Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

9 ½ týdne jsem poprvé viděl před víc jak čtvrtstoletím (tý brďo, to to letí - tfuj tfuj na kukačkové hodiny), rok poté, co jsem přišel o panictví a tudíž jsem se měl stále ještě hodně co učit :-) Takže ty erotické hrátky s jídlem ,s medíkem, mlíkem, feferonkami a jinými laskominami při snídani – to byla fakt chuťovka! Ale je mi jasné, že dnes už ten film pro mladé lidi asi nemá ty správný koule (sic!) Dnes stačí kliknout na myšku ;-) a hned k vám do ložnice z chlívserverů lezou rozcapené „slečny“ a flegmaticky (nebo za velmi špatně hraného vzrušení) provádí samohanu s okurkami obřích rozměrů, popřípadě s ředkvičkami na provázku, o další zelenině raději ani nemluvě... Dnes už se leckomu může zdát 9 ½ odsouzený do (erotického) propadliště dějin, ale já si myslím, že mu to nehrozí. Například pro mě má tento film své jedinečné kouzlo stále. Třeba ty špica muzikální hrátky s potravinami při snídani... Aha, to už jsem vlastně říkal :-) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,SLOBODNÁ BIELA ŽENA, VEĽMI PEKNE STAVANÁ BLONDÍNA, ŠTÍHLA, KULTÚRNA, POUŽÍVA VIBRÁTOR...“ __ Opäť som si rozšíril svoje divácke obzory a konečne som videl kultových ,,9 a ½ týždňa“. Vzhľadom na porovnanie rozpočtu a konečných tržieb mi však jeho slávna kultovosť príde nadsadená (možno klamlivá) a status erotického filmu zrejme získal, keď sa u nás v 90. rokoch dostal na TV obrazovky, zavše uvádzaný v neskorých večerných hodinách, tuším raz dokonca vysielaný na Valentína. V skutočnosti – ako uvádza popiska – ide o romantickú drámu a erotiky tam dokonca ani veľa nie a ak áno, ide skôr o zbierku návodov na okorenenie si milostného života, kedy sú však ľúbostné scény useknuté v ich polovici, preto nevyznievajú natoľko dráždivo ako v prípade neskoršieho ,,Základného inštinktu“ alebo Lyneho ďalšieho filmu ,,Osudovej príťažlivosti“, kde svoju obľúbenú tému skúmania zákutí ľudskej sexuality zvládol výrazne lepšie. Každopádne Lyne mal ,,oko“ a svietením jednotlivých scén dosiahol (trocha gýčovú) vizuálnu stránku, ktorá výrazne dopomohla vystihnúť atmosféru New Yorku 80. rokov. Ku obom hlavným predstaviteľom poviem toľko, že v prípade Mickeyho Rourka som nepovažoval za vhodné nadabovať ho do češtiny Jiřím Prágerom, avšak na druhej strane daný dabing podporil jeho úchylný charakter. Kim Basinger bola v danej dobe ozaj kočka a kdesi som čítal, že bozkávať sa s Rourkom bolo pre ňu ako oblizovať popolník. ,,50 odtieňov kadečoho“ v ktorých si po rokoch zahrala nepochybne čerpalo práve z tohto filmu a ktovie, ako ich tento film ovplyvnil. Nebude to určite náhoda. A kto si všimol Rona Wooda? (4047. hodnotenie, 63. komentár k filmu) ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli jsem to úplně pochopil, ale pro mě to bylo prostě vo hovně. Milostné scény naházené jen tak za sebe doplněné o bezdějovou nudu a vyšperkované jedním žhavým striptýzem. Smyslnost, vášeň, napětí a erotika fungovaly skvěle, ale pouze z těchto ingrediencí pořádný film skutečně neuděláte. Musim ale uznat, že Kim Basinger byla fakt kus... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem a patrně nikdy nebudu zazobaným usměvavým hezounem, takže si mohu nechat pouze zdát o tom, že bych si ochočil svůdnou galeristku. Anebo se znovu mrknout na to, jak to John skoulel s Elizabeth, neboť to byl jeden z nejhříšnějších filmů mého dospívání. Dneska to v záplavách dostupného porna působí takřka neuvěřitelně, ale ano, tento snímek skutečně býval žhavý. A já si to pamatuju, takže s hvězdami nešetřím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nesmírně sexy filmy, kdy Kim Basinger ukazuje, jak je krásná a jak se dovede předvést, a to jak jako trochu upjatá, tak jako naprosto odvázaná. S Mickeym jí to dokonale sedlo a jsou zde skvělým párem. Člověku hned dojde, de se inspirovalo "Padesát odstínů něčeho". Jen je škoda, že ten film pořádně nekončí. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Elizabeth nosí bílé nebo barevné oblečení, když je s Johnem, nosí černé nebo šedé. (HellFire)
  • V květnu 2008 se podle Moviefone umístili Mickery Rourke a Kim Basinger v žebříčku 25. nejvíce sexy filmových párů na 1. místě. (HellFire)
  • Hovorí sa, že Kim Basinger (Elizabeth) neznášala svojho hereckého partnera, lebo smrdel cigaretami a alkoholom. (Raccoon.city)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama