Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Na první zhlédnutí se mi druhý Phantasm líbil mnohem víc než první, teď jsem si jedničku a dvojku zopakoval s odstupem jednoho dne a přijde mi, že prvnímu dílu jsem dosud křivdil a druhý jsem si pamatoval v až moc dobrých barvách. Na dvojce je každopádně vidět větší rozpočet, je tam víc krve, víc trpaslíků a létajících koulí, příběh je rozmáchlejší. A zvlášť ten rozmáchlejší příběh mi úplně nesednul, prostor maloměsta z jedničky mi seděl více - vždyť právě když se děj dvojky usadí v novém maloměstě, je nejzábavnější (předchozí ježdění autem po všech čertech je rázem zapomenuto). Pěkný, atmosférický, zábavný horor. Jen ten příběh by mohl dávat trochu větší smysl, postavy by mohly jednat logičtěji a mohli by je hrát lepší herci. Ale co už. Horror movie of the year ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Všichni staví dvojku nad jedničku, ale já ten názor nesdílím. Jasně Coscarelli dostal víc peněz, takže se dočkáme lepších efektů víc akce, víc vražedných koulí víc šílených nápadů než v jedničce a vůbec víc všeho, ale pokud bych to měl k něčemu přirovnat, tak je to podobný jako z pokračováním Terminátora. Ta originalita už je prostě částečně fuč a atmosféru prvního dílu to nepřekoná ani náhodou nicméně i tak furt víc než ok. Komu sedí Coscarelliho styl, tak bude doma, ostatní si budou asi ťukat na čelo.90% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

ATMOSPHERIC! Hřbitovní a kremační dech je znát na každém kroku, přibylo i více obludných trpaslíků a celkově se přitlačilo na krvavých scénách, o které se postarali pánové Kurtzman a Nicotero. Oproti létájící a mozky dlabající chromové kouli přibyly hned další dvě! Pobavila scénka, kdy jeden z pracovníků krematoria rozdrcuje palicí zbytky kostí z kremace a háže je do pytlíku s nálepkou Sam Raimi. Haha, moc dobrý! Určitě nejlepší díl zatím pětidílné série. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Tohle je již naprosto jiný film. Atmosféra originálu je fuč a tak to Coscarelli dohání skvělými akčními momenty a humorem. Reggie je sympaťák se kterým divák nemá problém ztotožnit se. Tall Man je pak taková třešnička na dortu. Závěr velmi vydařený. Vidím zde paralely s Raimiho Evil Dead. Kolikrát mi přišlo, že ho Coscarelli doslova cituje. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sice nepřináší žádné nové zabijácké techniky, pořád je tu ale stará dobrá koule, která si vystačí sama. Jinak společně s Mikem dospěl i samotný scénář a v něm jeho postava jako taková. Angus Scrimm je v této své roli naprosto skvělý. Divím se, že tenhle chlapík natočil tak málo filmů a že začal až téměř v 50ti. S tím svým "ksichtem" by mohl udělat větší díru do světa. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Jeden z pomníků ve filmu nese jméno Alex Murphy, což je odkaz na Robocopa. (Chatterer)
  • Rozpočet 3,000,000 dolarů je vůbec nejvyšším v celé sérii a zároveň nejnižší, jaký studio Universal poskytlo na film v 80. letech. (Chatterer)
  • Nový vzhled stříbrných koulí byl inspirován povídkou "Second Variety" od Philipa K. Dicka. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama