Reklama

Reklama

A žili spolu šťastně až na věky

  • Francie Ils se marièrent et eurent beaucoup d'enfants (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francouzské komediální drama vypráví o trojici čtyřicátníků, kteří se zamýšlejí nad svým životem. Vincent žije s Gabrielle, Georges s Nathalií. Každý pár má pětileté dítě a oba cítí, že upadli do rutinního životního kolotoče. Oba ženáči žárlí na třetího kamaráda Freda, který zůstal starým mládencem a užívá si bez závazů. A Fred naopak závidí Vincentovi a Georgeovi jejich manželství i děti, které dávají životu smysl. Když si Vincent najde milenku, zjistí to jedině Gabrielle a hledá cestu, jak se s touto situací vyrovnat. Miluje svého manžela, trpělivě na něho čeká, ale přesto se neubrání myšlenkám na úplně jiný život... V režii Yvana Attala, který ztělesnil i jednu z hlavních mužských postav, hrají Charlotte Gainsbourgová, Emmanuelle Seignerová, Alain Chabat a Alain Cohen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

claudel 

všechny recenze uživatele

Žádný sladkobolný doják, ale poctivé, reálné drama s komediálními prvky. Pozornost je věnována třem kamarádům, dvou ženáčům a jednomu svobodu si užívajícím a manželce jednoho z nich. Charlotte Gainsbourg září jako citlivá, nežná, zasněná duše, která miluje svého muže, ale představuje si sebe jako hrdinku milostného vzplanutí. Její manžel však místo snů jde rovnou na věc. Nejkrásnější scéna - když Charlotte poslouchá hudbu ve Virgine na Champs Elysées a vedle ní se objeví fešný cizinec v podání Johnny Deppa. Radiohead a jejich písnička Creep byla tou nejlepší volbou, ostatně hudba prostupující celým dějem výborně dotváří silný příběh. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ještě mi zdaleka není čtyřicet, ale vším, čím si tady prochází čtyřicátníci, dokáži bez problému pochopit. Myslím, že filmu se tyto zásadní životní nálady podařilo bezvadně zaznamenat, nejsou zde vynášeny ukvapené soudy a situace smutné mají zde stejnou váhu jako ty veselé. Vyloženě skvělé jsou scény Gainsbourgové a Deppa. Závěrečné výtahové dějství potom bezezbytku naplňuje pocity z dospělé pohádky, kdy žádný konec nemůže být dostatečně otevřený... 85% ()

Reklama

nikhaj 

všechny recenze uživatele

Tak toto už hej :D radiohead Johny creep Depp to predsa len dal viac než 4 minúty vo filme vďaka čomu dám lepšie hodnotenie. Stojí zato si pozrieť film ktorý prejde do záhady... Pretože celý film je furt len o ja ju milujem a ona mňa mám milenku ona mi je verná a nevadí jej to a furt dookola a furt. Našťastie je tam Happy end. Užite si to po francuzacky ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V profilu filmu, kde není žádný obsah a žádný komentář by podle nepsaného pravidla CSFD měl první "komentátor" napsat i stručnější obsah. Opravdu mě netěší, že tu smrdím sám a musím vás týrat i svým popisem děje a slibuji, že až přijde nějaký skutečný filmový vzdělanec tak první čast komentu smažu. OBSAH : Tři chlapáci mají různé vztahy se ženskými. Jeden z nich má ženu ze spolku kecajících feministek, druhý z nich má krásnou ženskou, ale protože je kretén má i krásnou milenku a třeti z nich je na tom bídně jako většina místních uživatelů, až na mě. No a teď se v tom cca 90 minut sereme. KOMENTÁŘ: Místy zamotaný příběh rozhodně nepostrádá humor a zajímavé momenty, ale občas jsem se v tom ztratil. No však ty chlapy se taky ve filmu místy ztráceli, aby ne když šlo o ženský.To jsme totiž pánové všichni úplně ztracení až na věky, ale žijeme v domění, že štastně. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Příjemně reálné romantické drama s lehkou příměsí komedie, a hromadou režijní invence. Zpočátku mě příběh Yvana Attala mátl, protože skoky časem, nebo do snového světa nejsou nijak odlišeny. Naopak, úmyslná návaznost nesouvisejících scén dává pocítit rychle plynoucí roky, respektive lehkost s jakou může život nabrat jiný směr. Film jsem si původně stáhl kvůli Charlotte Gainsbourg, a ta pochopitelně nezklamala. Její obyčejné, ale přirozené herectví je perfektní. Stačí pár pohledů, občas úsměv a atmosféra je na světě. Pan režisér si střihl roli jejího manžela, a možná i díky tomu že spolu v reálu žijí vytvořili fungující chemii. Sympatická jednohubka s výbornou hudbou, a tajemným Deppem. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama