Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

rollman1 

všechny recenze uživatele

POZOR, komentář může obsahovat nepatrné boilery. U tohoto filmu Vás napadnou dvě věci. Tou první je, že inspirace Vetřelcem je více než obrovská a všimnul by si jí i nevidomý. Podobná lokace, dokonce i nějaké scénky. Druhá věc je ta, že se ten film nebere moc vážně a je to hlavně pocítít na konci, kde mě neskutečně rozesmály dvě scény. Jedna s černochem a druhá na vrtné plošině. Jinak se ale jedná o průměrný, béčkový Sci-fi monster-movie, který utíká dobře, nenudí a je i zábavný s menší atmoškou. Příšerka taky nevypadá špatně a připomněla mi malinko Věc. Doporučit se to určitě dá, ale nečekejte spin-off Vetřelce. Ps. Mě osobně potěšila účast Marva ze Sám doma a každou chvíli jsem čekal, že na něho poletí nějaká ta cihla :D ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Spočiatku slušne budovaná atmosféra, postavy tiež celkom fajn, herci viac ako solídni. Potom sa obajví Winstonove monštrum (zase len reklamná nálepka, toto by dokázal pozliepať každý) a už je to horšie. Finále sa mení na nahláškované béčko, čo predošlému snaženiu úplne podráža nohy. Vďaka úvodu lepšie ako DEEP STAR 6... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Příběhem někde mezi Vetřelcem, Věcí a Propastí. Atmosférou ale zdaleka svých vzorů nedosahující. Za pozornost rozhodně stojí propracované interiéry podmořské základny, které měl na svědomí slavný filmový výtvarník Ron Cobb, a z větší části také práce Stana Winstona. Hlavně první fáze obludy jsou patřičně hrůzostrašné. Finální monstrum ale nikdy nevidíme tak nějak v plné kráse, a z jednodlitývh bleskových záběrů se mi zdálo trochu moc komplikované a neohrabané. A pak je tu ještě ukázkové obsazení pojící v sobě to nejlepší z hvězd nižší svítivosti:) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Solidní podmořský mix Vetřelce a Věci (všechny hlavní motivy filmu jsou obšlehnuté z těchto snímků). George P. Cosmatos nikdy nebyl velký režisér, ale minimálně v 80. letech točil řemeslně obstojné, na nic si nehrající žánrovky. Zamrzí slabší triky (proto zde platí dvojnásob, že je lepší, když příšeru vůbec nevidíme) a některá obligátní klišé, ale nadšenci do sci-fi hororů by i tak tuhle u nás prakticky neznámou záležitost měli vidět. 60 - 70 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja sa cítim v tomto uzavretom prostredí mimo civilizáciu, ale zároveň uprostred jej najmodernejšej techniky ako divák vždy veľmi útulne. Je jedno, či pod hladinou mora, v ponorke, alebo vo vesmíre. Potom mi ani nijak extra nevadí, že parazit Leviatana parazituje už na raz vymyslenej a viackrát lepšie zobrazenej príšere, ako aj na scenáristickej štruktúre. Záverečná polhodinka je veľmi napínavá a to reálne, ako aj béčkovo zábavne. Film obsahuje jeden zaujímavý psychologický moment, kedy si asi nejeden divák bude hovoriť, čo by urobil on a asi sa stotožní s drastickým riešením jednej členky posádky. Na tej "popkornovosti a nízkorozpočtovosti" zmieňovaných predobrazov nakoniec nie je nič zlé, ak to dokáže pobaviť. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)

Reklama

Reklama