Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh prince, jehož život je zakletý v náhrdelníku, ukrytém v útrobách ryby, je plný dramatického napětí, úkladů a osudových předpovědí. Mladému zamilovanému páru, který našel před zuřící bouří útočiště na zámku, ten pohádkový příběh vypráví zámecký kastelán a všichni tři se stávají jeho aktéry. (oficiální text distributora)

Recenze (32)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se mé generaci snaží vnutit, že princezna je Libuška Šafránková a princ je Pavel Trávníček...A že pohádka musí být líbivá, tak trošku rozverná, přímočará a prostě "hezká". Tak na mě to neplatí! Už navždycky - Jana Preissová a Petr Štěpánek! Příběh trochu syrový a trochu provázaný s realným světem, smutný a pochmurný, o to víc působivý! ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nevšední černobílý příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách. Současnost prolínající se s dějem trošku smutné a trošku ponuré pohádky, nepůsobí nijak nepatřičně. Přispívají k tomu skvělí herci, romantické hradní prostředí, příjemná hudba a originalita tohoto starého dramatu. Je to jedna ze zapomenutých ale pro pamětníky nezapomenutelných pohádek, která by si zasloužila nový kabát. Musím prověřit, jestli osloví i moji malou vnučku. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Umírání toho prince jsem se řehnil ještě deset minut poté. Jen se divím, ž ještě během toho nestihl třeba turnaj rytířů nebo tak něco. Černobílá pohádka, kde jsou karty jasné a v podstatě nepřináší mnoho nového. Náznak nápadu tu však je. Herci to nebrali moc vážně, ale zase tak špatné to nebylo. Dávám však nižší hodnocení kvůli způsobu podání, tedy formou vyprávění třetí osoby. Nebylo to sice křečovité, ale rušilo mne to při sledování příběhu samotného.  30  % ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tyhle staré pohádky svou křehkou krásou a zároveň vyspělostí dalece předstihují to, co se dnes za pohádky vydává. Příběh nejen romantický, ale i dost smutný, protože nekončí úplným vítězstvím dobra, ale pouze shledáním dvou milujících se lidí. Jo, princezna Miroslava dokázala projít širým světem s dokonalým účesem a v šatech bez šmouhy či stop po pomačkání, ale to prostě k celé té poetice patří (je to herdek princezna). Ostatně mám takový pocit, že Janu Preissovou tituluji nejkrásnější princeznou vůbec. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Černobílá, poněkud ponurá pohádka. Vypravěč - kastelán Pešek vypráví mladé dvojici příběh o tom, jak se král s královnou dočkají vytouženého syna. Královna má tajemství, život syna bude šťastný jen do té doby, co bude žít stará ryba, která má v břiše skříňku s náhrdelníkem, který pokud někdo začne nosit syn zemře. Sestřenice se tajemství dozví a dá chytit rybu, a začne šperk nosit. Princ žije jen v noci, pro svého mrtvého ženicha přichází princezna Miroslava, a ukradne první dvorní dámě náhrdelník.... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na hradě Křivoklát. (LaCasita)

Reklama

Reklama