Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Na první zhlédnutí se mi druhý Phantasm líbil mnohem víc než první, teď jsem si jedničku a dvojku zopakoval s odstupem jednoho dne a přijde mi, že prvnímu dílu jsem dosud křivdil a druhý jsem si pamatoval v až moc dobrých barvách. Na dvojce je každopádně vidět větší rozpočet, je tam víc krve, víc trpaslíků a létajících koulí, příběh je rozmáchlejší. A zvlášť ten rozmáchlejší příběh mi úplně nesednul, prostor maloměsta z jedničky mi seděl více - vždyť právě když se děj dvojky usadí v novém maloměstě, je nejzábavnější (předchozí ježdění autem po všech čertech je rázem zapomenuto). Pěkný, atmosférický, zábavný horor. Jen ten příběh by mohl dávat trochu větší smysl, postavy by mohly jednat logičtěji a mohli by je hrát lepší herci. Ale co už. Horror movie of the year ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým jednotka dýchala ešte dojazdom 70tych rokov a inšpiráciou v talianských hororoch, toto sú čisté americké 80s. S prvým dielom to má spoločnú modrastú hmlistú atmosféru, Tall Mana a gule a priemerný scenár až príliš vyžívajúci sa v snových zvratoch a súbojoch reality a fikcie. Lepšia je réžia, ktorá je profesionálnejšia, no jednoznačne horšia je rutinná hudba. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se odvážil a rozhodl se, že dokoukám tuhle čtyřdílnou ságu. Film druhý začíná u těch událostí, při kterých končí část první. Hned od začátku mi začal lézt na nervy ten stupidní hudební doprovod. Vadil mě i v jedničce. CITÁT - Burn in Hell.......... Obdivuji tu quadro brokovnici, kterou si Reggie ( Reggie Bannister ) vyrobil. Vypadá velice nebezpečně. CHYBA VE FILMU - Když Reggie ve 28 minutě roztáhne závěs v pokoji, ve kterém je i Mike, je za oknem vidět jejich auto, je vidět úplně celé a dál od okna. Když se však po několika vteřinách kamera opět zaměří na okno, je auto postavené jinak, blíž a je vidět jen jeho zadní část........... CITÁT - Nemohu zavírat oči, před tím co jsem viděl.......... Film působí zmateně, je zdlouhavý a docela nudný. Moc věcí mě v něm nezaujalo. Snad jen Elizabeth ( Paula Irvine ). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kupodivu strašidelnější, ale hlavně krvavější pokračování. Přibylo snových scén směrem k Noční můře v Elmstreet (což vítám), celkově je film podivnější a ke slovu přišla i akce. Začínají se rovněž stupňovat exploze, v celé sérii postupně vyletí do vzduchu několik domů a spousty aut. Pocta Samu Raimovi je nejviditelnější v podobě štítku s jeho jménem na urně...Rozšířil se zbraňový arzenál, koule postupně ukazují své možnosti a byť se to nezdá, velikost motorové pily v souboji není podstatná. Dlouhán se přes všechny nástrahy a pokusy o likvidaci zdá nezničitelný... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála prípadov, kedy pokračovanie, kvalitatívne prekročilo tieň prvotiny. Milo prekvapený akú atmosféru sa najmä vďaka výberu prostredia podarilo nastoliť. Preto je naozaj veľká škoda, že sa samotný snímok nevyhol niekoľkým hluchých pasážam, kedy nuda predčila interes. Každopádne, na 80´roky určite lepší priemer .. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Druhý díl vznikal narozdíl od jedničky pod křídly velkého studia Universal. To podmiňovalo financování změnou herce pro roli Reggieho nebo Mikea (nakonec to odnesl Mike, kterého ve dvojce hraje James LeGros), film neobsahuje žádné sny a do scénáře se připsala ženská partnerka pro Mikea. (BoredSeal)
  • Doposiaľ jediný diel série, v ktorom chýbal jeden z hlavných predstaviteľov (Bill Thornbury) alebo bol nahradený iným hercom (James Le Gros nahradil v úlohe Mika herca A. Michaela Baldwina). (beso74)
  • Nový vzhled stříbrných koulí byl inspirován povídkou "Second Variety" od Philipa K. Dicka. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama