Reklama

Reklama

Křídla vášně

  • USA The Wings of the Dove (více)

VOD (1)

Příběh Kate, která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Když se seznámí se zcela osamělou, ale velmi bohatou Američankou Millie, ke všemu nevyléčitelně nemocnou, vymyslí krutý plán. Zahraje si na kuplířku a dá nemocnou ženu dohromady se svým přítelem Mortonem. Počítá s tím, že až její přítelkyně zemře, budou se mít konečně oba, ona i její milenec, z Milliina dědictví velmi dobře. Náhle však zjistí, že s city lidí lze jen těžko manipulovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

emma53 

všechny recenze uživatele

....."Pokaždé, když se na Tebe podívá, pokaždé když se usměje, nezapomeň, že Tě miluji víc". Bezchybný herecký koncert dvou žen, Kate a Milly v podání Heleny Bonham Carter a Alison Elliot v příběhu o lásce, která se vymkla kontrole, ale kdo kdy viděl, že láska je emoce kontrolovatelná, já tedy ne. Ano, může být třeba vypočítavá, ale to sebou nese pochopitelně také svoje následky. Velmi vhodně jsou pro tenhle příběh vybrané kouzelné Benátky, které jsou především známé ve spojení s velkou, romantickou láskou. Snad se mně tam podaří ještě jednou podívat a zabloudit do těch uzounkých benátských uliček, ale pokud možno se úplně neztratit tak, jak se člověk někdy ztrácí v lásce :-) Nádherný film s takovou tou zvláštní a těžko pojmenovatelnou atmosférou............ ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pro mě je film docela zklamáním. Čekal jsem konečně výborné romantické drama, ale výsledek je o něco horší. Atmosférou film jen oplývá - ať už se jedná o historickou či tu emocionální. Celkově je ale snímek neskutečně zdlouhavý a nudný, že z vás všechny ty skvělé pocity vyprchají a zůstane jen ruka před pusou, abyste nepohoršovali okolí zíváním... ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Postava Kate spisovatele Henry Jamese patřila k velmi provokujícím ženským figurám v době svého vzniku a i dnes je jednou z těch podivuhodných. Žena, která nechala ženskou pasivitu 19. století kdesi za sebou, aby svůj osud uchopila pevně do vlastních rukou. V roli antihrdinky Kate mohla Helena Bonham Carter použít všechen svůj herecký potenciál, aby vyjádřila morální ambivalenci své pachatelsko/obětní postavy. Pod Softleyho vedením, s kamerou Eduardo Serry byla pro toto psychodrama vybrána perfektní místa Londýna i Benátek. V Benátkách byl využit dokonce palác, v němž několik měsíců dlel u jisté americké rodiny sám stvořitel Kate Henry James. Nejen proto je toto i ostatní prostředí podivuhodně autentické. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe veľmi príjemné prekvapenie. A nečakané. Veď Helenu Bonham Carter som doteraz videl iba vo filmoch, ktoré ma nezaujali, zvyšok hercov, ani režiséra nepoznám, aj kombinácia lásky a intríg sa mi videla ako niečo, čo mi už veľa nového nemôže ponúknuť. A predsa film, o ktorom tu píšu, že bol nudný, ma tešil od začiatku do konca. Úžasná výprava, skvelá kamera a herecké výkony (obzvlášť oboch herečiek) vytvárali spolu s hudbou atmosféru, v ktorej sa odohrával príbeh, možno nie originálny, ale určite pútavý. Možno vyvstáva otázka, prečo som potom nedal plný počet hviezdičiek. Neznášam moralizovanie a v pozadí tohto filmu som ho predsa len cítil. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hezké. Láska, intriky, trest. Benátky i část příběhu, který se odehrával v nich, se mi moc líbil. Studený Londýn nakonec taky. Film působí nenápadně, velkou část v něj proprší a až na pár záběrů je většinou šedivý. Možná i proto ve mně zvláštní pocit smutku zůstal hodně dlouho po shlédnutí. Myslím si, že ho s klidným svědomím mohu doporučit. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Eduardo Serra získal cenu BAFTA v kategorii nejlepší kamera. (Terva)
  • Hossein Amini soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší scénář. (Terva)

Reklama

Reklama