Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmadvacetiletý Gordon, který by rád pracoval v animovaném filmu, odjede z rodného Oregonu do Hollywoodu. Tam ho však zdvořile vyprovodí, takže mladý muž se musí vrátit domů. Gordonova otce (Rip Torn) to jen ujistí v přesvědčení, že jeho syn je k ničemu. Gord se však zakouká do půvabné lékařky Betty z nemocnice, která je momentálně upoutaná na vozík, protože si zlomila nohu. Když pak Gordonova rodina navštíví psychiatra, mladík doktorce zalže, že otec obtěžuje jeho mladšího bratra Fredyho, aniž by se zmínil, že Fredymu je pětadvacet. Tak vypukne boj mezi otcem, který chce, aby si Gord konečně našel práci a začal žít jako ostatní, a synem, který touží naplnit své sny. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Snímek se umístil na 23. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Snímek byl v roce 2001 oceněn Zlatou malinou za nejhorší film. Tom Green si odnesl ještě Zlaté maliny za nejhorší režii, nejhorší herecký výkon v hlavní roli, společně s Derekem Harviem za nejhorší scénář, a také za nejhorší pár na plátně s jakýmkoli zvířetem, které zneužívá. (orkadimenza)
  • DVD obsahuje aj verziu filmu, ktorá má rating PG (Parental Guidance Suggested). Má len tri minúty. (tomashrabek)
  • DVD umožňuje prehrať film aj so zvukovou stopou, ktorá zachytáva reakcie publika v kine počas premiéry. Najväčší odpor dávajú diváci najavo počas scény, v ktorej Gord (Tom Green) drží v ruke stoporený konský penis a máva ním. (tomashrabek)
  • Filmovanie bolo prerušené kvoli nahnevanému predávačovi hot-dogov, ktorý odmietol posunúť svoj vozík s miesta filmovania. Pohol sa až vtedy, keď mu bol vystavený šek na 2,000 dolárov (ktorý bol neskôr zrušený). (Flipper)
  • Film dostal v Amerike rating NC-17 kôli krutému sexuálnemu a bizardnému humoru. (Flipper)
  • "Ostatným nomináciám by som chcel povedať, že si nemyslím že si niekto zaslúži toto ocenenie viacej ako ja." (preslov Toma Greena na odovzdávani Zlatej Maliny) (Flipper)

Reklama

Reklama