Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hodnotím, přestože jsem z filmu kdysi v dětství viděla dohromady snad jen nějakých patnáct minut - zbytek času jsem měla křečovitě zavřené oči, protože jsem se bála, že mě pak bude Goldblumovo blití si na jídlo a jeho postupně stále nevábnější vzhled pronásledovat ve dne v noci, díky mé až nechutně živé fantazii. Takže myslím, že za tohle trauma si ode mě Moucha ty 4* určitě zaslouží (a každopádně bych ji po letech ráda konečně "i viděla"). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je tak trošinku úchyl, ale díky tomu vznikají tak dobré horory jako je například Moucha. Příběh je sepsán profeisonálně, tek že nenechá diváka pochybovat o nedotaženostech. Jeff Glodblum se pro tuto roli narodil. Jednak působí dobře už jako vědec a jako moucha teprve září. Má takové oči, že ho snad ani nemuseli moc maskovat. Masky jsou absolutně geniální. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $40,456,565Tržby Celosvetovo $60,629,159║ Geniálne triky/masky, bravúrna réžia Davida Cronenberga, ktorý nám príbeh o mutácii podáva s faktami, brutalitou nevyčnievajúcou ponad dej, všetko to čo do nás hustí zapadá po celý čas pekne do seba, nudné pasáže nehrozia, scénky prinášajú úzkosť, napätie a príbeh má gradáciu až do samotného konca. Plus scéna u gynekológa my pripomenula, tú z filmu Votrelci, keď Rypleová vo sne prežíva prebíjanie zárodku votrelca z hrude, tu to je len larva dostávajúca sa z tela ženy klasickým spôsobom ako pri pôrode dieťaťa, ale scéna to je rovnako efektná. "Ach, vidieť to tak v kine." /90%/ ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Keby to bol môj prvý horor detstva, z nostalgie by som musela dať plné hodnotenie, ale keďže som ho videla len nedávno, nezanechal vo mne až také veľké nadšenie (aké pociťujem trebárs pri každom vzhliadnutí Kruhu (2002). Určite je výborne spracovaný najmä čo sa týka neskutočných efektov na tú dobu - hlavne hrôzostrašne zdeformovaného Jeffa Goldbluma. Nie v každom horore predsa vidíme, ako hlavný hrdina počas celého filmu trpí a nie je schopný sa zachrániť, teen horory skôr disponujú "nesmrteľnosťou" hlavného hrdinu. A hlavne nezabudnem na tú strach naháňajúcu hudbu Howarda Shorea, skvelý herecký prejav Jeffa Goldbluma a napätie, ktoré ma sprevádzalo po celý čas... a ešte, samozrejme, na tú "krásne" roztečenú opicu, pri ktorej ma premklo oprávnené znechutenie. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Napínavé, úchylné, bizarní, nechutné, ale také smutné a dojemné hororové drama s velmi intenzivní atmosférou ve veškerých scénách s měnícím se Goldblumem. Celá závěrečná scéna je pak totální hardcore, v němž se dokonale slévá dohromady jak skvěle gradované napětí a nechutné výjevy, tak i dojetí. Šokující a přitom hodně chytrý film, určitě jeden z Cronenbergových nejlepších! 90 % ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Natáčelo se od 1. prosince 1985 do 28. února 1986 v Kanadě. (Varan)
  • Věta "jsem brouk, kterému se zdálo, že je člověk a miloval to, ale pak sen skončil a hmyz se probral" je odkazem na román "Proměna" od Franze Kafky, v  němž se muž probudí ze špatného snu a zjistí, že se proměnil v brouka. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama