Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný a o to príjemnejší film, v ktorom absolútne exceluje mladý Johnny Depp. Keď je na scéne strháva všetku pozornosť na seba, pričom svojej postave dodáva smutno-veselý "chaplinovský" nádych. Jeho neverbálne kreácie sú jednoducho úchvatné. Komédia s akurátnou dávkou romantickej sentimentality a povezme drámy, ktorá človeka príjemne naladí a zrelaxuje:) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Sympatická devadesátková komedie, kterou táhnou dopředu herecké výkony. Aidan Quinn je charismatický už jen svou přítomností a Johny Depp zvládá skvěle polohu komedianta v jedné ze svých raných rolí. Příběh je jednoduchý. Aidan Quinn se stará o svou mentálně zaostalou sestru v podání Mary Stuart Masterson a věnuje jí všechen svůj čas. Když se na scénu dostane Depp, karty se obrátí, ti dva se do sebe zamilují a život je zase skvělý. Vadilo mi jen to, že film musel přistoupit na ono staré klišé všech filmových vztahů v rámci vedlejší linie, kdy se Quinn seznamuje s Julianne Moore. Všechno jde skvěle a pak jedna věta všechno zničí. Postavy se spolu dál téměř nebaví a nikdo nic nevysvětlí. Laciné. Jinak byla ale radost film sledovat a pobavil jsem se u něj. Jo a písničky byly chytlavé. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to věčný a nikdy ne optimálně řešitelný svár mezi odpovědností a povinností ctít svobodu toho druhého. Milý filmík s mnohokrát ohraným námětem, ovšem nepostrádající notnou dávku originality. Váhal jsem mezi 4-mi a 5-ti hvězdami, ke stu procentům jsem se přiklonil díky naprosto skvělému Johnny Deppovi - herci profesionálovi, který dokáže přesvědčivě zahrát ganstera, pistolníka, miláčka, drama, horror i jako zde roli téměř z grotesky, a všechno mu uvěřím. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

A opět Johnny Depp v hlavní roli. On má v sobě něco, co nemá žádný jiný herec a mně nezbývá než se opět zamilovat do jeho role. Může hrát dealera drog, svůdníka, kriminálního vyšetřovatele nebo piráta, do každé role vloží všechno a vy sledujete film, jak očarovaní. Zde jeho talent podporuje i osobitý vtip, který je náramně vložen do jeho postavy mladého Sama. Opět se zdá, že film stojí na samotném Deppovi a kdyby on tu nebyl film by stál za houby. Ano, nedovedu si do jeho osobité role představit kohokoli jiného, ale na druhou stranu musím uznat výkony i ostatních herců, kteří se svého úkolu zhostili báječně. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Film v zásadě o ničem, který doslova stojí na hercích. Krome Johnyho, který má samozřejmě všemožné pošuky absolutně v malíku jako nikdo jiný, se mi hodně líbila i Mary Stuart Masterson (paradoxně asi její první role, kde se mi opravdu líbila). Ono, ale celé to obsazení je na takový film z dnešního hlediska absolutně ultimátní. Taková lehce ujetá atmosférická pohodovka, určitě neurazí - Depp je bez konkurence. Lepší tři. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)
  • Jeden ze Samových (Johnny Depp) kuchařských kousků měla být také scéna, jak vaří kraba v myčce na nádobí. Nakonec byla ovšem z filmu vystřižena. (ČSFD)
  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)

Reklama

Reklama