Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmadvacetiletý Gordon, který by rád pracoval v animovaném filmu, odjede z rodného Oregonu do Hollywoodu. Tam ho však zdvořile vyprovodí, takže mladý muž se musí vrátit domů. Gordonova otce (Rip Torn) to jen ujistí v přesvědčení, že jeho syn je k ničemu. Gord se však zakouká do půvabné lékařky Betty z nemocnice, která je momentálně upoutaná na vozík, protože si zlomila nohu. Když pak Gordonova rodina navštíví psychiatra, mladík doktorce zalže, že otec obtěžuje jeho mladšího bratra Fredyho, aniž by se zmínil, že Fredymu je pětadvacet. Tak vypukne boj mezi otcem, který chce, aby si Gord konečně našel práci a začal žít jako ostatní, a synem, který touží naplnit své sny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

marshall 

všechny recenze uživatele

Komedie rozhodně ne pro slabé nátury, takže scéna, kdy hlavní hrdina točí čerstvě porozeným dítětem na pupeční šňůře, kterou vzápětí překousne, až krev stříká všude okolo, je fakt síla i na protřelé mazáky. Scény s koňmi a slony radši vynechám, s otevřenou zlomeninou holeně přeskočím a nekteré obskurní sekvence, kde se stravuje způsobem, všechno poživatelné do pusy, nezájem, jestli je tam ještě místo nebo ne, nebudu detailneji popisovat. Vtipné pasáže ovšem nechyběly, a tak vzešel film bláznivý, kde herecký výkon Toma Greena je určitě na úrovni. ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Nevím jak bych tohle měl ohodnotit, na jednu stranu se mi chce dát pětka, protože věřím, že tenhle film byl myšlen od začátku do konce jako vtip. Na druhou stranu by si zasloužil označit za odpad, jak by ne, když jsou v tom samý nechutnosti. Typický nechutný styl humoru Greena, nad který se musíte povznést a pak se vám ten film bude i zamlouvat, minimálně se nasmějete. Zlatý střed, tři hvězdičky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když sem viděl nějaké scény jako např. telefonování v restauraci tak sem opravdu zíral jak péro na drat. To co se v určitých sekvencích filmu děje nemá opravdu nic společného s ničím normálním. Některé scény mě natolik šokovaly, že bych je nejraději vymazal i z hlavy. Tedy pokud někomu příjde normální překousávání pupeční šňůry tak mě tedy ne:) ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Když se budu odvolávat na ten stupidní český překlad, řekl bych, že to není úlet Freddyho, ale úlet Toma Greena, který jaksi nepochopil, že netočí další ze svých show, ale regulérní film. V některých scénách (továrna na sendviče, restaurace) by divák spíše čekal obyčejné lidi, kteří neví, která bije a kameru snímající jejich překvapené reakce. K tomuto neduhu je třeba přičíst nechutné (porod, zlomenina), nevtipné (již zmíněná továrna na sýry) a mnohdy trapné (opět restaurace) scénky a fakt, že s hlavním hrdinou se nedá ztotožnit nebo ho alespoň litovat či se mu alespoň smát. Ta jedna hvězdička je za několik vtipných momentů (všehovšudy byly asi tři) a jako poděkování Tomu Greenovi za to, že už netočí. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

BÉČKOVÉ OKÉNKO: Nejvic wtf film ever. Vsechny postavy se chovaj strasne naspeedovaně, umyslne debilne (pri rozhovoru Gordon napr vyskoci z okna atd.) Filmari se neboji niceho- a to ani zvířecí erekce! Jako komedie to na me uplne nefungovalo, zasmal jsem se tak třikrát. Ale je to skvelej filmovej experiment s neopakovatelnou atmosferou, kde jsou vsichni na fetu. Palec nahoru, 3/5* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Film dostal v Amerike rating NC-17 kôli krutému sexuálnemu a bizardnému humoru. (Flipper)
  • "Ostatným nomináciám by som chcel povedať, že si nemyslím že si niekto zaslúži toto ocenenie viacej ako ja." (preslov Toma Greena na odovzdávani Zlatej Maliny) (Flipper)
  • Filmovanie bolo prerušené kvoli nahnevanému predávačovi hot-dogov, ktorý odmietol posunúť svoj vozík s miesta filmovania. Pohol sa až vtedy, keď mu bol vystavený šek na 2,000 dolárov (ktorý bol neskôr zrušený). (Flipper)

Reklama

Reklama