Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Aladin zaujme diváka především bezbřehou fantazií na poli animace, líbivou hudební stránkou a svižným příběhem. Velký podíl na atraktivitě filmu má bez debat postava Džina, jehož rozličné transformace a množství narážek z různých oblastí si nekladly meze, a navíc byl s opičákem Abuem hlavním zdrojem humoru. Z písní se mi líbila nejvíce A Whole New World a jsem rád, že hraný remake z roku 2019 nebyl jako přes kopírák, takže se mi dostalo u původního Aladina několika milých překvapení. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Aladin disponuje velmi, velmi zhuštěným dějem, kdy se pořád něco děje. Naštěstí měl k dispozici dobré režiséry, takže se ani na chvíli neztratíte. Tahle arabská love story je podaná s humorem, který pobaví i dospělé, a možná i překvapí překrásnou animací. Jediným mínusem jsou snad džinovy metamorfózy do slavných osobností dneška a odkazy na moderní přístroje - tohle se opravdu do Aladinova příběhu nehodilo. A poprvé u Disneyho se mi opravdu líbily písničky! ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších kreslených pohádek a myslím,že i jedna z nejlepších.Skvěle zpracovaný orientální příběh,mistrovsky animovaný(jak to studio Disney umí) se spoustou skvělých a vtiponých nápadů.Džin tu dostal poměrně velký prostor a to byl opravdu mistrovský tah.Dále tu máme vynikající hudba Alana Menkena a spousta skvělých písní,které si člověk ještě dlouho prozpěvuje.Je to plné vtipů a nápadů,jak pro děti,tak pro dospělé.Ano,přesně takhle má vypadat rodinný film.A proto mu zub času nic neubírá a my se na něj díváme zas a znovu a zas a znovu říkáme nádhera!Takže u mě to má za jasně orientálních 100% a jdu se mrknout,jestli se na půdě neválí nějaká stará lampa. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film som prvý a poslednýkrát videl v kine ako desaťročný a už vtedy som bol na to príliš starý a vôbec ma to nebavilo rovnako ako všetky tie kreslené Disneyovky v ktorých sa nonstop spieva. Neviem koho to napadlo, že deťom sa páči spev. Mňa teda nikdy spev nebral a keď sa vo filmoch spieva, tak zdochýnam od nudy. 4/10. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

V dobe premiery Aladdina mi bylo 5 let a s hruzou jsem zjistil, ze ackoliv jsem doma mel hracky na motivy tohoto filmu (dokonce si i pamatuju, ze byl v Happy Mealu od McDonalds), tak jsem ho vlastne nikdy nevidel. S uvedenim hranyho filmu jsem se rozhodl tuto chybu napravit a opet musim vysmeknout Disneymu poklonu - od skutecne zacatku typu Snehurka, Pinocchio, Dumbo, Bambi a ja nevim ceho jeste az do cca druhy Fantazie prisel se skoro kazdym filmem velkolepy pribeh, atraktivni a hlavne moderni animace a skvela rodinna zabava. Djin v podani Robina Williamse skvelej bavic, cemuz dopomaha i ten filmovy vizual - jsou to vterinovy detaily ktery mi vykouzlily usmev na tvari i dneska jako starymu chlapovi. A ta nadcasovost - uz v roce 1992 nas Disney pred Aladdinem varoval jakozto nuzakem kradoucim chleba. 25 let po varovani se nam po Evrope prohani takovych Aladdinu uz miliony a misto chleba si ted privlastnujou nase socialni jistoty. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (33)

  • Film obsahuje plno odkazů starší disneyovky. Nejvýraznějším z nich je velká hlava Pinocchia (1940), v níž se na chvíli promění džinova hlava, či krab Sebastian z Malé mořské víly (1989) v momentě, kdy džin listuje knihou a chystá Aladinovu proměnu v prince. Na konci má džin na hlavě suvenýrovou čepici s obrázkem psa Goofyho. (Ryuuhei)
  • Původní kinoverze z roku 1992 obsahovala větu "Good tiger, take off and go" ("Hodný tygr, zpakuj se a jdi"), kterou pronesl Aladin, když na něj tygr Rádža vrčel. Po vydání filmu na VHS v 90. letech se začala šířit fáma, že tvůrci do filmu vložili podprahovou zprávu a Aladin ve skutečnosti říká: "Good teenagers take off their clothes" ("Hodní teenageři, svlékněte se"). V edici z roku 2004 byla hláška kvůli kontroverzím z filmu vypuštěna. Ale ve vydání z roku 2015 byla do filmu opět přidána. (Alfréda)
  • Pokaždé, když Aladin zalže, spadne mu z turbanu pero a zakryje mu obličej. (Chevees)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama