Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Banks pracuje jako knihovník v reklamním oddělení, nesnáší svou práci a navíc zjistí, že má mozkový zákal a zbývá mu pár měsíců života. Co s nimi mu vyřeší bohatý obchodník Samuel Graynemore, který mu nabídne obchod – Joe si teď bude žít tři týdny jako král na jeho útraty a pak na malém ostrůvku v Tichomoří skočí do sopky, aby tak podle pověr domorodců udobřil boha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

tron 

všechny recenze uživatele

JOE VERZUS SOPKA je prvým a najslabším romantickým počinom dvojice Meg Ryanová a Tom Hanks (následne bola pachuť prerazená zakončením ich "voľnej trilógie o láske" - BEZSENNÉ NOCI V SEATTLI a LÁSKA CEZ INTERNET). Čudný scenár, nudná réžia a z hercov zaujme paradoxne viac Dan Hedaya, ako ústredný pár. ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála nemastných, neslaných a velmi mozkově zakalených rolí Toma Hankse. Jestli ho chci na smrt nemocného vidět umírat, tak jedině ve Philadelphii. Meg Ryan, nevím, této (pro mě) nehezké paní zřejmě nikdy na chuť nepřijdu. Co film, to stále stejný iritující výraz údivu. Přesně takový, jako je tento http://www.femina.cz/magazin/zabava/10-x-meg-ryan.html "A když se něčemu divíte, tak aspoň zavřete hubu, Kelišová!" ()

Reklama

charge 

všechny recenze uživatele

Začátek jako by se snažil napodobit Orwellův 1984, ovšem to bylo asi tím nejzajímavějším na celém filmu, posléze došlo k radikálnímu úpadku, který se držel až do konce, kde byly k vidění snad nejstupidnější scény, jaký může USA vyplodit. Už v minulosti Hanks natočil podobnej šunt jako Pánská jízda, Muž s červenou botou či Zátah a tenhle film je jen dalším do počtu. Jednu hvězdu za prvních 20 minut, jinak se jedná o odpadovou záležitost. ()

5150 

všechny recenze uživatele

John Patrick Shanley získal v roce 1988 oscara za scénář k filmu POD VLIVEM ÚPLŇKU a o dva roky později dostal šanci natočit jeden ze svých dalších scénářů. Film JOE PROTI SOPCE byl jeho první a zároveň poslední režijní počin. Po této zkušenosti psal další scénáře a dva z nich natočil režisér Frank Marshall. Jedná se o filmy PŘEŽÍT (1993) a KONGO (1995). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na tento film skvěle pasuje termín americká slátanina. Nechápu co tím kdo chtěl říci, ale i přes artistní nádech filmu se nezapře to, že je to ptákovina. Než si Tom Hanks začal po Philadelphii vybírat výlučně filmy s oskarovým potenciálem, natočil spoustu blbostí jako například Žbluňk, anebo tohle. Kromě toho, že je to úplně o ničem a nudné končí film tak debilně, že jsem opravdu litoval těch dvou hodin, které jsem si ukrojil ze života, abych mohle sledovat tohle. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Pesnička, ktorú hrá kapela v mexickej reštaurácii, je z "My Fair Lady". (rador)
  • Scéna, v ktorej Joe nakupuje v New Yorku, bola v skutočnosti natočená v Beverly Hills. (rador)
  • V scéne, v ktorej Joe spúšťa odtokový ventil, ho v skutočnosti zatvára. (rador)

Reklama

Reklama