Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Spoiler: Ačkoliv se jedná o romantický film, ústřední postavy se ani jedenkrát v průběhu filmu nepolíbí. (-Victor-)
  • Spoiler: Poté co dívka mluví se starým mužem naposledy, podívá se do nebe, kde se neskutečně rychle pohybuje UFO. To je tedy pravděpodobně stroj času, kterým KyunWoo navštívil svou minulost. Starý muž se také objeví na počátku filmu, kdy se KyunWoo a dívka setkají poprvé. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama