Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný italský houslista Bussoti, zdrcený smrtí své mladé ženy, smíchá její krev s lakem na housle a vytvoří tak nástroj se zázračným zvukem. Každý, kdo propadne jejich kouzlu, zažije okamžiky velké slávy, ale neštěstí a smrt, zakleté do zvuku houslí, si vždy vyberou svou daň. Film Francoise Girarda, Krvavé housle, sleduje v průběhu třech století a na území několika kontinentů, tragické osudy bývalých majitelů těchto unikátních houslí, o které bojují různí zájemci na velké dražbě hudebních nástrojů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně - obsah hloupě a nešťastně vyzrazuje tajemství houslí, ke kterému se má divák postupně dostat. Jeho odhalení čeká až na konci snímku, jenž pozvolna plyne a skládá se jako mozaika. Kamera snímá nádherné obrazy, často precizně komponované (třeba kuchyně s vědmou nebo klášter) a aranžované. Čarokrásná hudba (pokud nemáte rádi housle, pak vás asi mine) se vine jako zlatá nitka podivuhodným příběhem o nástroji, jehož budoucnost předpověděly karty. Spíše než povídky sledujeme drobné příběhy těch, co se s houslemi dostali do styku. Velmi se mi líbila vášnivá scéna milování se Fredericka s Victorií společně s houslemi a přirozenou nahotou, co nemůže urazit ani největšího puritána. Jinak i český název zbytečně prozrazuje příliš..... ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

husle... moje .. husle ... ach ... držať ich v rukách a zahrať si na nich čo len ... "jedna ruža dve ruže" .. pekný príbeh ... scenáristicky a režijne veľmi fajnovo riešený so zaujímavými hercami. Mimochodom S.L.Jakson pôsobil veľmi efektne jeho vysoká troška schudnutá postava elegantný ležérny pohyb ... gestá .. zdá sa že mu tento vek viacej pristane, a dobre sa zhostil aj svojej role (druhý "päťkový film s Jacksonom ... hihi). Pochvaľujem aj hudbu.. ktorá pri takomto filme samozrejme nesmela chýbať. ()

Reklama

Heroine 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsem našla tenhle film mezi horory. Je to docela zajímavý film, ale horor to tedy není. I přes pár obtížnějších míst (Čínština bez překladu), a i přes to, že jsem nepochopila co přesně se to na konci stalo, mne tenhle film docela bavil. Je pravda, že je místy zdlouhavý. Ale zajímavě tajemné téma+skvělá hudba+pestrý a složitý styl vyprávění nějak udržel moji pozornost. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Krvavé housle, nikdy jsem nezkoušela vypustit krev z několik hodin ztuhlého těla, ale myslím si, že už je sražená a tudíž je to nereálné. Zbytečně dlouhé táhnoucí se scény někdy až k mírné nudě. Hru na housle ráda poslouchám a hudba byla výborná, takže vyvážila některé ostatní nedostatky. Slušný průměrný film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nádherné obohatenie filmovej žánrovosti. Dôkaz toho, že aj "vec" môže mať svoj vlastný životný príbeh. Dokonale pútavé časti "života" husiel, najmä spôsob, akým si tvorcovia poradili s prerozprávaním celej ich histórii nadchne najviac. Nenápadne plynúce dve hodinky zabalzamujú nielen oči, no hlavne uši dostanú krásnu odmenu. Je mi jasné, že nie každý vie oceniť náročnosť tohto nástroja a mojich deväť rokov hrania na tento nástroj spravilo svoje, no už sa radšej na tú krásnu hru len pozerám a počúvam. 85%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Hrad vo filme je Campo Tures, ktorý sa nachádza na severe Talianska, blízko hraníc s Rakúskom, asi 70 kilometrov severovýchodne od mesta Bolzano. (hollci)

Reklama

Reklama