Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

hladass 

všechny recenze uživatele

Serrador po La Residencia (1969) natočil další výborný film, se skvělou, dusivou, prosluněnou atmosférou... Příběh manželského páru, který přijede na ostrov na kterém nejsou prakticky žádní dospělí, jen děti... A s těmi dětmi není opravdu něco v pořádku... Ať mi nikdo netvrdí, že se King při psaní Kukuřičných dětí neinspiroval tímto kouskem... Nebo tvůrci The Children (ne, k Eden Lake bych tenhle film rozhodně nepřirovnával)... Je docela s podivem, že kromě tohohle kusu a La Residencia jsou Serradorovy filmy prakticky nesehnatelné a co si budeme nalhávat, pokud jsou jeho ostatní filmy stejně kvalitní (a já nevidím důvod proč by neměly být) je to obrovská škoda... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Povzbuzen předevčírem zhlédnutým novým hororem Eden Lake, v němž roli záporáků taky zastupují mladiství, dopřál jsem si dneska tuhle španělskou perlu. Hned úvodní sestřih různých nepěkných obrázků (pochopíte) je dost silná káva, se samotným dějem nastupuje znepokojující atmosféra, která vrcholí celou poslední půlhodinu (záběr, kdy houf dětí sestupuje ze svahu na pobřeží, kraluje). Začátek filmu (dvojice prozkoumává opuštěné městečko) mi připomněl mladší snímek Antropophagus, klidně bych i věřil, že jeho režisér D´Amato se tady inspiroval. Who can kill a child? je chytrý intenzivní horor, který má svojí aktuálnost i 30 let od svého vzniku. Btw režisér Narciso Ibáñez Serrador o pět let dříve spáchal taktéž vysoce kvalitní horor La Residencia. Horror movie of the year ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vrchol filmu naštěstí přichází s jeho samotným koncem, což je jen dobře, protože se alespoň vyplatí to dlouhé čekání, které prezentuje stopáž celého filmu. I přes tu stopáž je film „Kdo by se odvážil zabít dítě?“ velmi povedeným dílem, které dokáže šokovat právě scénami s dětmi, kdy ta finální je skvělá a vy so říkáte, že tohle někdo dovolil natočit. Ale přesně takhle měl ten film vypadat. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem čekala opravdu hodně a přišlo mírné zklamání, ty části filmu kde se "něco dělo" byly velice dobré - drsné a znepokující a byla jsem při nich napnutá jako struna ale bohužel jako celek mě to až tolik nenadchlo. Táhlo se to, fakt velice pomalu až jsem se nudila a chování postav mi chvílema přišlo velmi nelogické. Navíc musím přiznat že ani herci se mi moc nelíbili, stejně tak jako krvavé záběry. 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Môj najstarší antikoncepčný snímok, v tom čase určite jeden z najlepších španielskych hororových filmov. Je výborne natočený, dokumentaristický prístup umožňuje vytvárať výbornú atmosféru, ľahšie precítenie postáv ako i gradáciu napätia. Zároveň i napriek jednoduchému deju hneď vtiahne diváka do príbehu a človek už len čaká čo sa bude diať. Trochu mi tu chýbali ešte nejaké doplňujúce sprievodné informácie ohľadom nákazy ako i samotných detí. Zároveň sa tu Serrador snaží u diváka vzbudiť akúsi morálnu dilemu, či zabiť alebo nezabiť dieťa. Takýto skutok je samozrejme veľmi odporný a u dospelého človeka nepredstaviteľný, ale verte mi, v podobnej situácii ako bola ústredná dvojica by tú zbraň vzal do ruky asi každý z nás, hlavne keď by ste mali brániť život svojej tehotnej manželky a vôbec by ste sa pritom nestarali či má útočník občiansky preukaz alebo nie. Časté iracionálne chovanie sa postáv však snímok ubíja. 65/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Ve Velké Británii vyšel film pod názvem Smrt je dětská hra, ve Spojených státech zase pod názvy Ostrov zatracených a V pasti. (hladass)
  • Režisér Narciso Ibáñez Serrador si ve filmu zahrál malé cameo, konkrétně muže, který se Toma (Lewis Fiander) ptá na hluk ve městě. (hladass)

Reklama

Reklama