Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam uz cosi vlkodlacich filmov napozeranych ..... zacalo to Vlkolakom z roku 1941. No a tento zarez na pazbe vlkodlacich filmov je jednym z kvalitnejsich. Chvalim strasidelnu atmosferu a dost desive prechody cloveka vo vlkolaka. A ak chce hororovy fanda pochopit zaklady werevolf films, tu je to pekne zobrazene a vysvetlene. 78 % ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

A já myslel, že jde o absolutní vlkodlačí kult. Mně tento snímek neměl absolutně co nabídnout. Vypadal velmi amatérsky, herci byli nesympatičtí. Nejlepší na celém filmu byla asi maska vlkodlaka po úplné proměně a ani ta teda nestála zrovna za moc. Obávám se, že pro mě série Moje sestra skončila předčasně po prvním díle. Mé vlkodlačí číslo jedna jsou stále Psí vojáci. 30% ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Z celé vlkodlačí série se mi jednička líbila bezkonkurenčně nejvíc, má výbornou atmosféru, pěkně podaný příběh, Ginger, která byla vždycky mrcha, je s postupným vtělováním se do vlkodlaka pořád větší mrcha, klidně schopná zničit i vlastní sestru. Hodně komická je postava matky a naprosto odevzdaného otce, kteří vůbec netuší, co se to kolem nich děje. Emily Perkins je typově moc zajímavá, i když v tomhle díle jasně nejslabší (v pokračováních se hodně vylepšila), takže jediné, co mi vadilo, byl ten vlkodlak, ten byl fakt dost mizerný. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 6/10/// +přeměna Ginger ve vlkodlaka, atmosféra jak z Terminátora (hlavně v závěru), herecké výkony -dlouhá stopáž, téměř bez hudby, jako Teenagerská vyvražďovačka slabé, herečky mi nepřišli moc přitažlivé/// Tak jsem se na to konečně dokoukal. Moc jsem od toho nečekal, ale přecejen mohlo to být i lepší. Vše důležité jsem zmínil v kladech a záporech, tak snad jen takové dloubnutí. Lucy Lawless od roku 2000 natočila 4 známější filmy (viz. moje předešlé komentáře). Ovšem ani v jednom mě neuchvátila, mnohdy jsem měl problém ji vůbec poznat a když už se tak stalo, tak mě napadla myšlenka, že se jedná o jednu z nejhorších hereček které znám. Jinak údajně druhé a třetí pokračování tohoto filmu je lepší, tak jsem zvědavej./// Celkem 44%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horory to mají těžké - lykanti mnohé sdílí se svými upřími bratry, ale nemají ani zdaleka tak silné charisma a sympatie diváků. A jen velmi zřídka je lze vidět na plátně v jejich změněném stadiu tak, aby při tom nepůsobili lacině a směšně, čímž krutě trpí i Ginger Snaps, protože masky v posledních dvaceti minutách vypadají přinejlepším jako něco co dřív použili v televizní Buffy. Což už tak dost nejisté atmosféře opravdu mnoho nepřidává... a přitom je to nemalá škoda, protože první polovina je vysloveně skvělá, a to obzvlášť co se "obyčejného" úvodu se dvěma teenage outsiderkami týče. Jejich dekadentní a anarchistické působení na maloměšťácké škole, a i pozdější poznávání tajů přícházejícího vlkodlačího prokletí je totiž nejen zábavné, ale kupodivu i dosti chytré a civilní. Leč, poslední třetina už holt kvalitativně klesá, takže počáteční nadšení pomalu ale jistě vyprchává... až k lehce znuděnému průměru. 7/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Emily Perkins i Katharine Isabelle se narodily ve stejné porodnici, chodily do stejné školky, základní i soukromé školy a jsou zapsány u stejné talentové agentury, nemohly se ale logicky setkat ve stejných třídách, vzhledem k rozdílnému datu narození. (Stocki)
  • Navzdory velkému mezinárodnímu úspěchu ve Velké Británii a Austrálii se film v USA těžko dostával do povědomí, dokud ho na začátku roku 2000 nezačala vysílat HBO a film nezačal vzbuzovat zájem severoamerických hororových fanoušků. (ČSFD)
  • Film byl v některých kinech ve Velké Británii v roce 2001 zakázán, protože byl spojován s propagací násilí mezi teenagery. Když poté o rok později film vyšel na VHS, stal se jedním z nejprodávanějších hororů své doby. (veru_needy)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama