vyznajú až po druhom, alebo treťom pozretí . ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komiks som nečítal, vôbec neviem, o čo v ňom ide, ale film má nielen totálne fascinujúcu snovú atmosféru (ako keby ste sa nachádzali v nebi alebo kde), ale tiež výnimočný audiovizuálny vzhľad a úplne šialené nápady (to bola pochvala): nad futuristickým veľkomestom budúcnosti sa vznáša obrovská tajomná lietajúca pyramída, v jej mystickom vnútri bývajú záhadné božstvá so zvieracími hlavami a chlapovi (zasa skvelý Thomas Kretschmann) je na mieste amputovanej nohy nasadená koľajnica... Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/158703/Immortel-ad-vitam-100.html ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film, vizuálně, obsahově i mytologicky oscilující kdesi mezi Matrixem, 5. elementem, Metropolis, Ghost in the Shell a Miévilleovým světem Bas Lagu. Hudba je úžasná a Thomas Kretschmann okamžitě putuje do mé desítky oblíbených herců. Film má neuvěřitelnou atmosféru a v podstatě jediné, co jej v mých očích sráží "jen" na úroveň velice solidních 4 hvězd, je krajně podivné nadužívání digitálních efektů. Ty jsou jednak samy o sobě strašně nevyrovnané co do kvality renderu, animace i postprodukcí, a především jsem nedokázal objevit žádný kllíč, podle kterého by se dalo rozluštit, proč jsou některé postavy (scény) hrané a jiné digitální (čímž ovšem netvrdím, že žádný klíč neeexistuje). Pocit, že v rámci celovečerního filmu občas sleduju video z počítačové hry na úrovni Mafie byl každopádně občas dost nepříjemný. V každém případě mě ale Prokletí bohů utvrdilo v tom, že francouzská a japonská fantazie mají k sobě HODNĚ blízko... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)
  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)

Reklama

Reklama