Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pinocchio studia Walt Disney je krásnou pohádkou o tom, že sny se mohou stát skutečností, pokud si to opravdu přejeme. Nyní vychází Pinocchio ve Speciální edici - s dokonale vyčištěným obrazem a zvukem tak, jak jste ho ještě nikdy nemohli vidět! Nemá asi cenu připomínat, že hlavním hrdinou je malá dřevěná loutka, která si ze srdce přeje stát se opravdovým chlapcem. Není to ale zdaleka tak jednoduché, jak si myslí. Připomíná mu to na každém kroku i cvrček Jémine, jeho nerozlučný společník. A kdykoli Pinocchio zalže, začne mu růst nos - vždy o kousek víc a víc.

Příběh o Pinocchiovi okouzlil celé generace dětí dokonalou klasickou animací i hudbou, za kterou byl dokonce oceněn prestižním Oscarem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Němi 

všechny recenze uživatele

Pinocchio mozna prinesl do animovaneho sveta novou techniku malovani na sklo v nekolika oddelenych vrstvach, ktere ruznym posuvem vytvarely "realnou" perspektivu, ve vsech smerech ale jako druhy celovecerak zaostava za Snehurkou. Primitivne zjednoduseny pribeh, prumerna animace (jen v porovnani prave se Snehurkou, samozrejme) bez spetky atmosfery, otravne a trapne charaktery... atd atd. Je toho hodne, co ulhaneho drevaka srazi dnesnim pohledem az k neskodne detinske zabave. V mnohem neoddiskutovatelna revoluce, ale pribeh prosel obrizkou k posrani. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Taliansky spisovateľ Carlo Collodi napísal v roku 1881 rozprávkový román "Ponocchiove dobrodružstvá" (La avventure di Pinocchio). Príbeh o tomto oživlom z dreva vyrezanom chlapcovi sa dočkal mnohých filmových spracovaní. Jednou z najznámejších adaptácií je film "Pinocchio" z roku 1940 od The Walt Disney Studios. Je to klasický, typický komerčný produkt tejto hollywoodskej produkčnej spoločnosti. Výrazne farebné animácie a kopec zbytočných otravných spievaných sekvencií. *** ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se na film dívala kvůli škole. Musím říct, že staré kreslené klasiky od Disneye mám ráda, protože v dnešním světě počítačové animace prostě vzbuzují lehkou nostalgii a jsou miloučké. Pinocchio taky. Je příjemné ozvláštnění dívat se pro změnu na jiný styl animovaného filmu. Námět klasický, to je prostě úžasně milá pohádka, která vás osloví, tradičně přinese nějaké to poučení. Při sledování jsem na tváři měla takový ten přiblblý infantilní úsměv, sem tam se mi líbily vtípky... Jen škoda, že už nejsem malé dítě a asi nedokážu tuto klasickou pohádku patřičně docenit. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Příběh Pinocchia jsem vlastně do teď podrobně neznal a tak jsem si s chutí doplnil další mezeru v nejen filmovém vzdělání. Ze začátku se mi film velmi líbil. Animace je opravdu pěkná, postavy sympatické a občasné hravé detaily jsou fajn. Bohužel hodně drhne příběh a to pominu jeho naivnost a pohádkovost, která k žánru patří. Nicméně je hodně děravý a podivně necelistvý. Kde se vzal Pinocchiův otec v žaludku velryby? Nikde žádné vysvětlení a ani sebemenší náznak. Proč se kluci měnili v osly a co se s nimi stalo? Opět žádné vysvětlení. Kdybych film rozdělil na části, tak bych nikdy jednotlivé fragmenty nespojil dohromady. Nic kromě animace a ústřední postavy je nespojovalo, což je škoda. Pinocchio tak dostává na cestu jen průměrné tři hvězdy. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Druhý film od Disneyho a opět je to skvělé. Dokonce si myslím že je to lepší než Sněhurka a sedm trpaslíků. Animace se posunula strašně daleko i když je od Sněhurky 3 roky starší. Animace je zkrátka výborná a je vidět že se to posunulo. Další věc kterou musím vyzdvihnout je scéna na ostrově která by se dnes vůbec nemohla natočit. Kdyby se tahle scéna natočila teď, tak by moralisti pukly hrůzou. Protože v té scéně je jasně vidět jak malé děti pijí alkohol, kouří doutníky a ničí vše kolem sebe. Což by se dnes asi nemohlo natočit. Celkově si myslím že je to výborný kreslený film a doporučuji ho všem shlédnout a dávám filmu 90% (5 hvězd z 5). ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Kultová scéna, keď Pinocchiovi rastie nos, je vo filme použitá iba jediný raz. (Raccoon.city)
  • V roce 2012 vyhodnotil Americký filmový institut snímek 2. nejlepším animovaným filmem v historii. [Zdroj: afi.com] (vyfuk)
  • Lampwick je karikaturou animátora společnosti Disney Freda Moora. (LUKICKK)

Související novinky

Roberto Benigni bude Geppetto

Roberto Benigni bude Geppetto

29.10.2018

Oscarový herec a režisér Roberto Benigni (Asterix a Obelix, Život je krásný) si zahraje Geppetta v nové verzi Pinocchia od italského režiséra Mattea Garroneho (Dogman). Benigni má už s kultovní… (více)

Reklama

Reklama