foto

CCH Pounder

  • nar. 25.12.1952 (64 let)
    Guyana
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jej celé meno je Carol Christine Hilaria Pounder. Narodila sa 25. decembra 1952 v Georgetowne, hlavnom meste juhoamerického štátu Guyana. Neskôr sa presťahovala s rodičmi do USA, avšak spolu so sestrou bola poslaná na školu do Anglicka. Po návrate študovala v New Yorku, kde aj objavila svoj herecký talent. Následne začala vystupovať v malých newyorských divadlách, kde sa stretla napríklad aj s Morganom Freemanom.

Na filmovom plátne debutovala v roku 1979 vo filme ALL THAT JAZZ. Objavila sa aj v snímkach BAGDAD CAFÉ, PRIZZI´S HONOR, ROBOCOP 3, BENNY & JOON, FACE/OFF alebo END OF DAYS. Carol sa ale viac angažovala v oblasti televíznej tvorby, kde tvorí dodnes. Z nespočetných televíznych filmov a seriálových produkcií treba spomenúť hlavne THE X-FILES, ER, THE SHIELD. Za stvárnené role v týchto seriáloch bola nominovaná na cenu Emmy v kategórii za najlepší ženský výkon vo vedľajšej úlohe v dramatickom seriáli. Momentálne sa naplno venuje natáčaniu THE SHIELD, kde stvárňuje detektívku Claudette Wyms.

Carol je jednou zo zakladateľov ANSA (Artist for a New South Africa), silno sa angažuje v problémoch post-apartheidu a AIDS.

Pugo

Herecká filmografie

Filmy

2014 Batman: Útok na Arkham
2013 Mortal Instruments: Město z kostí
2012 Domov neznámý
2010 My Girlfriend's Back
2009 Avatar
Orphan
Superman/Batman: Veřejní nepřátelé
2008 Tower, The (TV film)
2007 Rain
2004 Vykoupení (TV film)
2002 Baby of the Family
Tèt Grenné
2001 Bojkot (TV film)
Things Behind the Sun
2000 Cora Unashamed (TV film)
Odchody a návraty (TV film)
1999 Batman Beyond: The Movie (TV film)
Dotyk naděje (TV film)
Konec světa
NetForce (TV film)
Podivné prázdniny (TV film)
Sloužit a chránit (TV film)
1998 Básník (TV film)
Blossoms and Veils
Konečná spravedlnost (TV film)
Melting Pot
1997 Frankensteinův dům (TV film)
Things That Go Bump (TV film)
Tváří v tvář
1996 Aladin a král zlodějů
All She Ever Wanted (TV film)
Kdyby zdi mohly mluvit (TV film)
1995 Jack Reed 4: Jeden z našich (TV film)
Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon
White Dwarf (TV film)
Zooman (TV film)
1993 Benny a Joon
Ernest Green Story, The (TV film)
Někdo se dívá
RoboCop 3
Ve vlastním zájmu (TV film)
Zmizení Christiny (TV film)
Živý kokon (TV film)
1992 Importance of Being Earnest, The
1990 Common Ground (TV film)
Pohlednice z Hollywoodu
Psycho IV: Začátek (TV film)
Vražda ve státě Mississippi (TV film)
1989 My Past Is My Own (TV film)
No Place Like Home (TV film)
Third Degree Burn (TV film)
1988 Leap of Faith (TV film)
Run Till You Fall (TV film)
1987 Hotel Bagdad
On the Edge (TV film)
1986 As Summers Die (TV film)
Resting Place (TV film)
1985 Čest rodiny Prizziů
Go Tell It On the Mountain (TV film)
1984 Booker (TV film)
1982 Tančím, jak nejrychleji dovedu
1980 Union City
1979 All That Jazz
Coriolanus

TV seriály

2014 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Papa's Goods (S07E13)
Black Widower (S07E01)
2013 Zákon gangu (TV seriál)
A Mother's Work (S06E13)
You Are My Sunshine (S06E12)
Aon Rud Persanta (S06E11)
další epizody (12)
2012 Prozíravost (TV seriál)
2011 Pomsta (TV seriál)
2009 Archer (TV seriál)
Brothers (TV seriál)
Skladiště 13 (TV seriál)
2008 Vůně Kalahari (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Family Meeting (S07E13)
Possible Kill Screen (S07E12)
Petty Cash (S07E11)
další epizody (13)
2007 Policejní odznak (TV seriál)
Spanish Practices (S06E10)
Recoil (S06E09)
The Math of the Wrath (S06E08)
další epizody (10)
2006 Policejní odznak (TV seriál)
Postpartum (S05E11)
Of Mice and Lem (S05E10)
Smoked (S05E09)
další epizody (11)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Vektor (S01E03)
Policejní odznak (TV seriál)
Ain't That a Shame (S04E13)
Judas Priest (S04E12)
A Thousand Deaths (S04E11)
další epizody (13)
2004 W.I.T.C.H. (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
On Tilt (S03E15)
All In (S03E14)
Fire in the Hole (S03E13)
další epizody (15)
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Dominoes Falling (S02E13)
Breakpoint (S02E12)
Inferno (S02E11)
další epizody (13)
2002 For the People (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Circles (S01E13)
Two Days of Blood (S01E12)
Carnivores (S01E11)
další epizody (13)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
2000 Girlfriends (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
Policejní okrsek (TV seriál)
Static Shock (TV seriál)
1999 Batman budoucnosti (TV seriál)
Detention (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Příšerná kocovina (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Skull and Bones (S03E06)
1997 Advokáti (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
The Hand of Saint Sebastian (S02E08)
Force Majeure (S01E13)
Weeds (S01E11)
1996 Milénium (TV seriál)
The Judge (S01E04)
1995 Krajní meze (TV seriál)
1994 Birdland (TV seriál)
Gargoyles (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
South Central (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Duane Barry (S02E05)
1993 Living Single (TV seriál)
Motomyši z Marsu (TV seriál)
Návrat do Osamělé Holubice (TV seriál)
1991 Sisters (TV seriál)
1990 Cop Rock (TV seriál)
Lifestories (TV seriál)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1987 Women in Prison (TV seriál)
1986 Nepolapitelná Tracy (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
1985 The Atlanta Child Murders (TV seriál)
227 (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
Cosby Show (TV seriál)
Miami Vice (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Poldové z Hill Street (TV seriál)

Dokumentární

2016 Jewel's Catch One
2010 Capturing Avatar
2008 Breaking the Maya Code
Speechless (TV film)
2003 Unchained Memories: Readings from the Slave Narratives
2000 Acapulco Black Film Festival (TV film)
1985 American Masters (TV seriál)

TV pořady

2013 The Real (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace