foto

Kevin McNally

  • nar. 27.4.1956 (61 let)
    Bristol, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kevin Mc Nally se narodil 27. dubna roku 1956 v Bristolu, Velké Británii. Vyrůstal v Birminghamu, kde navštěvoval školy Redhill and Mapledene a Central Grammar. Ve věku 16-ti let dostal svou první práci v Birminghamském divadle. O rok později získal stipendium na Královskou Akademii dramatických umění a v roce 1975 vyhrál cenu za nejlepšího herce Bancroft gold medal za jevištní vystoupení. Jeho nejznámější jevištní vystoupení byla v London’s West End jako například „The Lady in the Van“ s Maggie Smith nebo hra s Juliette Binoche „Naked“.

Od roku 1976 se McNally účastnil mnoha televizních děl, jako první za zmínku stojí ztvárnění Tiberiova syna Castora v historickém seriálu BBC I, CLAUDIUS. Dále to byli role v seriálech POLDARK, MASADA nebo původní DOCTOR WHO. Jako Kapitán Frank Worsley se představil v SHACKLETONu a v dalším BBC seriálu s detektivní zápletkou LIFE ON MARS si zahrál Superintendanta Harry Wolfa.

V roce 1977 debutoval na velkém plátně v bondovce THE SPY WHO LOVED ME. Dále pokračoval velmi úspěšně a má za sebou celou řadu rolí. V JOHNNY ENGLISHovi hrál britského premiéra, ve filmu Joela Schumachera The PHANTOM OF THE OPERA Josepha Buqueta a jeho zatím poslední role byl Carl Goerldeler ve filmu VALKYRIE.

Jeho nejznámější role pro masové publikum je ale rozhodně role piráta Joshameea Gibbse z (doposavad) trilogie PIRATES OF THE CARIBBEAN. Zatím žije šťastný život s herečkou Skotského původu Phyllis Loganovou se kterou má dvě děti.

Lukáš "Vizmír" Jarolím

Herecká filmografie

Filmy

2017 Maigret: Night at the Crossroads (TV film)
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
2016 Macbeth Unhinged
2015 Muž, který poznal nekonečno
500 Miles North
2014 Playhouse uvádí - Oběť (TV film)
2013 Challenger (TV film)
Likvidátoři
2012 Hamilton: V zájmu státu
Havran
Místo nahoře (TV film)
2011 Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Poe (TV film)
2010 Slečna Marplová: Modrá pelargonie (TV film)
2009 Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (TV film)
Margaret (TV film)
2008 Úterý
Valkýra
2007 Bloopers of the Caribbean
Diana: Poslední cesta (TV film)
Piráti z Karibiku: Na konci světa
2006 Hospodu vám nedáme
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Sólokapr
2005 Bloodlines (TV film)
Stůj, ten mobil není tvůj
2004 Dead Cool
De-Lovely
Dunkerque: záchrana expedičního sboru (TV film)
Fantom opery
2003 Bloodlines
Crust
Johnny English
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
2002 Eddie Loves Mary
Shackleton (TV film)
2001 Konference ve Wannsee (TV film)
Zloději a vyděrači
2000 Když obloha padá
Mladý Indiana Jones: První dobrodružství
1999 Past
1998 Legenda o "1900"
Srdcová sedma
1997 Spice World
1996 Precious Blood, The (TV film)
1995 Eleven Men Against Eleven (TV film)
Pullman paradis
1994 All Things Bright and Beautiful
1993 Biblické příběhy: Abrahám (TV film)
1992 Common Pursuit (TV film)
Mužský rod (TV film)
Stalin (TV film)
1990 Jekyll & Hyde (TV film)
Vražda na východě, vražda na západě (TV film)
1989 Dream Baby (TV film)
Síla vůle (TV film)
1987 Volání svobody
1985 Berlin Affair, The
Not Quite Paradise
1983 Bad Sister, The (TV film)
Brother's Tale, A (TV film)
Enigma
Praying Mantis (TV film)
1980 Dlouhý velký pátek
1977 Agent, který mne miloval

TV seriály

2017 Zvrat: Washingtonovi špióni (TV seriál)
Reckoning (S04E09)
Belly of the Beast (S04E08)
Quarry (S04E07)
další epizody (7)
2016 Designated Survivor (TV seriál)
The Enemy (S01E04)
The Confession (S01E03)
The First Day (S01E02)
další epizody (4)
Fleabag (TV seriál)
Epizoda 2 (S01E02)
Power Monkeys (TV seriál)
Zvrat: Washingtonovi špióni (TV seriál)
Trial and Execution (S03E10)
Blade on the Feather (S03E09)
Mended (S03E08)
další epizody (10)
2015 Zvrat: Washingtonovi špióni (TV seriál)
Gunpowder, Treason and Plot (S02E10)
The Prodigal (S02E09)
Providence (S02E08)
další epizody (9)
2014 Zvrat: Washingtonovi špióni (TV seriál)
The Battle of Setauket (S01E10)
Against Thy Neighbor (S01E09)
Challenge (S01E08)
další epizody (10)
24 hodin: Dnes neumírej (TV seriál)
10:00 p.m.-11:00 p.m. (E12)
2012 Panství Downton (TV seriál)
Episode #3.4 (S03E04)
Lovci duchů (TV seriál)
The Girl with the Dungeons and Dragons Tattoo (S07E20)
Out with the Old (S07E16)
Adventures in Babysitting (S07E11)
2011 Panství Downton (TV seriál)
Episode #2.8 (S02E08)
Episode #2.7 (S02E07)
Lovci duchů (TV seriál)
Slash Fiction (S07E06)
2010 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Prokletý box (S13E06)
2009 Mladý Van Helsing (TV seriál)
2007 Life on Mars (TV seriál)
Epizoda 2 (S02E02)
Epizoda 1 (S02E01)
2002 MI5 (TV seriál)
2001 Bedtime (TV seriál)
1999 Up Rising (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Hlas krve (S02E04)
1997 Dad (TV seriál)
Ruby (TV seriál)
Underworld (TV seriál)
1996 Frontiers (TV seriál)
1995 Ghosts (TV seriál)
Strašidelné příběhy (TV seriál)
1993 Full Stretch (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1991 Bottom (TV seriál)
Murder Most Horrid (TV seriál)
1990 Alleyn Mysteries (TV seriál)
1988 Contract, The (TV seriál)
Hard Cases (TV seriál)
Rab C. Nesbitt (TV seriál)
Thin Air (TV seriál)
1987 Bit of Fry and Laurie, A (TV seriál)
The New Statesman (TV seriál)
1985 Screen Two (TV seriál)
1984 Alas Smith & Jones (TV seriál)
Diana (TV seriál)
Poldové (TV seriál)
1982 We'll Meet Again (TV seriál)
1981 Masada (TV seriál)
1979 Minder (TV seriál)
1978 The Devil's Crown (TV seriál)
1976 Já, Claudius (TV seriál)
Plays for Britain (TV seriál)
The Duchess of Duke Street (TV seriál)
1975 Poldark (TV seriál)
Survivors (TV seriál)
1972 Crown Court (TV seriál)
1970 Play for Today (TV seriál)
1967 ITV Playhouse (TV seriál)
1965 BBC Play of the Month (TV seriál)
1963 Doctor Who (TV seriál)
1962 Z Cars (TV seriál)

TV pořady

2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1992 The Big Breakfast (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace