Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (376)

902 10 

všechny recenze uživatele

originalni akce ve stylu "meli jste nekdy neco proti drakum", prekvapive zasazena do doby atomovych bomb, se kterymi si draci jeste prekvapiveji bez vetsich problemu poradili, takze se mohli v poklidu venovat pojidani princezen, vcetne jejich rodin, jejich znamych a znamych jejich znamych jako zakusek po obede. to se ovsem moc nezamlouvalo chrisu baleovi ve spolupraci s mattem mcconaugheyem (reknete tohle slovo cesky rychle 20x za sebou), osedlali nekolik jeste draky nesporadanych tanku a vrtulniku a vyrazili na lov. hadejte, jak to bylo dal. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Námět rozhodně není špatný. Bohužel zbytek citelně pokulhává. Scénář je velmi průměrný a děr je v něm nepočítaně. Navíc tenhle druh filmu by potřeboval trochu lepší efekty. Chápu, že je to rok 2002, ale i na tu dobu je to podprůměr. Draci se sice docela povedly (když už je člověk zahlídne, což je opravdu poskrovnu), ale zbytek efektů opravdu nestojí za nic. Tenhle film opravdu nemohli zachránit ani Bale, McConaughey a Butler. 43 % ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, co dělali Batman, král Leonidas a "ten, který se teď stává dobrým hercem i když ještě nedlouho tomu byl známý jenom jako týpek, co si svléká tričko každých pět minut" předtím, než byli opravdu slavní? Bojovali s draky někde v Anglii. Nebo (podle zajímavostí) to bylo spíše Irsko, ale to není zas tak důležité… Reign of Fire mě zaujal hlavně tím, že můžete krásně slyšet Butlerův "před-hollywoodský" akcent, vidět plešatého Matthewa a celé se to točí kolem draků. Jenže zatímco v poslední době jsou draci zobrazováni jako mystická zvířata, která si ochočí někdo dobrý a oni pak jsou dobří, tady bojují sami za sebe a jsou opravdu zlí a myslím, že to je určitě jeden z mála fantasy filmů, ve kterých se vyskytuje tolik opravdu zlých draků, kteří žijí jen proto, aby zabíjeli (všechny) lidi. Taky se mi líbil fakt, že konečně někoho napadlo vysvětlit, jak vlastně draci plivou oheň. Ale jinak je tento film takový moc šedý. A nemyslím natáčecí set a kulisy, myslím, že nic jiného tam nenajdete a film jako takový je lehce zapomenutelný. A věřím, že kdyby se z ústředního tria nestali takové hvězdy, jakými pánové nyní jsou, o tomhle filmu by věděl jen málokdo. 50 %. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ŠIALENÝ MAX asi ostane este nejaký ten rôčik na vrchole, ale nedopadlo to najhorsie. Vždy lepsie draci a oheň, ako voda, alebo pošta... Matthew McConaughey je na zjedenie :-), ale urobiť z rodeného zabijáka Christiana Balea mesiáša, to už bol fakt prešľap jak hovado. Poniektoré akcie, ale vyrazia dych... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mno, ráno jsem viděl Žlababy vylézající z Pacifiku v Pacific Rim a tak jsem večer stylově zakončil drakiádou... Tohle ale bylo výrazně lepší. Draci dnes? Proč ne? Ne že bych byl celou dobu napjatý, ale byl jsem zvědavý na další vývoj děje. Souhlasím s ostatními, že Londýn byl skvostný. S příchodem Van Zana (typicky americké jméno..) a jeho jednotkou film dostal větší grády. Škoda že ten tank si ani nevystřelil. Tohle byl tak trochu jinej katastrofickej film a já říkám, proč ne? Pořád to bylo lepší než Žlababy a mechové v moři u Hong Kongu. Tři šípy s výbušnými hlavicemi. * * * ()

Galerie (87)

Zajímavosti (10)

  • Natáčalo sa na lokalitách ako sú Dublin, Glendalough v Írsku či Trafalgar Square v Londýne. (Greenpeacak)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy ako Salamander či Where Heroes Go Down. (MikaelSVK)
  • Keď Van Zane (Matthew McConaughey) tvrdí Quinnovi (Christian Bale), že priletel, ten ho vysmeje, vraj vo vzduchu už 20 rokov nič neletelo. Na začiatku sa ale skrz novinový titulok dozvedáme, že Quinn ešte ako mladý chlapec uvidel úplne prvého draka v roku 2008. Takže draky vládnu oblohe iba 12 rokov. (johnsnow)

Reklama

Reklama