Reklama

Reklama

Konec rozkvětu

  • USA Prime Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený vymahač dluhů Nick Devlin dostane od svého mafiánského zaměstnavatele speciální úkol: přivést k rozumu kansaského dobytkáře jménem Mary Ann. Potíž je v tom, že bezskrupulózní Mary Ann se dosud brutálně zbavil každého, kdo mu skřížil cestu. Jeho nepřátelé končí jako součást mletého masa či náplň párků. Dobytkář zároveň obchoduje se zotročenými a zdrogovanými mladými ženami, které získává z malého soukromého sirotčince. Nickovi a jeho pomocníkům se rozhodně nehodlá podřídit. A tak se mezi gangstery brzy rozpoutá válka, jaká tu zřejmě neměla obdobu od dob Divokého západu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Martin741 

všechny recenze uživatele

"- Vis, co je Chicago? Chicago je stara, nemocna svine. Chrochta a chce cerstvy mliko. Zaslouzi si jit pod nuz". Reziser Michael Ritchie /roku 1972 natocil film Kandidat s CervenymFordom/ natocil sympaticky film z americkeho Stredozapadu. Dejova linka zaujme hned divaka, takze nuda nehrozi, Lee Marvin /Man who shoot Liberty Valance, muzikal Paint Your Wagon/ spolu s Gene Hackmanom /Francouzska Spojka, neskor aj Mississippi Burning 1985/ to pekne tahaju. Film, ktory stoji za to pozriet si : s dievcatami sa zachadza ako s dobytkom, s dobytkom sa zachadza ako s ludmi, prasne cesty Americkeho Stredozapadu, kombajn v poli a mladici s puskami su ochotni strielat takmer na vsetko, co sa hybe/. Lee Marvina zacinam mat coraz radsej, Sissy Spacek bola skvela. 86 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Michael Ritchie nakrútil v roku 1972 aj výborného Kandidáta a akoby sa naňho sústredil o niečo viac ako na Prime Cut. Čo neznamená, že by bola réžia odfláknutá, to ani náhodou, viď obe scény v poliach. Prím hrajú obaja hlavní herci, Marvin vo svojej klasickej úlohe mlčanlivého sympaťáka na hrane zákona a Hackman zase neklasicky veľmi nepríjemného a atypického záporáka. Takto sme vidiek v americkom filme asi ešte dovtedy nevideli, kadejaké kšefty redneckov a kovbojov neprekvapia, ale obchod s drogami a bielym mäsom už áno. Akoby tu chýbalo zopár scén, Postava Sissy Spacek stačí k očiste od drog jedna večera a Marvinov úsmev a aj cesta k výbornému finále v stodole mohla byť lepšie vydláždená. ()

Reklama

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Příjemně pokleslej gangsterskej akčnák z Jihu, místy připomínající hixploitation (a to já rád). Film táhnou hlavně herci (Lee, Gene, Sissy) a parta dobrejch scén. Bohužel je tu taky dost scén, který jsou zbytečně natahovaný, ale v tý době to nikomu nevadilo a já se nad to taky dokážu povznýst. Taky je to dost naivní - třeba si nejsem jist, jestli Marvinovo charisma je dostačující k tomu, aby ho neodstřelili už někdy na začátku - ale ta naivita může být vnímána taky jako určitej klad spíš než zápor. A to je můj případ. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s lehce westernovým námětem - místní farmář (Hackman) ovládá celé okolí, leč tipec mu nepřijde zatknout hrdina na bílém koni, ale skupina mafiánských hitmanů z Chicaga vedená Marvinem. A je to celkem průměr, většinu filmu se nic zajímavého nestane, Marvin i Hackman mají za sebou lepší role, finální přestřelka je taková obyčejná. Té vidlácké atmosféry bylo navíc na mě moc (házení vidlemi!!!). Za zmínku stojí hlavně výborná honička s kombajnem a především nahaté holky včetně Sissy Spacek, vychovávané v sirotčinci jako budoucí sexuální otrokně. Zbytek průměr na 3*. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jen to těm volům nandej, Lee! Prime Cut je v první řadě venkovská zabijačka, kde Gene Hackman je padouch a Lee Marvin přichází, aby mu utnul tipec. I kdyby byl film postaven jen na hláškách hlavního hrdiny, stačilo by to. Dál je tu i krásná Sissy Spacek (kdo by to byl řekl?) a mnoho dalších kuriozit. Povedená sedmdesátková řežba s hudbou Lalo Shifrina, která nikoho zvlášť neohromí, ale zaručeně nebude nudit. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno