Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Presne 10 rokov po zaverecnej epizode sa este raz stretol cely povodny tim, aby natocili tento special pri prilezitosti otvorenia Millenium Dome v Londyne. Bolo mile znova vidiet vsetky postavy, tentokrat v modernej dobe, avsak scenar sa velmi nevydaril - za tych 33 minut sa nenaslo vela vtipnych scen. Ako zaujimavost posluzi informacia, ze v malej roli sa objavil Colin Firth. Skoda, ze tato celkovo posledna epizoda zo zivota Ciernej Zmije nebola vydarenejsia. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tento posledný diel Zmijáckej ságy som videl ako úplne prvý na Silvestra onoho roku 2001 a ani som vtedy netušil že je to vôbec nejaká Čierna Zmija, keďže v dabingu to bol akýsi Bestián a poskok Baldrick bol premenovaný na Packala. Každopádne je ale toto zakončenie vskutku epické. Čierna Zmija s Baldrickom ( alias Bestián s Packalom ) postavia stroj času, lietajú s ním sem a tam históriou, vyhubia dinosaury pomocou špinavých spodkov, zabijú Robina Hooda ( wuf-wuf ), ošukajú lady Mariannu ( wuf-wuf ) a aj Shakespeare dostane do držky za svoje pisateľské výtvory a Brannaghov štvorhodinový film. Skrátka si robia kozy zo všetkého vo výpravnejšom podaní než obvyklé papundeklové kulisy a to finále bolo dokonalou bodkou ktoré Zmijákovi aj divákovi prinieslo konečnú satisfakciu. Ako sa spievalo v tej pesničke "Čierna Zmija - bastard na tróne". ()

Reklama

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Snímků o cestování v čase tu už bylo několik, ale když se do toho pustí Rowan Atkinson je to něco jinýho. Satirické short-movie, které mě pobavilo. Bohužel neznám vůbec zmiňovaný britcom "Černá zmije", ale možná si pár dílů pustím. Protože jestli jsou tak vydařené jako toto, musí to být skvělý úlet. Jediné co mi vadilo, byl dabing v podání Petra Rychlého, který mi na Rowana vůbec neseděl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na Black Adder až príliš predvídavé. Až príliš sa to podobá na obdobné time travel filmy, kde je strašne veľa historických postáv a gagy sa týkajú toho istého. Na druhej strane aj tu dokážu Curtis a spol. prekvapiť - napr. pasáž s Williamom Shakespearom. Poteší účasť v podstate celého hereckého ansámblu (až na to, že McInnerny hrá Darlinga a nie Percyho), ale nezmení dojem toho, že ide len o akýsi vývar z toho, čím bol typický pôvodný seriál. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Edmund Blackadder je po deseti letech zpět a tentokrát zažívá se svým pomocníkem Baldrickem peripetie při klišovitém cestování časem. Návrat slavného britského rodu se rozhodně povedl a vlastně díky tomuto dílu jsem dokázal i relativně docenit diamant britských sitcomů. Je to hlavně díky tomu, že narozdíl od původních 24 dílů byl k tomuto reunionu pořízen slušný dabing - holt ČT je ČT a Nova je Nova (u té jsem po třech dílech první série byl nucen se seriálem skončit a najít si původní znění). Bohužel, i k mé nelibosti se změnila jména hlavních protagonistů, tudíž zde máme Bestiána a Packala. Změnily se též hlasy, ovšem to vůbec není deficit - Petr Rychlý a hlavně Stanislav Fišer do svých rolí pasují (i když u Zmijáka mi chybí citelně Jiří Práger). No, od dabingu, u kterého jsem dosti rozepsal, se vrátím zpět k reunionu. Jelikož mám taky rád dějepis a dějiny samotné, už samotný formát mě uchvátil. A tak se těším na samotné regulérní epizody série o Černé zmiji, která mě, doufám, zabaví stejně jako tento návrat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Ve scéně s Robinem Hoodem a královnou Alžbětou se objevuje černošský kompars, což je jako historický nesmysl vtípek tvůrců. (Kulmon)

Reklama

Reklama