Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Také trochu lituji, že jsem nejprve viděla Dům u jezera. V hlavě jsem pořád srovnávala. Il mare je lepší, ale ne úplně o moc. Nápad je přenádherný, takže film má skvělý základ. Způsob podání odpovídá obsahu a herci (hlavně moje oblíbenkyně, krásná Ji-hyeon Jeon) se pro své role hodí. Siworae je trošku odlišný než ostatní jihokorejské filmy, které jsem předtím viděla. Vše se táhne v takovém smutném a nebláznivém duchu bez tradičních nudlí. Líbí se mi to, ale přesto mi tady chybí ještě "něco" k dokonalosti. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl americkej remake, kterej se mi vcelku líbil a obvykle se mi víc líbívá to, co vidim jako první a je jedno jestli to je remake nebo původní dílo, ovšem tady je výjimka, tohle je totiž daleko lepší a to ať už se jedná o lehkost a uvěřitelnost provedení, tak i co se týče procítění celýho příběhu, uvěřitelnosti citů postav a nebo na Koreu typicky skvělou hudbu. Krom toho mladičká Jeon Ji-hyeon je jako vždy skvělá a krásná ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Spíše než o romantickou komedii se jedná o drama se zajímavou zápletkou pohrávající si s "cestováním v čase". Jednotlivé zvraty dokonce dávají smysl, což bych nečekal (po zkušenostech s Project Makeover / Go Go Sister (2006) a Cyborg Girl / Cyborg She (2008). Jak celý film dopadne jsem odhadl už na 35. minutě, ale naštěstí to nevadí, snímek je dost působivý i tak. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Jako první jsem viděl americkou kopii a jelikož korejské filmy má rád, na originál jsem byl zvědav. Nemohu ale tvrdit, že by byl v něčem o mnoho lepší. Snad jen to, že je přece jen přehlednější. Dům u jezera mi ke konci zamotal hlavu natolik, že jsem nebyl schopen si některá fakta spojit dohromady. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Téma lásky na veľkú vzdialenosť bolo sfilmované nespočetne krát, ale téma lásky v čase? Predstava že si dospisujete s niekým vdzialeným dva roky, predstava že ho milujete. Ta nádej, beznádej, hľadanie spôsobu ako... Prvých XX minút keď mi "doklaplo" boli jedny s najúžasnejších filmových zážitkov v mojom živote. Vtedy som si hovoril , že by to mohlo aj skončit, alebo dokonalosť sama, alebo len nech to nedomrvia. Tvorcovia sa vybrali na veľmi, veľmi tenučký ľad a naštastie nedomrvili a vznikol film ktorý je scénáristicky skoro bezchybný a audiovizuálne prakticky dokonalý. Farebne aj kompozične. Veľa záberov bolo ako fotka ! Sice už s nie takou intenzitou, ale ešte pár skvelých momentov prišlo. Každopádne musím nechať film ešte trochu uležať v hlave, ale momentálne je to pre mňa najlepší romantický film vôbec. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu v preklade znamená „Láska, ktorá presahuje čas“. (Arsenal83)
  • Rybka ve filmu je nožovka běločelá (Apteronotus albifrons). Pochází z Jižní Ameriky, dorůstá až půl metru, je zaznamenaný případ, kdy se dožila 16. let. Orientuje se pomocí elektrického pole, které vydává (podobně jako sonar u delfínů). V akváriu vyžaduje množství úkrytů a chov ve skupině. Není pro začínajícího akvaristu. V mořské vodě nepřežije. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama