Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Cože? Ted doteď neviděl výborný Dravce? Jop, tenhle rest jsem napravil až před pár dny a jsem spokojen. Tak já teda začnu vyjménovávat proč. 1. Snad až nepravděpodobná dvojice Damon Albarn a Michael Nyman složila výbornou hudbu. 2. Odehrává se to v zimě, je tam plno sněhu, bude vám zima a atmosféra funguje skvěle. Ano, zimní horory to u mě vždy měli lehčí. 3. Robert Carlyle tu hraje naprosto neskutečně 4. Nebudete mít šanci odhadnout, kam se příběh bude za dalších deset ubírat. V průběhu filmu jsou dobře čtyři twisty a z toho snad dva čekat fakt nebudete. Takže spokojenost, rest dohnán. Pokud jste to snad doteď taky neviděli, tak koukejte "kupovat". Když už vás nenálakali předchozí odstavce, tak by snad mohlo to, že se to natáčelo vedle Durovy salaše. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jo tak to byl nářez :) .... přiznám se, že jsem šel do tohohle filmu jen proto, že mu místní nejmenovaný uživatel dělal slušnou reklamu - a jelikož mě už svým opakováním začínal provokovat, musel jsem se na Ravenous vrhnout a udělat si vlastní názor. Takže k filmu... pro mě VELKÉ překvapení, čekal jsem odpad a dostal slušnej nadprůměr. Některé scény byly napnuté k prasknutí, jiné zase plné černého humoru a někdy dokonce obojí najednou - něco podobného jsem viděl opravdu poprvé a i když to není zrovna můj šálek čaje, nemůžu dát méně než 70%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zase jeden filmový kousek, kde jsem na pochybách s hodnocením - vychází mi to na tři a půl hvězdičky. Pokud se přikláním ke čtvrté, je to za originalitu scénáře, protože tak bizarní příběh se na filmovém plátně často nevidí a každopádně znamená žánrové obohacení. Velmi slušné je i herecké obsazení a předvedené herecké výkony. Vedle Roberta Carlyleho, který měl být konec konců hlavním tahounem, je zajímavý i zkušený Jeffrey Jones. Dojem nicméně sráží žánrová nevyhraněnost, kdy se film pohybuje na rozhraní hororu, "černé" komedie a westernu a neví, čím chce být víc. Fanouška ani jednoho ze jmenovaných žánrů nemůže uspokojit uspokojit úplně - každý může dostat jen kousek z toho, co od filmu očekával. Celkový dojem: 70 %. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný hororový snímek. Důvod? Příčina? V prvé řadě mně šíleně neseděla hudební stránka filmu. Totálně bořila napětí; pokud měla vytvořit onu komediální atmosféru, tak to v mém případě nezabíralo. Zůstalo jen u jakéhosi diváckého rozladění. Za druhé: propojení hororu a westernu mi nikdy moc nesedělo - western mi vždy ubírá na hororovosti. Je to pak téměř vždy western s napínavými momenty, ale málokdy westernový horor nebo horor ve westernovém hávu. Hereckým výkonům nemám vcelku co vytknout - byly velmi dobré. Právě ty plus cool téma napomohly, abych film dokoukal do konce. Shrnuto a podtrženo: Zajímavé téma, vcelku príma zpracování, ale současně příliš mnoho prvků, které film srážejí do lehkého nadprůměru. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem si řekla, to snad ne, ale pak jsem rezignovala a přijala film, děj, herce a hudbu jak leží a běží. Netušila jsem totiž předem, do čeho jdu, když jsem si tenhle mix horror-komedie-western pustila v pozdních nočních hodinách. Pravdou je, že mě ze začátku trochu šokovalo témA CHUŤOVKY KANIBALISMU ale pak, když jsem přistoupila na pravidla nechutnosti, jsem se i bavila. Hlavně při velmi černohumorných hláškách vrchního kanibala Carlyla a při vyděšeném pohledu Pierceho a vůbec i ostatní hráli jaksi o život (asi jim za patama funěl nějákéj labužník). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Scénárista dostal nápad na skript po přečtení knihy "The Thin Man". (Chatterer)
  • Kaskadérské kousky zajištovala skupina českých kaskadérů pod vedením Ladislava Lahody. (TheRaven)
  • Natáčelo se také v Durangu v Mexiku. (Chatterer)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama