Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu absolutně příšernou změnu jmen, byla to parádní krasojízda. Musím se přiznat, že dabing mi nevadil, ale Jiří Prágr je prostě nepřekonatelný. Parádní tečka za jednou geniální sérií, ve které uvidíme i dosud nepoznané příslušníky rodu Černých zmijí. Edmund s Baldrickem tentokrát cestují časem, v parádním kousku se dozvíme jak vyhynuli dinosauři, opět navštívíme fenomenální královnu Akžbětu I., Napoleona i Shakespeara v podání Colina Firtha. Ta hláška s Kennethem Brannaghem mě dostala...Samozřejmě nesmím opomenout i lady Marion v podání Kate Moss. Prostě naprosto úžasné zakončení fenomenální ságy se všemi starými známými mě absolutně dostalo a zrovna smutním - a asi nějakou chvíli smutnit budu. Protože ten konec, ten konec byl naprosto parádním závěrem, takovým, že lépe to tvůrci ani zakončit nemohli. Chci pátou řadu... Vážně senzace, ať navždy žije rod Blackadderů. Jo a ten Baldrick na konci (překladu na Packala si už nevšímejte) mě taky dojal.... Mohl se objevit i Percy, ale to mi nakonec ani nevadilo. Paráda. Paráda. Geniální dílko a bez diskusí ten nejlepší závěr čehokoliv, co jsem zatím viděl. Takže hodnocení je jasné. Prosím jen o jedno. Předabovat!!! 100%. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší možná tečka za tím nejlepším seriálem o tuřínu. Nejfilmovějěí, nejsevřenější, nostalgická a odhalující další příbuzné (byť jen na fotografiích). Černázmije urazí Shakespeara, zesměšní Robina Hooda, ojede nejkrásnější Pannu (Marian) a párkrat si kopne do zženštilých Francouzů. A s Baldrickem vymyslí ten nejfikanější plán... "-Chutná to, jako kdyby si někdo trpící silnou rýmou vzal dvě lžíce přípravku na uvolnění hlenu a pak to všechno vychrchlal na avokádo. -Je zvláštní, že to říkáte, protože... -Ano, děkuji Baldricku, můžeš jít." ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tento posledný diel Zmijáckej ságy som videl ako úplne prvý na Silvestra onoho roku 2001 a ani som vtedy netušil že je to vôbec nejaká Čierna Zmija, keďže v dabingu to bol akýsi Bestián a poskok Baldrick bol premenovaný na Packala. Každopádne je ale toto zakončenie vskutku epické. Čierna Zmija s Baldrickom ( alias Bestián s Packalom ) postavia stroj času, lietajú s ním sem a tam históriou, vyhubia dinosaury pomocou špinavých spodkov, zabijú Robina Hooda ( wuf-wuf ), ošukajú lady Mariannu ( wuf-wuf ) a aj Shakespeare dostane do držky za svoje pisateľské výtvory a Brannaghov štvorhodinový film. Skrátka si robia kozy zo všetkého vo výpravnejšom podaní než obvyklé papundeklové kulisy a to finále bolo dokonalou bodkou ktoré Zmijákovi aj divákovi prinieslo konečnú satisfakciu. Ako sa spievalo v tej pesničke "Čierna Zmija - bastard na tróne". ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Dabing je fakt příšerný, ale za to snímek bohudík nemůže, proto ho ani nehodnotím. Bohužel mi zde britský humor místy nesedl tolik, jak bych si přál. Přitom ho mám docela rád. Takže pro mě bylo fajn vidět pospolu Rowana Atkinsona, Hugha Laurieho, proklatě sexy Kate Moss a Colina Firtha. Ale to je asi tak všechno. 65% ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Geniální (jako vždycky) už od začáteční ikonografie, kde Blackadder zastřelí posledního anglosaského krále, až přes nakládačku Shakespearovi k rozpuštění parlamentu. Neuvěřitelný políček Brannaghovi aneb jak jednou větou můžete nenásilně dopálit člověka, který jistému tématu oddal svůj tvůrčí život. Mazané plánování, kuličkové pero a Blackadderovo "Hello Darling" Darlingovému potomkovi v bitvě u Waterloo. Přesně jako bych se vracel v čase celou jednou érou britského humoru. Na konci způsobuje sakra těžkou ale krásnou nostalgii. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)
  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)

Reklama

Reklama