Reklama

Reklama

Křídla vášně

  • USA The Wings of the Dove (více)

VOD (1)

Příběh Kate, která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Když se seznámí se zcela osamělou, ale velmi bohatou Američankou Millie, ke všemu nevyléčitelně nemocnou, vymyslí krutý plán. Zahraje si na kuplířku a dá nemocnou ženu dohromady se svým přítelem Mortonem. Počítá s tím, že až její přítelkyně zemře, budou se mít konečně oba, ona i její milenec, z Milliina dědictví velmi dobře. Náhle však zjistí, že s city lidí lze jen těžko manipulovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zas až tak moc vášně tam teda nebylo. Než jsme se dostali do Benátek, líbilo se mi to víc. Jinak je to docela pohodová dobová podívaná s menšími intrikami kvůli prachům. Helena Bonham Carter i Linus Roache odvedli dobrou práci, ale stejně za rok nebudu vědět, o čem to přesně bylo. Myslim, že se mi ani nechce to někomu doporučit. Je to takovej průměr a protože můj průměr se rovná 2 a ne 3 hvězdičky, vysvětluje to moje hodnocení. Dobové ztvárnění se mi líbilo a celkově se mi to taky jakž takž líbilo, ale něco se mi na tom zas až tak moc nelíbilo. Suchej film si holt zaslouží suchej komentář... No, rozhodl jsem se nakonec dát tomu ty hvězdičky tři, ale s výstrahou... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pro mě je film docela zklamáním. Čekal jsem konečně výborné romantické drama, ale výsledek je o něco horší. Atmosférou film jen oplývá - ať už se jedná o historickou či tu emocionální. Celkově je ale snímek neskutečně zdlouhavý a nudný, že z vás všechny ty skvělé pocity vyprchají a zůstane jen ruka před pusou, abyste nepohoršovali okolí zíváním... ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé drama s vynikající Helenou Bonham Carter. Také další herci a herečky jsou opravdu dobří, a vůbec celý film je prodchnut takovou zvláštní atmosférou, nejen tou historickou, nebo emocionální, ale je v něm ještě něco jiného, těžko se to popisuje. Rozhodně tenhle film stojí za vidění, hlavně pro milovníky historických kostýmních dramat s prvky romantiky (té je tady ale skutečně jen poskrovnu). ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Henry James je mistr nepostižitelného a nevysloveného, což je někdy dost těžké číst a ještě těžší převádět do filmu. I tady (předlohu jsem nečetla) mi byly některé motivace (krom těch hlavních, samozřejmě) postav ne vždy úplně jasné. První hodina se tak nakonec zdá být sledem více či méně nahodilých scén, po přesunu do Benátek se alespoň uplatní pěkná kamera a náladová atmosféra, aby se v posledních deseti minutách pár větami (a mlčením) udělalo krátké a stručné jasno. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

....."Pokaždé, když se na Tebe podívá, pokaždé když se usměje, nezapomeň, že Tě miluji víc". Bezchybný herecký koncert dvou žen, Kate a Milly v podání Heleny Bonham Carter a Alison Elliot v příběhu o lásce, která se vymkla kontrole, ale kdo kdy viděl, že láska je emoce kontrolovatelná, já tedy ne. Ano, může být třeba vypočítavá, ale to sebou nese pochopitelně také svoje následky. Velmi vhodně jsou pro tenhle příběh vybrané kouzelné Benátky, které jsou především známé ve spojení s velkou, romantickou láskou. Snad se mně tam podaří ještě jednou podívat a zabloudit do těch uzounkých benátských uliček, ale pokud možno se úplně neztratit tak, jak se člověk někdy ztrácí v lásce :-) Nádherný film s takovou tou zvláštní a těžko pojmenovatelnou atmosférou............ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Hossein Amini soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší scénář. (Terva)
  • Okrem Londýna sa film natáčal v Stevenage, Lutone, Cobhame, Sheppertone a Brentforde (Anglicko, Veľká Británia) a Benátkach (Taliansko). Obdobie nakrúcania trvalo od 3. júna do 23. augusta 1996. (Arsenal83)
  • Iain Softley soutěžil o cenu Hugo v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama