Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý horor. Takhle nějak má vypadat kvalitní horor se všemi podstatnými prvky. Lekací scény, krvavé scény. Napětí, vzrušení a hlavně hororovou atmosféru. To vše nám film nabídne. Hudba vydařená k tomuto žánru. Herecké obsazení slušné. Trošku bych ale vylepšil závěr, aby byl více dramatický a nějaký ten větší nápad bych přidal. Příběhem dost dobrý. Pořád něco schází, ale to je detajl. Celkově hodnotím na zasloužených 86% = **** ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

mimoriadne slabý a bezduchý projekt pre deti do 7 rokov veku ..... ktorí si ho môžu s radosťou pozrieť ako rozprávku na dobrú noc .......po napätí , brutalite a agresivite tu nieto ani stopy ........... fuj....hanba.... pán režisér ....vypustiť takú sračku do sveta......a ešte tvrdiť, že je to horror ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je tak trošinku úchyl, ale díky tomu vznikají tak dobré horory jako je například Moucha. Příběh je sepsán profeisonálně, tek že nenechá diváka pochybovat o nedotaženostech. Jeff Glodblum se pro tuto roli narodil. Jednak působí dobře už jako vědec a jako moucha teprve září. Má takové oči, že ho snad ani nemuseli moc maskovat. Masky jsou absolutně geniální. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů kdy je remake povedenější než původní film. Víc bych k tomu asi nedodával. Ve už tady beztak bude napsáno a jen bych se opakoval. Film už jsem na rozdíl od původní verze viděl víckrát ale rád jsem si dal po x letech repete. Ale asi až teď plně dokážu ocenit jeho kvality a navyšuju hodnocení na 5hvězd. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dokonalá psychologická studie teleportací posedlého vědce, který už není obyčejným člověkem. Cronenberg stvořil kultovní dílo, ve kterém hraje prim nejen depresivní atmosféra blížícího se konce hlavního hrdiny, ale především kupa skvělých efektů. Známe to všichni: rostoucí chloupky, odpadávající zuby a nehty, přijímaní potravy pomocí kyselin... přesně za tohle si Chris Walas vysloužil Oscara. A Jeff Goldblum si zde střihnul svou životní roli. Co víc dodat? Jo a krom toho, že Moucha je mou srdcovkou, tak pokud si dobře vzpomínám, spolu s Carpenterovou Věcí je vlastně i nejpovedenějším remakem v hororovém žánru. Tečka. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (38)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 40,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 60,7 mil. (NIRO)
  • Jeffovi Goldblumovi (Seth Brundle) sa takmer nevyplatilo, že prišiel na casting v spoločnosti svojej priateľky, ktorú chcel presadiť ako filmovú Veronicu. David Cronenberg totiž nikdy nemal v úmysle pracovať so skutočným párom a chvíľu uvažoval, že odmietne aj samotného Goldbluma. Až Geena Davis (Veronica Quaife) ho presvedčila, že bude tou správnou voľbou. Voči Jeffovi mali námietky aj výkonný riaditeľ spoločnosti Fox, nakoľko v ňom nevidel potenciál hviezdy, a Chris Walas, ktorý cítil, že sa na jeho tvár bude len ťažko nanášať maska. Obaja nakoniec dali na rozhodnutie Cronenberga (classic)
  • Scéna, v níž se Seth (Jeff Goldblum) mění ve svém bytě v mouchu a začne lézt po stěnách, se natáčela ve studiu, kde napevno umístěná kamera zabírala točící se pokoj s pečlivě přilepeným vybavením. (Epistemolog)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama