Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Milky. odpad!

všechny recenze uživatele

Trošku nechápu tu chválu tady, viděl jsem pár dílů a než aby mě svým inteligentním a sarkastickým humorem nějak nadchl, tak se spíš děl pravý opak. Po pár dílech mi Daria svým neustálým přístupem vyloženě lezla na nervy a velice brzo mi přišlo, že se tam vlastně nic jiného neděje, než se s ní někdo snaží komunikovat a ona ho pálkuje svým sarkasmem. Stereotyp a nuda jak pes. ()

crap 

všechny recenze uživatele

Daria a její signaturní sarkasmus.. tehdá bylo na MTV vícero kvalitních animovaných seriálů (až k nevíře,co je z toho teď), ale tento u mě vyhrává na plné čáře. Opravdu velmi vtipný a hudebně nabitý seriál. Pokud máte rádi dobrou muziku a značnou dávku ironie, neváhejte a obohaťte své obzory tímto kultovním kouskem. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle seriál chytla na "Supermaxu" ale to jsem na něj byla jestě hodně malá. Vím, že mě absolutně vůbec nebavil a hned jak jsem ho zahlédla, přepínala jsem program (stydím, stydím). Ale to se samozžejmě v dospělosti změnilo. Dariin dobrovolně outsiderovský život, ve kterém každý výpad vůči sobě či kámošce odrovná sarkastickou poznámkou či ironickou průpovídkou, mě nakonec chytl. Je to v podstatě mixtape trefných dialogů, které perfektně přibližují život introverta na střední škole. Charaktery jednotlivých postav ale příliš nepřekvapí. Najdeme zde roztleskávačky, školní fotbalový tým, nerudného učitele, workoholickou matku, sestru-členku klubu, a mnoho dalších. Je ale nutno podotknout, že postavy v celém seriálu jsou mnohdy až neuvěřitelně nevšímavé, ale také na druhou stranu neskutečně realistické. Animace je jednoduchá a stále stejná, ale to právě dělá tento seriál dobrým. Jinak rozhodně doporučuji sledovat seriál v originálním znění - oceníte hlasy postav, které opravdu výborně dokreslují pointu většiny vtipů. - "Oh, what a joy I didn't wake up dead." ()

soadak 

všechny recenze uživatele

Dle mého jeden z nejlepších kreslených seriálů, jaký kdy na území ČR běžel v TV. Daria je intoška (úmyslně nepíšu šprtka), která má velmi povrchní a všemi oblíbenou sestru, workoholickou matku a emočně lehce labilního otce. Navíc nikdy nejde pro trefnou hlášku daleko a málokdy si bere servítky. Přežít s vysokým intelektem a malým zájmem o sociální začlenění střední školu jí pomáhá podobně naladěná kamarádka a spolužačka Jane. Nezapomeňte na filmy "Daria: Is it fall yet?", který dějově patří mezi 4. a 5. sérii a "Daria: Is it college yet?", který celý seriál uzavírá. 95 % (5 % strhávám za díl s03e07 Bouře, ten byl nějak mimo) ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Kritika života strednej vrstvy Ameriky (tak, ako sa to pôvodne písalo o Simpsonovcoch, ktorí ale nikdy takto sarkastickí neboli), jej mládeže, sociálneho systému, školstva, lások a sklamaní, vzletov a pádov, skrátka komplexná seriálová ,,hříčka" nielen o jednej rodine, akurát kreslená a s kopou veľmi suchého a často konverzačného humoru, ktorý ak nemáte radi alebo ho nestíhate vnímať, mať radi nebudete.⚪Ale ja to milujem, až si trúfam povedať, že Daria je mojím najobľúbenejším animovaným seriálom. Nech mi Simpsonovci aj všetko ostatné, čo mám rada, odpustí. A český dabing, aj keď občas pôsobí trochu divne (jeden hlas dabuje viac ľudí za diel a pod.), tomu nasadil korunu.⚪Ps.: A ďakujem Bohu, že Daria nie je tak prefláknutá mainstreamom v našich končinách ako kadečo iné.⚪ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)
  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno