Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

topi 

všechny recenze uživatele

To je opravdu mix Aliena a Věci, ovšem průměrně natočené. Herecké obsazení je v pohodě, stejně i hudba Jerryho Goldsmithe, i triková práce mistra Stana Winstona není špatná, ovšem se střihem to už bylo horší. Bylo to zbytečně moc ukvapené, některé scény měly ještě číhat na správnou atmosféru a ne být tak rychle hrrrr. Od G. P. Cosmatose si radši pustím Ramba 2 nebo Cobru. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Ponor až na dno, atmoška vyšponovaná až na hladinu... Jasně; je to tunel monstróznější, že hloubš už jsou jen protinožci. Jenže když ta parta těžařů, byla příležitostně docela k popukání… A navíc taky ujíždím na vodce, takže vytáhlýho Sixpacka naprosto chápu. Taky bych si dala loka… Virům z Ruska totiž stoprocentně věřím, TY MAJÍ SÍLU! ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Spočiatku slušne budovaná atmosféra, postavy tiež celkom fajn, herci viac ako solídni. Potom sa obajví Winstonove monštrum (zase len reklamná nálepka, toto by dokázal pozliepať každý) a už je to horšie. Finále sa mení na nahláškované béčko, čo predošlému snaženiu úplne podráža nohy. Vďaka úvodu lepšie ako DEEP STAR 6... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob hororového crossoveru sestaveného z charakteristických znaků pro Cameronovu Propast a Vetřelce. Rozhodně se nejedná o průser i přes jistou béčkovou produkci. V první řadě atmosféra je na míru hrůzná a přes míru deprimující. Herecké osazenstvo je ucházející a příšera spolehlivě dokazuje, že si animátoři dali záležet. Co však tento snímek nepovyšuje na vyšší úroveň, je samotné finále, které je celkově vzato poněkud naivní a do realističnosti má daleko. V rámci žánru koukatelná záležitost. Za mě 65% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ano, hlavně toho Vetřelce nemuseli kopírovat tak okatě, ale Propast bych mezi materiál sloužící tvůrcům jako inspirace rozhodně neuváděl, jak tomu někteří zdejší činí, protože byla natočena později. ___ Jinak jde o příjemný bubu sci-fi s úsměvným koncem a pro osmdesátky celkem charakteristickou závěrečnou scénkou. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)

Reklama

Reklama