Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Benny a Joon, sourozenecká dvojice, ve které jsou oficiální role mentálně slabší Joon a jejího opatrovatele Bennyho rozdělené jasně, s postupem času jsem však o „normálnosti“ Bennyho začínal pochybovat. Mladý muž, jenž jediné, co v životě poznal, je starost o svou mladší sestru, neumí navazovat vztahy a svůj úděl ochranáře mu slouží jako kvalitní zástěrka. Proto si i on musí projít jakousi mentální proměnou, když se na scéně vynoří Sam, pomatený mladík, imitující Bustera Keatona, do něhož se Joon zamiluje. Vtipné a smutné, podbarvené hravou hudební kulisou, plné emocí a pochybující o rozdělení věcí a pohledu na ně na normální a nenormální. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Nenápadný filmeček, který okouzluje svým laskavým humorem a příjemným příběhem. Johnny Depp je vždy skvělý ale zde je přímo výborný, poněvadž postavy roztomilých podivínů jsou šitá snad přímo pro něj a jdou mu prostě nejlépe. Stejně tak představitelé sourozenecké dvojice zvládly svůj úkol na jedničku a je z toho opravdu, ale opravdu moc fajn komedie! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku ma to az tak nebavilo, ale vo chvili ked sa objavi na scene Johnny Depp, zacne byt aj film omnoho zaujimavejsim. Ved kto moze napokon rozveselit dusevne choru Joon v podani Mary Stuart Masterson, ak nie skvely Johnny Depp. Je to zvlastne, ale aj Julianne Moore tu bola na nepoznanie zmenena :-) Reziser Jeremiah Chechik natocil este pred Bennym a Joon blaznivu komediu s Chevy Chaseom VANOCNI PRAZDNINY (1989) avsak zaner uplne otocil psychothrillerom DABELSKA LEST (1996) so Sharon Stone a o 2 roky neskor dobrodruznym fantasy filmom MSTITELE (1998) so Seanom Connerym... 31.07.2009 ____ Johnny Depp - (Sam) +++ Mary Stuart Masterson - (Joon) +++ Aidan Quinn - (Benny) +++ Julianne Moore - (Ruthie) +++ Oliver Platt - (Eric) +++ Dan Hedaya - (Thomas) +++ William H. Macy - (Randy Burch) +++ Hudba: Rachel Portman +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bezchybný Johnny Depp opět vévodí hereckému složení - a to v další netradiční roli, výstředního imitátora Bustera Keatona. Duševně nemocná dívka Joon vyrůstala v izolaci a samotě, jen po boku starostlivého bratra. Režisér Chechik se pokusil spojit dramatické prvky se vzplanutím dvou excentrických bytostí, svým relativně naivním pohledem tak přispěl do podobně laděných snímků duševně nemocných s nepopiratelnou vnitřní kvalitou jako byl Levinsonův Rain Man nebo Howardova Beautiful Mind. 60%. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vcelku se na scéně neděje vůbec nic, a dokonce to začíná být až otravné, jenže jakmile se na scéně objeví Johnny Depp, nazačnou se dít žádné divy a světe div se, nuda pokračuje dál ...... mám se snad smát tomu, jak se dělají s ledovou tváří tousty žehličkou? Prostě jsem to nedokoukal a v 1/3 filmu to zabalil. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Aby Johnny Depp umocnil dojem toho, že Sam neumí moc psát, používal při natáčení k psaní výhradně levou ruku. Protože je pravák, vytvořil tak efekt dětského rukopisu. (ČSFD)
  • Mary Stuart Masterson uvedla, že si filmování scény v autobuse, kde její postava Joon dostává psychická záchvat, nepamatuje. (ČSFD)
  • Johnny Depp se na svou roli připravoval více jak půl roku dopředu, kdy pečlivě zhlížel filmy Charlieho Chaplina a Bustera Keatona a studoval jejich pohyby, mimiku a držení těla. Sám v interview uvedl, že tanec s bagetkami byl pro něj nejtěžší z celého natáčení  - i šplh na zeď nemocnice byl prý snadnější - jelikož vše nespočívá pouze v pohybech rukou, ale jde hlavně o mimiku a celkové výrazy v obličeji, které je těžké napodobit a vše následně skloubit. (ČSFD)

Reklama

Reklama