Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Falko 

všechny recenze uživatele

O tychto typoch filmov som sa uz vyjadroval vo viacerych komentaroch pri podobnych filmov, ale zopakujem to znovu. Velmi ma bavia filmy, ktore su o tom, co by bolo, keby....... V tomto filme sa jednalo iba o 2 sekundy, ktore zmenili osud hlavnej hrdinky a reziser sa mi rozhodol jej 2 osudy ukazat v rovnakom case bez toho, aby sa mi akakolvek scena plietla, co je podla mna celkom zaujimave. Neskor akoby dej zacal stracat tempo alebo napätie, ale aj napriek tomu, ze je tento film zaradeny medzi romanticke komedie, mal aj dramaticke chvile, co povazujem za velke plus. Jeanne Tripplehorn si s chutou zahrala mrchu, Gwyneth Paltrow je jednoducho skvela a John Hannah sympaticky. ________ Gwyneth Paltrow - (Helen Quilley) +++ John Hannah - (James Hammerton) +++ John Lynch - (Gerry) +++ Jeanne Tripplehorn - (Lydia) +++ Zara Turner - (Anna) +++ Douglas McFerran - (Russell) +++ Paul Brightwell - (Clive) +++ Nina Young - (Claudia) +++ Produkcia: Sydney Pollack +++ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj originálny námet a perfektný scenár. Dejovo som si film vyslovene užil. Niekedy sa osudu skrátka nevyhneme a je jedno akou cestou k nemu prídeme. Z hercov sa mi najviac pozdával John Hannah, zahral skvelo. Príbehu dodal šmrnc a komediálny nádych. Možno by som vypustil pár nudných pasáží, inak som spokojný. 80/100 ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy na téma ''kdyby byly v p*deli ryby'' :) je nevěřitelné co všechno by se mohlo stát pouhým (ne)nastoupením do vlaku, či jakékoli jiné nepatrné věci.. No a asi proto nikdy ničeho nelituju. Srdcová sedma mě svým námětem zaujala, ale to je tak všechno. Jinak to bohužel byla docela nuda, nenechte se zmást ''Komedií'', vážně se moc nenasmějete. Takže škoda, ale námět byl nevyužit, nebo alespoň já čekal víc.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co mi z tohoto filmu vyplývá? Inu, že se nemá spěchat na vlak. Nikdy! :-) Ono by se možná nabízelo spíše rčení "osudu neujdeš", ale přijde na to. Je osudem člověka způsob prožití života, jsou osudem člověka lidé, se kterými se setká anebo je osudem každého člověka smrt? Na to ať si odpoví každý sám. Srdcové sedmě můžete vyčítat, že je útokem na city, že je průhledná a kdesi cosi. Na mě však zapůsobila. Možná proto, že moc dobře vím, jak velkou roli hraje v životě člověka náhoda, možná proto, že mnoho věcí přenechávám slečně štěstěně, a dost možná i proto, že jsem několik situací uvedených v příběhu zažil sám na vlastní kůži. K hereckým výkonům asi toto; o tom, že Gwyneth Paltrow hraje stejně pěkně, jak pěkně vypadá, se nemusíme příliš dlouho bavit. Tak to zkrátka je. O pobavení by stál spíše John Hannah a jeho sympatické ztvárnění postavy, která mi díkybohu na konci filmu překazila tendence k úvahám, jestli jsme my chlapi opravdu do jednoho takoví grázlové. Oproti tomu, jeho jmenovec John Lynch nejen, že vypadal poněkud šíleně, ale dle mého názoru navíc svou postavu nezahrál tak, jak by ji ve skutečném životě zahrál kdokoli jiný. Nicméně, ani tato skutečnost neměla šanci zkazit hřejivý pocit, který se mnou rozprostřel v momentě, kdy se za Gwyneth a Johnem Hannahem naposledy zavřely dveře výtahu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

SRDCOVÁ SEDMA je svieža romantická komédia, ktorá na jednej strane disponuje šikovným a originálnym „dvojitým“ scenárom, na strane druhej, ak nie ste fanúšikom sladkých bonbónov... a tiež treba povedať, že niektorí diváci nemajú v láske ako Gwyneth Paltrowovú, tak ani Johna Hannaha. Inak ale skôr príjemné prekvapenie, ktoré by vďaka spomenutému scenáru mohli zniesť (kvôli partnerovi) i tvrdšie nátury. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)

Reklama

Reklama