Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Linki 

všechny recenze uživatele

Myslím, že seriál nepozeráme pre celok ako taký, ale pre konkrétnu/e postavu/y. Ak tam nie je nikto s kým sa dokážeme stotožniť alebo nik, kto nás dokáže naštartovať, tak si nás seriál nezíska. Darju som pozerala zhruba v dobe, keď vychádzal, vekovo som bola cieľovka, možno o kúsok mladšia, ktovie, ale aj teraz si rada zaspomínam a popozerám to "neslávne" trio zo seriálu (pre mňa Darja, Jane a Trent), ktoré ma určite v mnohom ovplyvnilo, aj keď ja som už na tej ich zvrátenej ceste bola. :D ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla mladší, tak jsem se s Dariou docela ztotožňovala a naprosto chápala její názory a pocity ze své rodiny a spolužáků. Nedávno jsem se na seriál podívala po asi 8 letech znovu a můj dojem se skoro nezměnil:). Daria je naprosto sarkastický pozorovatel hodnotící archetypální existence okolo sebe s neokázalým vtipem. Já tu holku prostě žeru:). ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Já miluju Dariu a Jane! Umíš první pomoc? Jednou sem na Quinn zkoušela Heimlichův manévr. Pomohl? Ona se nedusila. / Jak víte, že to nebylo pro její děti? Žádný nemá, snědla je. / / ‎,,Řekla, že pomáhat podvodníkům a vydělávat na nich neni správný." - ,,Takže už nebude dělat advokátku?" - ,,Taky sem se ptala a myslim, že se mnou zase někdy začne mluvit." ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím viděla jen českou verzi, na které se podílelo odhadem asi 5 dabérů (jestli je namlouvání více postav jednou osobou "uměleckým záměrem" jako třeba ve Futuramě, pak dle mého soudu hrubě nevyšel), i přesto jsem se docela dobře pobavila. Především absolutním nadhledem a nezúčastněností hlavní hrdinky. Na 5* ale Daria nedosáhne, protože občas válčí s načasováním, a tak některé fórky tolik nevyzní... Navzdory tomu se v každém dílu dočkáte solidní dávky ultrasuchých hlášek a kritiky té tuposti, která se nezadržitelně valí i k nám. P.S.: Všimli jste si, kolik jmen se shoduje s postavami z Glee? :-D ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Daria je pro mě opravdu velkým překvapením. Tedy měl jsem reference, že je to dobré, jen jsem netušil, že až tak moc. Vizuální stránkou dík absenci vyhraněnější stylizovanosti asi nikoho neohromí, ale vypadá hezky a především zbytečně neupoutává pozornost od toho nejpostatnějšího - děje. Takové pojetí postav, kde si oblíbíte i toho největšího idiota, se jen tak nevidí, koncepce je mimochodem i skvělou protiváhou vůči všem hraným teenage filmům/seriálům, kde jsou ve středu pozornosti ty nejobyčenější (=v kolektivu nejpopulárnější) figurky... Taktéž naprosto nesrovnatelné se současnými one-man show seriály/sitcomy, jelikož i přestože hlavní hrdinkou je vždy Daria, která by mimochodem svým ostrovtipem mohla soutěžit i s Černou zmijí, ostatní postavy baví stejně, tedy úměrně svému prostoru "na place". Ať už se totiž jedná o nekonformní Jane, povrchní sestru Quinn či rovnou celý Fashion Club, otce s těžkými komplexy z dětství, kariéristickou matku, kapelu Mystik Spiral nebo kohokoli jiného, vždy je radost počínání postav sledovat a přestože stále ve sféře nadsázky a absurdid, mnohé charaktery mi přijdou tak nějak mnohem lidštější než jejich hrané protějšky. K tomu naprosto pohodová atmosféra a kopec - co kopec, hora! - párádních hlášek. Supercute. Vybrané pamětihodnosti: The Teachings of Don Jake, Pierce Me, Speedtrapped, The F Word, Art Burn. 9/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)
  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama