Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nejspíš nejpovedenější díl série s větším balíkem peněz přiklepnutý od studia Universal - exploze, Coscarelliho talent rozjetý naplno a solidní porce hlášek, úchylnosti akce a násilí. Zasněná neurčitá atmosféra jedničky zmizela (v dobrém slova smyslu) ve prospěch akce, pikantního násilí a zmrzlináře Reggieho (který se od dvojky stává se svou čtyřhlavňovou brokovnicí a sexuálním zoufalstvím tahounem série). Tall Man je prostě klasik. Dvojka je esence toho, co máme rádi na hororech z 80. let, ale díky osobnímu originálnímu stylu nespletete si jí s žádným jiným filmem. ()

topi 

všechny recenze uživatele

ATMOSPHERIC! Hřbitovní a kremační dech je znát na každém kroku, přibylo i více obludných trpaslíků a celkově se přitlačilo na krvavých scénách, o které se postarali pánové Kurtzman a Nicotero. Oproti létájící a mozky dlabající chromové kouli přibyly hned další dvě! Pobavila scénka, kdy jeden z pracovníků krematoria rozdrcuje palicí zbytky kostí z kremace a háže je do pytlíku s nálepkou Sam Raimi. Haha, moc dobrý! Určitě nejlepší díl zatím pětidílné série. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Príbeh pokračuje tam kde skončil. Z teenagera Mikea vyrástol mladý muž. Po strašných udalostiach, ktoré sa odohrali v pohrebnom ústave Morgenside, strávil sedem rokov na psychiatrickej klinike. Len čo ho prepustili všetko sa začína znova. Tajuplný Dlháň stále pustoší cintoríny, vykráda hroby a z mŕtvych robí svojich otrokov. Akýchsi podivných, malých zdeformovaných trpaslíkov. Mike sa rozhodne, že ho musí za každú cenu zastaviť a pomstiť tak smrť svojho staršieho brata. Spolu so svojim plešatým kamarátom Reggiem sa pustí do prenasledovania Dlháňa. Režisér Don Coscarelli natočil dobré pokračovanie svojho zvláštneho horroru - "Phantasm II". *** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým jednotka dýchala ešte dojazdom 70tych rokov a inšpiráciou v talianských hororoch, toto sú čisté americké 80s. S prvým dielom to má spoločnú modrastú hmlistú atmosféru, Tall Mana a gule a priemerný scenár až príliš vyžívajúci sa v snových zvratoch a súbojoch reality a fikcie. Lepšia je réžia, ktorá je profesionálnejšia, no jednoznačne horšia je rutinná hudba. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vyšší budget oproti jedničce jde zatraceně znát. Lepší triky, přehlednější scény, více krve i létajících koulí, celkově vymazlenější atmosféra. A hlavně nenahraditelný Tall Man, který se teprve tady stává kultovní postavou. Potěší špetka humoru (motorovka vs. ještě větší motorovka), několik narážek na legendární Evil Dead i samotného Raimiho. Jedna z mála výjimek, kdy sequel předčí originál. Krátce řečeno: Hororový orgasmus. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Rozpočet 3,000,000 dolarů je vůbec nejvyšším v celé sérii a zároveň nejnižší, jaký studio Universal poskytlo na film v 80. letech. (Chatterer)
  • Tento díl měl 10x větší rozpočet než první část. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama