Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Dopředu se omlouvám za to hrozné klišé - Benny a Joon je jedním z oněch "hřejivých, lidských" filmů, které ani nemůžou nudit. V příjemně plynoucí hodince a půl se seznámíte s třemi zajímavými lidmi - Bennym, obyčejným a v zásadě hodným chlápkem, jeho duševně nemocnou sestrou Joon, kvůli které se nemůže sám naplno zapojit do "normáního" života a Samem, podivýnským mladíkem, kterého oba náhodou potkají, a který jejich životy převrátí naruby. Je sice pravda, že je Deppův Sam, stylizovaný do moderní verze Bustera Keetona, který neumí psát a dělá toasy žehličkou, kořením filmu; na druhou stranu hlavním a moc pěkně zpracovaným tématem je sourozenecký vztah Bennyho a Joon a způsoby, jakým s ním oba bojují. Jak Aidan Quinn, tak Mary Mastersonová jsou přesvědčiví a určitě se vedle rodící se Deppovi superhvězdy neztrácejí. Celý snímek začíná a končí slavnou odrhavačkou od Proclamers - I´m gonna be, která se vám určitě dostane pod kůži. Jak jsem zmínil na začátku, jedná se o film forrest-gumpovského typu, který vás pobaví, rozesmutní, dojme a na jehož konci se budete na lidstvo dívat zase o něco přívětivěji. Aspoň na chvíli. 70% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný a o to príjemnejší film, v ktorom absolútne exceluje mladý Johnny Depp. Keď je na scéne strháva všetku pozornosť na seba, pričom svojej postave dodáva smutno-veselý "chaplinovský" nádych. Jeho neverbálne kreácie sú jednoducho úchvatné. Komédia s akurátnou dávkou romantickej sentimentality a povezme drámy, ktorá človeka príjemne naladí a zrelaxuje:) ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Niekedy najlepsim vychodiskom z komplikovanej situacie, je to najjednoduchsie riesenie. Pekny a velmi citlivy pribeh, vynijakuci herci (Depp vchadzajuci do svojej najlepsej hereckej dekady), perfektne sadnuca hudba a genialna scena v parku. Prosto, presne taky film, pre ktory sa oplati mat rad filmy :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý film, který ovšem dost trpí faktem, že se na scéně nic moc neděje. Nejedná se o špatný film, jen je třeba na něj mít příslušnou náladu. Příjemný snímek, Depp super a dokonce Julianne Moore kočka, přesto mé hodnocení nepřeleze 70%. Po většinu filmu člověk neví kdy se Joon začne chovat bláznivě, místy totiž působí naprosto normálně. Naproti tomu Depp je bláznivý stále. Jeho kousky jsou výborné. A díky němu se film dostává na vyšší úroveň. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

A opět Johnny Depp v hlavní roli. On má v sobě něco, co nemá žádný jiný herec a mně nezbývá než se opět zamilovat do jeho role. Může hrát dealera drog, svůdníka, kriminálního vyšetřovatele nebo piráta, do každé role vloží všechno a vy sledujete film, jak očarovaní. Zde jeho talent podporuje i osobitý vtip, který je náramně vložen do jeho postavy mladého Sama. Opět se zdá, že film stojí na samotném Deppovi a kdyby on tu nebyl film by stál za houby. Ano, nedovedu si do jeho osobité role představit kohokoli jiného, ale na druhou stranu musím uznat výkony i ostatních herců, kteří se svého úkolu zhostili báječně. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Původně bylo ve scénáři, že má Sam (Johnny Depp) zanechat na prahu Jooniných (Mary Stuart Masterson) dveří uschlé květiny poté, co ho vyhodí. Nakonec se však režisér hodinu před samotným natáčením scény rozhodl záměr změnit na vyskakovacího Jacka - klauna z krabičky. (ČSFD)

Reklama

Reklama