Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejská romance "My Sassy Girl" patří k mým nejoblíbenějším a nejmilovanějším v daném žánru, tudíž zjištění, že existuje americký remake ve mně vyvolalo, jak zvědavost, tak i strach a to z několika důvodů. Zvědavost byla v tom, že mě opravdu zajímalo, jak se s daným tématem a zpracováním, dokáží američtí tvůrci poprat a strach byl zapříčiněn zjištěním, že tvůrce nemá mnoho zkušeností a to platí i pro herecké obsazení. Výsledná podoba je někde na půli cesty mému očekávání, protože jsem neočekával mnoho ale zároveň jsem se bál, že by něco tak krásného jako "My Sassy Girl" bylo zprzněno. Jako samotný romantický snímek film zaujme, protože to není klasický žánrový standard ale oproti originální verzi silně zaostává a to i přesto, (nebo možná právě kvůli tomu) že je o dobrých 40 minut kratší. Ale i přes fakt, že už příběh nepůsobí tak originálně, herci nejsou tak sympatičtí a působí moc plasticky, romantická lehkost je podřízená americkému publiku (i přesto, že v této verzi dojde k vytouženému polibku, nepůsobí film ani z poloviny tak romanticky jako tomu bylo u originálu) a není tady mnoho nového, dokáže film zahřát u srdce, potěšit a třeba takový rozhovor se starcem u stromu nebo pár opravdu pamětihodných mouder (osud je most, stavěný k lásce, či osudu se musí pomáhat) se mi vryli do paměti natolik, že i přes minimální inovaci a americký feeling, nedokážu tento film odsoudit jako parazitování na něčem krásném, protože i "Bláznivá holka" je občas krásná. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tento remake je prakticky jen zkráceným sestřihem výborné korejské předlohy, ze které však bylo vyjmuto vše, co dodávalo předloze kouzelný náboj. No dobrá, pokusím se však zapomenout, že existuje ono kvalitní korejské dílo, protože jinak bych tento film musel nekompromisně hodit do "odpadu!" Podívám se na Bláznivou holku jako na "americkou" romantickou komedii, která však funguje pouze jako romance a jako komedie selhává po všech stránkách. Příběh je neuvěřitelně zkratkovitý - především v první polovině, a i když v polovině druhé nabere určitý romantický dech, v záplavě žánrových příbuzných zapadá pod tlakem lepších filmů nekompromisně do patra podprůměru. Elisha Cuthbert v sobě nesporně jiskru má, snaží se i herecky, ale v této roli mi prostě nesedí, Jessemu Bradfordovi chybí šťáva úplně. Takže ani obsazení není šťastné. ()

Reklama

paolito 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka rozdílu mezi americkou a asijskou kinematografií. Tam kde korejci híří nápady, city a emocemi, američani pouze sterilně kopírují originál bez špetky invence, navíc velmi zjednodušeně a zkratkovitě. A Elisha mě touto rolí přesvědčila o tom, co jsem si o ní myslel od doby kdy jsem viděl Captivity, totiž že její herecké umění se pohybuje jen lehce nad úrovní Jessicy Alba. Což není moc :) ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek ujasním, že jsem neviděl původní jihokorejský snímek takže nemůžu srovnávat. Avšak i tento "remake" mi něco dal... Čekal jsem pohodovou romantiku na jedno skouknutí v pohodlí domova. Bohužel se tohle nestalo. Tento film mi na začátku ukazoval své velké kvality. Takže bylo více než jasné, že se nebude jednat o nějakou tu tuctovku. Příběh si drží vysokou poutavost a také lehkou tajemnost. Pořád jsem čekal co se stane dál, jak to bude probíhat, jaká bude změna. Do poslední chvíle jsem netušil, jak to všechno dopadne a jestli to nakonec nebude mít otevřený konec. A také jsem vlastně ani nevěděl, kdy bude ta poslední chvíle. Ale nejen příběhem je živ film. Pochvalu si zaslouží i herci, v tomto případě herečka - Elisha Cuthbert. Někdo o ní tady psal: "Nejenom že je velice pěkná, ale ona umí i výborně hrát." Tohle se mi moc nezdálo, ale jen dokud jsem nezhlédl tenhle snímek. Teď před ní smekám a vzdávám ji velikou poctu. Protože její herecký výkon tvoří takovou polovinu z tohoto filmu. Další částí, která se velkou měrou podílí na tomto filmu je hudba. Průběh nekazí a naopak zcela dokresluje pozadí celého filmu. Prostě po delší době je tu pro mě romantický film, který si dám do učebnice: Jak má vypadat romantický film. ()

Marty89 

všechny recenze uživatele

Před několika dny jsem viděl korejský originál tohoto filmu a musím říct, že tahle americká verze si, co do kvality s původní verzí příliš nezadá. Musím ale říct, že E. Cuthbert se mi tak nějak do role trochu švihlé holky moc nehodila (možná mě moc ovlivnila představitelka korejské verze, které ta role sedla mnohem lépe). Každopádně musím ale konstatovat, že originál je opět lepší než kopie, ačkoli v tomto případě ten rozdíl není až tak závratný. Mé původní verze originálu byly 4*, ale po shlédnutí americké verze musím ještě o jednu * přitlačit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)
  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)

Reklama

Reklama