Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sharon Stone ve své první velké roli v hrůzostrašném snímku od režiséra filmů Vřískot a Noční můra v Elm Street. Když manžel Marty Schmidtové tragicky zahyne pod koly vlastního traktoru, pozve si zoufalá vdova své nejbližší přítelkyně, aby jí pomohly se s nenadálou situací vyrovnat. Manželova smrt však není jediné úmrtí, do kterého se ženy zapletou, a tajemné nehody brzy prostoupí celý kraj. Stojí za nimi děsivá sekta Amishů, vedená fanatikem Isaiahem? Nebo snad v okolí řádí krvelačný sériový vrah? Či některá z žen skrývá více, než je ochotna přiznat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Říkám, že si pustím starší film a zhodnotím jeho kvalitu. Hodnocení má dobré, tak by to mohlo být v klidu. Bohužel jsem ale nedostal, to co je třeba u pořádného hororu. Pár scén na lekání, ale nic víc. Chvilkami sice i dobrá atmosféra. Ale bohužel toto si u kvalitního hororu nepředstavuji. Opravdu zklamání.. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Na venkově cosi vraždí. A k tomu je tu sekta modlících se magorů, kde až na jednoho mladíka jsou všichni naprosto posedlý. Mladík radši hřeší a dělá dobře. Do toho je tu parta kamrádek z niž jedné zemře manžel. Ale pořád je tam něco děsivého. Atmosféra je velice pěkná a ženský taky. Pointa je taková zvláštní, kterou by asi nikdo nečekal. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak tento je jeden z tych slabsich filmov hororoveho guru Wesa Cravena. jednak ma pomale a nudne tempo, herecke vykony su mizerne a dialogy tiez podpriemerne. Sharon Stone vsak herecky nie je nejaka extra vyhra, poznam radu lepsih hereciek ako je ona. Krasna bola, to jo, ale neveril som jej. A zo zvysku som poznal len Ernesta Borgnine /Emperor of the North/ 62 % ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dnes udělal opáčko téhle Cravenovy klasiky z osmdesátých let a líbilo se mi to víc, než při prvním zhlédnutí. I když může Požehnání smrti někoho mírně mořit svou délkou, tak já se velmi dobře bavil a některé scény mi naháněly i dost silnou husí kůži. V pár momentech snímek dokonce předznamenává i následující hit Wese Cravena Noční můra v Elm Street. Finální scéna je pro mne nezapomenutelná. Pro mne je tohle podařená hororová klasika z netypického prostředí. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Wes mě zklamal,celý film se pořádně nic neděje a,když se najede na nějakou dobrou scénu tak je slabě natočená,Sharon si tu odkecala svůj text,aby se hnula z místa k lepším filmů. Hudba ujde,atmosféra je sice dobře stavěná,ale s nudným a odfláknutým koncem a úplný závěr u mě zkazil celý film. U mě tentokrát Wes dostává dvě hvězdičky,jeho následující šílenost Msta přichází z močálu se mi líbilo na pět hvězdiček. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • V jedné scéně, když hlavní postava vychází z kina, je vidět, že byla na filmu Stranger in Our House, což je odkaz na Cravenův předchozí film z roku 1978. (Campbell)
  • Při scéně, kdy se Martina kamarádka a vesnický kluk projíždějí džípem, zazní song Roda Stewarta „Maggie May“. (K.I.N.G.)
  • V úvode filmu William Gluntz (Michael Berryman) vynadá Faith (Lisa Hartman), pričom ju mylne označí termínom "incubus". Incubus je druh mužského sexuálneho démona zo stredoveku a jeho ženským ekvivalentom je "succubus". Chybu neskôr zdôrazní aj nápis na stene. (BlackTom)

Reklama

Reklama