foto

CCH Pounder

  • nar. 25.12.1952 (65 let)
    Guyana
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jej celé meno je Carol Christine Hilaria Pounder. Narodila sa 25. decembra 1952 v Georgetowne, hlavnom meste juhoamerického štátu Guyana. Neskôr sa presťahovala s rodičmi do USA, avšak spolu so sestrou bola poslaná na školu do Anglicka. Po návrate študovala v New Yorku, kde aj objavila svoj herecký talent. Následne začala vystupovať v malých newyorských divadlách, kde sa stretla napríklad aj s Morganom Freemanom.

Na filmovom plátne debutovala v roku 1979 vo filme ALL THAT JAZZ. Objavila sa aj v snímkach BAGDAD CAFÉ, PRIZZI´S HONOR, ROBOCOP 3, BENNY & JOON, FACE/OFF alebo END OF DAYS. Carol sa ale viac angažovala v oblasti televíznej tvorby, kde tvorí dodnes. Z nespočetných televíznych filmov a seriálových produkcií treba spomenúť hlavne THE X-FILES, ER, THE SHIELD. Za stvárnené role v týchto seriáloch bola nominovaná na cenu Emmy v kategórii za najlepší ženský výkon vo vedľajšej úlohe v dramatickom seriáli. Momentálne sa naplno venuje natáčaniu THE SHIELD, kde stvárňuje detektívku Claudette Wyms.

Carol je jednou zo zakladateľov ANSA (Artist for a New South Africa), silno sa angažuje v problémoch post-apartheidu a AIDS.

Pugo

Herecká filmografie

Filmy

2025 Avatar: The Quest for Eywa
2020 Avatar: The Way of Water
2014 Batman: Útok na Arkham
2013 Mortal Instruments: Město z kostí
2012 Domov neznámý
2010 My Girlfriend's Back
2009 Avatar
Orphan
Superman/Batman: Veřejní nepřátelé
2008 Rain
Tower, The (TV film)
2004 Vykoupení (TV film)
2002 Baby of the Family
Tèt Grenné
2001 Bojkot (TV film)
Things Behind the Sun
2000 Cora Unashamed (TV film)
Odchody a návraty (TV film)
1999 Batman Beyond: The Movie (TV film)
Dotyk naděje (TV film)
Konec světa
NetForce (TV film)
Podivné prázdniny (TV film)
Sloužit a chránit (TV film)
1998 Blossoms and Veils
Básník (TV film)
Konečná spravedlnost (TV film)
Melting Pot
1997 Frankensteinův dům (TV film)
Things That Go Bump (TV film)
Tváří v tvář
1996 Aladin a král zlodějů
All She Ever Wanted (TV film)
Kdyby zdi mohly mluvit (TV film)
1995 Jack Reed 4: Jeden z našich (TV film)
Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon
White Dwarf (TV film)
Zooman (TV film)
1993 Benny a Joon
Ernest Green Story, The (TV film)
Někdo se dívá
RoboCop 3
Ve vlastním zájmu (TV film)
Zmizení Christiny (TV film)
Živý kokon (TV film)
1992 Importance of Being Earnest, The
1990 Common Ground (TV film)
Pohlednice z Hollywoodu
Psycho IV: Začátek (TV film)
Vražda ve státě Mississippi (TV film)
1989 My Past Is My Own (TV film)
No Place Like Home (TV film)
Third Degree Burn (TV film)
1988 Leap of Faith (TV film)
Run Till You Fall (TV film)
1987 Hotel Bagdad
On the Edge (TV film)
1986 As Summers Die (TV film)
Resting Place (TV film)
1985 Go Tell It On the Mountain (TV film)
Čest rodiny Prizziů
1984 Booker (TV film)
1982 Tančím, jak nejrychleji dovedu
1980 Union City
1979 All That Jazz
Coriolanus

TV seriály

2019 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Epizoda 24 (S05E24)
Epizoda 23 (S05E23)
Epizoda 22 (S05E22)
další epizody (14)
2018 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Tick Tock (S05E10)
Risk Assessment (S05E09)
Close to Home (S05E08)
další epizody (24)
2017 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Mirror, Mirror (S04E10)
Hard Knock Life (S04E09)
Sins of the Father (S04E08)
další epizody (25)
2016 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Závodiště (S03E09)
Hudba pro mé uši (S03E08)
Psanci (S03E07)
další epizody (22)
2015 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Smutné Vánoce (S02E11)
Billy a kluk (S02E10)
Temná hodina (S02E09)
další epizody (24)
2014 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Ukradené hrdinství (S01E10)
Hon na duchy (S01E09)
Láska bolí (S01E08)
další epizody (10)
Skladiště 13 (TV seriál)
Bez konce (S05E06)
Skladiště 14 (S05E05)
Tajná služba (S05E02)
další epizody (4)
Zákon gangu (TV seriál)
Papa's Goods (S07E13)
Black Widower (S07E01)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
New Orleans II. (S11E19)
New Orleans I. (S11E18)
2013 Prozíravost (TV seriál)
Bojovník (S02E10)
Skladiště 13 (TV seriál)
Pravda bolí (S04E20)
Všechen čas světa (S04E19)
Nebe nezná hranic (S04E14)
další epizody (4)
Zákon gangu (TV seriál)
A Mother's Work (S06E13)
You Are My Sunshine (S06E12)
Aon Rud Persanta (S06E11)
další epizody (12)
2012 Skladiště 13 (TV seriál)
Všichni se hroutíme (S04E10)
Naši blízcí (S04E09)
Druhá šance (S04E08)
další epizody (5)
2011 Pomsta (TV seriál)
Klam (S01E08)
Šaráda (S01E07)
Skladiště 13 (TV seriál)
Nejkrásnější dárek (S03E13)
Svědectví (S03E12)
Stíny (S03E09)
další epizody (5)
2010 Skladiště 13 (TV seriál)
Nový začátek (S02E12)
Skladiště 2 (S02E11)
Telegraf (S02E06)
další epizody (5)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Gray (S12E09)
2009 Archer (TV seriál)
Brothers (TV seriál)
Skladiště 13 (TV seriál)
Náprstek (S01E12)
Zápisník (S01E11)
Havárie (S01E10)
další epizody (6)
2008 Vůně Kalahari (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Family Meeting (S07E13)
Possible Kill Screen (S07E12)
Petty Cash (S07E11)
další epizody (13)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Swing (S10E03)
2007 Policejní odznak (TV seriál)
Spanish Practices (S06E10)
Recoil (S06E09)
The Math of the Wrath (S06E08)
další epizody (10)
2006 Policejní odznak (TV seriál)
Postpartum (S05E11)
Of Mice and Lem (S05E10)
Smoked (S05E09)
další epizody (11)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Vektor (S01E03)
Policejní odznak (TV seriál)
Ain't That a Shame (S04E13)
Judas Priest (S04E12)
A Thousand Deaths (S04E11)
další epizody (13)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Tichý zabiják (S07E05)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
W.I.T.C.H. (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
On Tilt (S03E15)
All In (S03E14)
Fire in the Hole (S03E13)
další epizody (15)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Nedbalost (S05E18)
2003 Policejní odznak (TV seriál)
Dominoes Falling (S02E13)
Breakpoint (S02E12)
Inferno (S02E11)
další epizody (13)
2002 For the People (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Circles (S01E13)
Two Days of Blood (S01E12)
Carnivores (S01E11)
další epizody (13)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Výsměch (S03E10)
2000 Girlfriends (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
Policejní okrsek (TV seriál)
Static Shock (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Celestial Navigation (S01E15)
1999 Batman budoucnosti (TV seriál)
Detention (TV seriál)
1998 Příšerná kocovina (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Skull and Bones (S03E06)
1997 Advokáti (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
The Hand of Saint Sebastian (S02E08)
Force Majeure (S01E13)
Weeds (S01E11)
Pohotovost (TV seriál)
Něco nového (S04E02)
Ještě jeden na cestu (S03E22)
Náhodné činy (S03E20)
další epizody (8)
1996 Milénium (TV seriál)
The Judge (S01E04)
Pohotovost (TV seriál)
Horečky neznámého původu (S02E20)
Oheň v břiše (S02E19)
Život je boj (S02E17)
další epizody (6)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Jaký život (S02E04)
Uzdrav, nauč, zabij (S02E03)
Staré končí, nové začíná (S01E25)
další epizody (7)
1994 Birdland (TV seriál)
Gargoyles (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Dar (S01E11)
Bouře (S01E10)
South Central (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Duane Barry (S02E05)
1993 Living Single (TV seriál)
Motomyši z Marsu (TV seriál)
Návrat do Osamělé Holubice (TV seriál)
1992 Kutil Tim (TV seriál)
Jak se má Bob? (S01E17)
1991 Sisters (TV seriál)
1990 Cop Rock (TV seriál)
Lifestories (TV seriál)
1989 Quantum Leap (TV seriál)
1987 Women in Prison (TV seriál)
1986 Nepolapitelná Tracy (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
1985 227 (TV seriál)
The Atlanta Child Murders (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)
Cosby Show (TV seriál)
Miami Vice (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Poldové z Hill Street (TV seriál)

Dokumentární

2016 Jewel's Catch One
2010 Capturing Avatar
2008 Breaking the Maya Code
Speechless (TV film)
2003 Unchained Memories: Readings from the Slave Narratives
2000 Acapulco Black Film Festival (TV film)
1985 American Masters (TV seriál)

TV pořady

2013 The Real (TV pořad)
2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace