Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

Laputa 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Ye-jin Son ztvárnila Ji-hae. Ye-jin Son je podle mě jedna z nejnadanějších korejských hereček a moje oblíbenkyně. Spolu se skvělými výkony In-seonga Jo a Seung-u Joa a úžasnou hudbou provázející celý tento úžasný film. Jedna věc mě, ale mrzela, když chvíli před koncem Ye-jin Son velice brečela, tak jí vůbec netekly slzy a podle toho, jak brečela, tak by s ní měly téct proudem. Ale tato maličkost nezkázi film velikých kvalit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je toto z trojice Kwakových slávnych romantík najslabší počin. Už pred rokmi ma to nenadchlo aj keď papierovo to má všetko, ale to najpodstatnejšie mi tam chýbalo. A to poriadna dávka emócii. Po rokoch mi to nakoniec sadlo o niečo viac a záver bol aj pre mňa dojímavý. Ale zase mi vadila prepálená stopáž a miestami som mal chuť film pretáčať. Na zápletke je zaujímavé, že je to taká dvojitá romantika. Jedna línia sa odohráva v súčasnosti a druhá v minulosti, keďže si hlavná hrdinka číta denník svojej matky. Zaujímavé je, že v obidvoch líniách sa jedná o milostný trojuholník. Chémia medzi postavami funguje hlavne v tej línii z minulosti a aj samotné postavy sú zaujímavejšie. Pekné bolo, že aj ten tretí, ktorý je v tom trojuholníku naviac nie je nejaký parchant, ale len vidlák, ktorý sa k partnerke povahovo nehodí. Zato v línii v súčasnosti ma srala tá ženská, ktorá tam bola naviac. A vlastne aj samotný pár, ktorý s odhalením svojich pocitov neviem načo čakal. Sklamal ma In-seong Jo, ktorý tu bol dosť nevýrazný. Potešujúce je záverečné prepojenie obidvoch línií. Ale mohlo byť ešte oveľa intenzívnejšie. Veľkú pochvalu si zaslúži nádherný klasický soundtrack. Výsledkom je jedna z tých lepších romantík, ktorá ale na mňa pôsobí príliš rozprávkovo naivne, čo ma miestami dosť nudilo. 7/10. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Jak to ti korejci dělají, že vždycky natočí tak krásný a čistý romantický snímek? Snímek, který může připadat normálním evropským divákům jako jakýsi druh zjevení ve valné hromadě prvoplánových rychlokvašek. The Classic je nádherné melodrama, které už svým vyzněním a pojetím si nezadá s těmi nejlepšími životními ingrediencemi. Tak pocitově vyvážený, tak emocionálně nabitý, tak čistě romantický, že nenechá jedno oko suché. Jistě, že příběh je občas velmi naivní, ale i v takové prostotě vás dokáže překvapit. Navíc sledovat skvělou herečku Ye-Jin Son jako dceru i matku ve dvou dějových liniích je opravdu krása. Proč tedy ne plný počet? Bohužel na můj vkus film příliš tlačí romanticky na pilu (hlavně v závěru) a některé scény zaváněly až prvoplánovým citovým vydíráním. Což mnohdy nevadí, ale zde je to až příliš znát. Neuškodilo by také drobné prostříhání a zkrácení některých natahovaných momentů. V tomto ohledu malinko ztrácí vůči dokonalému A Moment to Remember, ale i tak je The Classic film, který by neměl uniknout vašemu romantičtějšímu já. P.S. Co ta "titanicovská" hudba? :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. III. Můj druhý film s Ye-jin Son a také od režiséra Jae-young Kwak. Pro první jmenovanou to byla mnohem výraznější role, respektive rovnou dvojí role, což jako její milovník jen oceňuji. U druhého jmenovaného se jedná o posun od romantické teen komedie k vážnější a plně romantické záležitosti, který u něj beru jako posun k lepšímu. Příběh o dvou časových rovinách je místy hodně smutný, drsný, přesto nakonec tak neskutečně pozitivně působící snímek! Ano, někdy se jedna láska táhne i přes generace. I přes to všechno se přiznám, že s výsledným vysokým hodnocením jsem dlouho váhal, neboť některých maličkostí a scén nás mohl režisér opět ušetřit. Zážitku ale hodně pomáhá nádherná hudba a hlavně emoce druhé poloviny filmu, zejména loučení u vlaku jedoucího s vojáky do války a poté následný závěr, který odhalíte pointu onoho použití dvou časových rovin vyprávění, mě skutečně emocionálně dostaly a děkuji filmařům a také hercům za ten krásný pocit při závěrečných titulcích! 90%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejský film Klasika by sme mohli skutočne mať za takú kórejskú klasiku. Tradične kvalitné spracovanie, pre kórejskú kinematografiu typické prelínanie žánrov romantika, komédia, dráma, navyše vojnová pasáž, ktorú som vôbec nečakal to z môjho pohľadu ešte vylepšila. Práve ona zamieša osudy hrdinov a príbehom celkovo. Krásny príbeh o láske a priateľstve sprevádza krásna hudba. O kvalite hudby v kórejských filmoch by sa dalo písať veľa , ale už to beriem ako samozrejmosť. Záverečné rozuzlenie by sa dalo nazvať priveľkou náhodou, ale beriem to ako film. A ten sa vydaril. 80%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama