Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Mláďata nejsou pouhým laciným hororem zobrazující řádění dětských mutantů. Už od začátku se dostáváme k psychice jedince a terapeutickému sezení, takže v tom je i spousta symbolismu a abstrakce. Ta neskutečně drásavá atmosféra je přítomna od začátku a umocní se velmi silně gradujícím koncem. Nemám slov, zkrátka Cronenbergovy filmy mají v sobě něco zvláštního, co u jiných vůbec neregistruji a mají sílu s vámi nitěrně pohnout. P.S.: Já si celou dobu říkám odkud vlastně toho terapeuta Hala znám a on je to Oliver Reed, kterého asi většina mladších filmožroutů zná jako Proxima z Gladiátora od Ridleyho Scotta! ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Spíš slabší z Cronenbergovy tvorby. Nedočkáme se žádných obrazových orgií a skvělých nápadů jako vytahování kazety z břicha nebo vybuchování hlavy, často se o nepříjemnostech jen mluví. Můžeme pochválit výbornou atmosféru - místy klasický hororová, kdy se dá čekat lekačka - a originalitu námětu. A oproti statečnému Rob Royovi (který byl sice také sám doma) se mi každé zavřené dveře neodevíraly snadno... ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

The Brood je traumatizující a značně schizofrenní drama rozchodu Noly a Franka Carvethových, jejichž střety nabývají na intenzitě při boji o dceru Candy. Nola ovlivněna psychoanalytikem Raglanem v jehož péči se nachází začne projevovat své emoce natolik reálně: živena právě tou hlubokou nenávistí a zlobou k manželovi. Následkem těchto stavů – zplodí bezpohlavní trpasličí nestvůry – vražedná monstra svého běsnícího podvědomí. Franka je možné vidět buď v pozici bezbranné přihlížející loutky, nebo také jako spouštěč všech následných tragických vražd, které je možné vnímat i jako otevřenou zpověď samotného Cronenberga procházejícího tou dobou rozvodovým řízením. Vrcholný prožitek psychologického děsu a tělesné hrůzy dostává tímto šokující rozměr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na Cronenberga příliš krotké a normální, tedy "normální" třeba v porovnání s předešlým úletem Rabid. Také mi dlouho trvalo, než jsem se do příběhu "dostal", jeho stavba je myslím hodně chaotická, divácky nevstřícná. Dětská herečka v roli Candice je fakt hodně zoufalá a ani představitel jejího otce mi nesedl, nesympatický, necharismatický, nyvě čumící bradatý patkař. Ovšem Candicina matka a hlavně dominantní doktor jsou zahráni skvěle. Působiví jsou i malí odporní skřetovití 'homunkulové', kteří by u mě v dětství jistě vyvolali poměrně slušnou noční můru. Další malé plus je dobrá smyčcová psychohudba a la "Psycho". Na konci pak do sebe vše srozumitelně zapadne a dočkáme se i jedné opravdu vytříbené nechutnosti s nádorovitým porodem. Průměrný dojem z filmu ve mně sice přetrval i poté, ale posledních deset minut je určitě na čtyři hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak zde mě opravdu asi nejvíce dostala depresivní atmosféra a psychologická stránka filmu. Přiznám se však, že jsem očekával ještě něco navíc. Některé scény se můžou opírat o silné momenty, ale našel jsem zde i určité slabší místa, kdy mě děj zas až tolik nebavil. Určitě mě však zaujal nápad s malými vrahy, kteří se s ničím a nikým nesrali. Trochu jsem ovšem nepobral tvůrcův nápad „jejich vzniku“, který mi přišel docela „divný“. Hudební doprovod Howarda Shorea byl opravdu skvělý. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Film šel od začátku do oběhu v sestříhané verzi. Necenzurovaná verze vyšla poprvé v roce 2005 na DVD od MGM, nenápadně vydaná pod původní přístupností. (BoredSeal)
  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)
  • Cronenberg napsal scénář po obtížném rozvodu a přetahování o dceru Cassandru s bývalou ženou Margaret Hindsonovou. Charakter Noly Carveth má údajně některé její charakteristické rysy. (PußyMagnet)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama