Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Dopředu se omlouvám za to hrozné klišé - Benny a Joon je jedním z oněch "hřejivých, lidských" filmů, které ani nemůžou nudit. V příjemně plynoucí hodince a půl se seznámíte s třemi zajímavými lidmi - Bennym, obyčejným a v zásadě hodným chlápkem, jeho duševně nemocnou sestrou Joon, kvůli které se nemůže sám naplno zapojit do "normáního" života a Samem, podivýnským mladíkem, kterého oba náhodou potkají, a který jejich životy převrátí naruby. Je sice pravda, že je Deppův Sam, stylizovaný do moderní verze Bustera Keetona, který neumí psát a dělá toasy žehličkou, kořením filmu; na druhou stranu hlavním a moc pěkně zpracovaným tématem je sourozenecký vztah Bennyho a Joon a způsoby, jakým s ním oba bojují. Jak Aidan Quinn, tak Mary Mastersonová jsou přesvědčiví a určitě se vedle rodící se Deppovi superhvězdy neztrácejí. Celý snímek začíná a končí slavnou odrhavačkou od Proclamers - I´m gonna be, která se vám určitě dostane pod kůži. Jak jsem zmínil na začátku, jedná se o film forrest-gumpovského typu, který vás pobaví, rozesmutní, dojme a na jehož konci se budete na lidstvo dívat zase o něco přívětivěji. Aspoň na chvíli. 70% ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Je to takový milý filmeček. O čem byl si asi dlouho pamatovat nebudu. Čím je, ale nezapomenutelným jsou herci. Zejména jeden a tím je Johnny Deep. Herec, který je více znám rolí podivínů od Tima Burtona si tenhle příběh ukradl skoro pro sebe. Aidan Quinn a M.S. Masterson hrají dobře, ale ty nádherné scény obstaral Johnny. Scéna v parku, která začíná s kloboukem, nebo kuchařský um si budu pamatovat dlouho. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

V celý tý televizní záplavě průměrnejch akčňáků, kde na sebe mířej bouchačkama, nebo na druhou stranu úžasnejma romanťákama podle Danielly Steel, nad kterejma bych brečela ( ale fakt ne dojetím ), tohle působí jako balzám na duši. Joon je půvabná a dobře trhlá, Benny správnej chlap se srdcem na pravým místě no a Sam, ten je prostě k sežrání. U všech těch jeho ala Buster Keaton taškařic jsem nasadila lobotomicko-zasněnej výraz a tráva mi připadala zelenější, nebe modřejší a kytky voňavější. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Niekedy najlepsim vychodiskom z komplikovanej situacie, je to najjednoduchsie riesenie. Pekny a velmi citlivy pribeh, vynijakuci herci (Depp vchadzajuci do svojej najlepsej hereckej dekady), perfektne sadnuca hudba a genialna scena v parku. Prosto, presne taky film, pre ktory sa oplati mat rad filmy :) ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem parádní. Zkombinovat dva blázny, jednoho papírového a druhého nikoli, je vážně zajímavý nápad...a ta zajímavost se prolne do celého filmu. Výsledkem je originální komedie, která inspiruje ke spoustě blbostí a nemálo pobaví. A tak si po skončení poklepávám nohou do rytmu "I'm gonna be (500 miles)" od Proclaimers a přemýšlím o tom, jak vyzkouším Samův způsob dělání toastů a bramborové kaše :o) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)
  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)
  • Johnny Depp absolvoval všechny kaskadérské kousky sám. (ČSFD)

Reklama

Reklama