Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Ač se prve objevila jako záškodník pro výtřžníky Beavise a Buttheada ze stejnojmenného seriálu, její kamenný projev a sarkastické hlášky jí vynesly vlastní spinoff. V něm dostala sucharka Daria po přestěhování z Highlands do Lawndale povrchní ségru Quinn, rodiče Jakea a Helen jak z jiné planety, za BFF stejně cynickou, byť mnohem společenštější Jane, a instantní crush na Janenina bratra, věčně zevlujícího kytaristu Trenta. Na nové střední se sice moc nezměnilo, Quinn je pořád včelí královnou, o společenském statusu rozhoduje móda, vkus a ochota se muchlovat ve šmajchlkabinetu s hvězdným atletem školy, když ale v centru příběhu stojí obrýlená hrdinka, není o kvalitní zábavu nouze, tím spíš, že jí doplňuje řada barvitých vedlejších figurek (Brittany, Kevin, Upchuck) a boží hudební podkres. 90% ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Já miluju Dariu a Jane! Umíš první pomoc? Jednou sem na Quinn zkoušela Heimlichův manévr. Pomohl? Ona se nedusila. / Jak víte, že to nebylo pro její děti? Žádný nemá, snědla je. / / ‎,,Řekla, že pomáhat podvodníkům a vydělávat na nich neni správný." - ,,Takže už nebude dělat advokátku?" - ,,Taky sem se ptala a myslim, že se mnou zase někdy začne mluvit." ()

Reklama

vrabecHugo 

všechny recenze uživatele

Čím starší som, tým viac ma mrzí, že Daria nie je z mäsa a kostí (alebo že ja nie som animovaný) a že s ňou vlastne nikdy nebudem môcť hovoriť o stáde krásnych divokých poníkov cválajúcich cez údolie a že sa v skutočnosti nikdy nevezmeme. Život vie byť kurva krutý. Ale to nič nemení na tom, že Daria smells like... smells like... teen spirit. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Čas od času Daria pronese opravdu geniální hlášku, která by se měla zarámovat a pověsit na krk příslušným obětem jejího verbálního útoku. Bohužel ale také podstatnou část její znuděné existence na Lawndale High působí jako namyšlený pozér, který se za každou cenu snaží vypotit 'vtipný' komentář na jakoukoliv situaci. Působí to nepřirozeně a, což je mnohem důležitější, často je to dost nuda. Ostatní postavičky jsou stereotypní, ploché, bez jakékoliv tvůrčí myšlenky. To byl zřejmě účel, nicméně vzhledem k tomu, že dokážete s neomylnou přesností odhadnout, jak bude kterákoliv z nich reagovat a víceméně i co přesně řekne, jejich jediný příspěvek do mlýnku je nadhazování Darie. A ta mě teda zatím moc nepřesvědčila. // Vy všichni co tu citujete podle vašeho názoru ty nejlepší hlášky ze seriálu, nepřijde vám, že pro ostatní právě tyto nejlepší části ničíte? // Nejoblíbenější postava: Jake Morgendorff // 1.série: 55% ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím viděla jen českou verzi, na které se podílelo odhadem asi 5 dabérů (jestli je namlouvání více postav jednou osobou "uměleckým záměrem" jako třeba ve Futuramě, pak dle mého soudu hrubě nevyšel), i přesto jsem se docela dobře pobavila. Především absolutním nadhledem a nezúčastněností hlavní hrdinky. Na 5* ale Daria nedosáhne, protože občas válčí s načasováním, a tak některé fórky tolik nevyzní... Navzdory tomu se v každém dílu dočkáte solidní dávky ultrasuchých hlášek a kritiky té tuposti, která se nezadržitelně valí i k nám. P.S.: Všimli jste si, kolik jmen se shoduje s postavami z Glee? :-D ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)
  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)
  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama